Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračovanie životných osudov hrdinov filmu Medená veža. Dramatický príbeh dvoch chatárov z tatranskej Stratenej doliny začína ich prepustením z väzenia a návratom do rodnej dediny. Obaja chatári strávili za mrežami dva roky pre pašovanie - rozhodnú sa, že sa za to pomstia nadporučíkovi Pardekovi. (STV)

Recenzie (92)

vitekpe 

všetky recenzie používateľa

Vsiml jsem si, ze v poslednich asi 80% slovenskych filmu co jsem videl, hraje Julius Vasek. Nenapadny, ale nepostradatelny chlapik SK filmu. :) Jinak teda nevim, co k tomuhle jako rict. Dva ne moc sympaticky vezni se vracej do Tater, delaj tam bordel a pak to konci. Mela to byt komedie? Nevim, prislo mio to cele nejake levne... Medena veza byla o rad lepsi. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Pokračovanie slovenského veľkofilmu Medená Veža (1970). O málinko slabšie, ale nedalo sa hodnotiť horšie. Rovnako ako prvý diel, je možné označiť tento film za jeden z najlepších slovenských filmov. Celkom dobrý scenár, nádherná príroda, zaujímavé osudy hlavných predstaviteľov, ale najmä neúprosný boj medzi dvojicou chatárov a neústupčivým nadporučíkom Pardelom, musí svojou dramatickosťou upútať každého diváka. Brilantné výkony podali najmä hlavní predstavitelia Ivan Rajniak a Ivan Mistrík. Škoda že v tomto pokračovaní už nieje Pirin (Štefan Kvietik) a často rozmýšľam, aké by to bolo, keby bol aj v tomto dieli. Bolo cítiť z dvoch kamarátov, že im ich priateľ chýba a celkovo bol preto tento diel viac taký depresívnejší. V závere komentáru pochválim "Fantomasovskú závodnú scénu" ktorá proste nemá chybu a v dnešnej dobe vie riadne pobaviť. Rovnako ako škodovečka, ktorá vytiahla 140km/h. ()

Reklama

jondzavid 

všetky recenzie používateľa

Dosť zbytočné pokračovanie dokonalej Medenej veže. Hrdinovia Orlieho pierka majú síce vybudované sympatie z predchádzajúceho dielu, ale druhý príbeh postráda jeho sviežosť - je to už len pesimistickejšia varianta, ktorej pôsobivosť je len nostalgiou za lepšími časmi MV. Stále však zábavnejšie ako tretí počin Stratená dolina. ()

topi 

všetky recenzie používateľa

Pokračování "Medené veže" je z mého pohledu o dost povedenější, výrazná linka přátelství plní bez kýče mnohem lepší efekt, než v předešlém filmu. Příběh neoplývá ani takovou naivitou, postavám zkrátka věřím to, co hrají. Dva kamarádi se vracejí z vězení na stejné místo, které jim bylo nejmilejší, na horskou chatu Stratená dolina, aby mohli pokračovat v jejím provozu. Jenže se jim do cesty staví nadporučík, který je před dvěma lety dostal za mříže. Bývali kdysi kamarádi, situace je nyní však jiná. Ivan Mistrík s Ivanem Rajniakem versus Vlado Müller. Obsazení vynikající, hvězdnou sestavu doplňují krásná, mlaďoučká Andrea Čunderlíková (Tonka) a Július Vašek (Prašivec). Bitka v bazénu má ohromnou sílu a Július Vašek opět dokazuje, jakým velikým a dramatickým umělcem byl. Záběry na horské hřbety a přírodu jsou v kombinaci s širokoúhlým kinoformátem pastvou pro oči i duši. Zdeněk Liška střídá pár hudebních motivů a všechno do sebe krásně zapadá. ()

farfalla 

všetky recenzie používateľa

Druhý film z tzv. horskej trilógie spolu s filmami ´Medená veža´ (1970) a ´Stratená dolina´ (1976). Návrat z väzenia je pre kamarátov Valéra (Ivan Rajniak) a Starca (Ivan Mistrík) veľmi ťažký. Musia si nájsť novú prácu, ale to sa ukáže ako nemožné, pretože vedia, že sa chcú len vrátiť na chatu, ale to práve nesmú. Musia žiť medzi ľuďmi a pod dozorom financa Fera Pardeka (Vlado Müller). Život im strpčuje aj žiarlivý Prašivec (Július Vašek). A zarytého starého mládenca Valéra si vyhliadne Tonka Surka (Andrea Čunderlíková). Spočiatku to Starec a Valér všetko berú ako zábavu, ale neskôr sa objavujú problémy aj medzi nimi. V takýchto ťažkých chvíľach je ľahké stratiť kamaráta. Oproti predcházajúcemu filmu ´Orlie pierko´ stratilo ľahkosť a lyriku života v horách a stalo sa skôr horkou komédiou života v horskom mestečku. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (12)

  • Film bol nakrútený za pomoci Správy Tatranského národného parku Horskej služby vo Vysokých Tatrách a AZNP Mladá Boleslav. (Raccoon.city)
  • Chata v Stratenej doline bola postavená v tzv. Filmárskom žľabe (cca 10 m pod Lomnickým sedlom), čisto pre potreby natáčania a stála v tej dobe pol milióna československých korún. Ešte v roku 1974 tam chata stála. Demontovaná bola postupne. Zhotovitelia chaty dostali podmienku, že ju po skončení natáčania musia zlikvidovať. Pozostatky chaty dnes dokumentujú len železné trubky, na ktorých bola stavba upevnená. Na vrchu Lomnického sedla sa nachádza informačná tabuľa, oznamujúca, že sa tu film natáčal. (Raccoon.city)
  • V scéne, kde Valér (Ivan Rajniak) a Starec (Ivan Mistrík) vezú Prašivca (Július Vašek) do Lendaku, Valér pri rýchlosti 140 km/h krúti prudko volantom naľavo a napravo. Pri tejto rýchlosti by sa to pravdepodobne nezaobišlo bez nehody. (Van_der_Ovec)

Reklama

Reklama