Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bůh měl původně jiný plán, než stvořit Adamovi Evu. Doufal totiž, že Adamovi to vyjde s Lilith. Jenže Adam o Lilith nestál, a tak Bůh stvořil Evu, která se stala matkou všemu živému. Lilith byla zhrzená a přísahala pomstu všem jejich potomkům. A jak to tak vypadá, baví ji to dodnes. (Korbitch)

Recenzie (63)

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Mám rád filmy o démonoch a tento nieje výnimkou.Lebo hneď od začiatku hrá na drsnotu a démonickú efektnosť.Film si drží doraz na zvuk,ten dodáva filmu neskutočne pôsobivý odkaz hriechu a ctižiadosti.Masky boli parádne a po trikovej stránke tiež zaujal.Bol tu aj ľahká erotickosť.Je málo filmov ktoré máju 2 hodiny aj tak som po záverečných titulkách spokojný-práve tento je jeden s nych.Po celú dobu ma udržoval v napätí a vonkoncom nenudil.Aj herci boli solídny.Po bitungovej stránke som tiež spokojný.Koncová pointa sa dala uhádnuť o niečo skôr ale aj tak mám super dobrý pocit,že som tento film videl.Nech si hovorí kto chce čo chce bolo to kurevsky dobré. ()

hladass 

všetky recenzie používateľa

Vcelku zajímavě podaná legenda o Lilith, přesunutá do dnešního velkoměsta... Evil Angel by mohl být naprosto parádní film, kamera je skvělá, herci taky (JJ Neward a ty její zrzavé vlasy), stejně jako gore scény a hudba, ale ta stopáž... Dvě hodiny jsou prostě extrémně přehnané a být film zkrácen tak o půl hodiny asi bych dal plný počet... Takhle "jen" za čtyři... ()

Reklama

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

KONEČNE! Konečne som sa dočkal hororu so skvelým príbehom, výbornou kamerou, peknými maskami a skvelým scenárom. Vytknúť by sa mu dal vlastne len predvídateľný záver a trocha prehnaná stopáž, ale to sú veci, na ktoré sa pri tých sračkoidných hororoch, ktoré sa v poslednej dobe točia, dokážem bez problémov povzniesť. Keď tak nad tým rozmýšľam, tento rok zatiaľ vyšli len 3 horory, ktoré by som označil za vydarené: Case 39, The Collector a The Canyon. Tento je štvrtý. Dávam mu v kľude 100% a dúfam, že sa skvelých hororov natočí tento rok oveľa viac. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Dřív, než to neomylnému Bohu nevyšlo s Evou, dala mu košem i Lilith a ačkoliv je její mytologie ve filmu podána trošku jinak, než zní oficiální verze, mě se to docela líbilo. Výraznějšího napětí a větších démonických rejů jsem se sice nedočkal, ale celkově to na mě docela fungovalo a to zejména díky herečkám, které tu Lilith ztvárnily. Zejména pro mě i ČSFD neznámá zrzka JJ Neward stála za to. V záplavě všech explotationů a slasherů tohle byla milá odbočka do let minulých, kdy démoni byli ještě v kurzu. 70% ()

Ten Druhy 

všetky recenzie používateľa

Horor Evil Angel (2009) nezaprie, že voľne nadväzuje na známy mýtus o Lilith - prvej manželke Adama, ktorá sa odmietla podrobiť jeho autorite a bola vyhnaná z raja. Osud Lilith plný hnevu a pomsty priťahuje aj režisérov hororu. Richard Dutcher sa s týmto biblickým námetom vyrovnal po svojom. Príbeh Lilith zasadil do moderného veľkomesta a zápornú hrdinku prezentoval ako uhrančivú, zvodnú sexy ženu, ktorá nepozná zľutovanie. Film začína riadne z ostra a napriek dvojhodinovej minutáži nenudí. Dynamické pasáže sú okorenené šokujúcimi gore efektmi a striedajú sa s pomalšími sekvenciami, ktoré vypĺňajú dohady vyšetrovateľov o diabolskej vrahyni. Ohromujúce sú tiež letecké nájazdy kamery priamo do centra diania (B. Butler) a znepokojujúce hudobné rytmy (J. Frizzell), ktoré vytvárajú pocit ohrozenia. Mimochodom Ava Gaudet v úlohe Lilith svojim vzhľadom pripomína Isu Jank, ktorá si túto démonickú ženu zahrala v staršom horore Night Angel (1990). Evil Angel sa úrovňou vymyká priemeru a stojí za pozretie. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (1)

  • Kapela hrající v klubu je heavymetalová skupina SAGE4 s písničkou "Backbone". (sewa)

Reklama

Reklama