Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kevin Lewis vyrastal v chudobnej londýnskej štvrti, jeho rodičia alkoholici ho často bili a nechávali hladovať, v škole ho šikanovali a nepomohol mu ani sociálny úrad.  Z takejto štartovej čiary bol už len krôčik na šikmú plochu. Kevinovi sa však napriek všetkému podarilo všetky útrapy prežiť a vydobyť si pre seba lepší život... (STV)

(viac)

Recenzie (131)

safety 

všetky recenzie používateľa

Na toto téma jsem přečetla již řadu knížek a jako u všech knížek, tak i tady musím konstatovat, že pocity, popisy situací, emoce a celá ta atmosféra se nedá ani z poloviny vložit do filmu. Přesto je dobře, že se točí takové filmy. Z počátku jsem si říkala, že je tam příliš krátkých scén a není z nich cítit ta hrůza.. uplně jako by se film vyhnul utrpení, které zažíval doma, která však ale byla pro Kevina klíčová. Ovšem film ukazuje i jiné hrůzy, než jeho matku a utrpení v rodném domě a přináší pro diváka spoustu emocí a do očí vžene někomu i slzy nad tak tragickým osudem malého chlapce. Škoda, že spoustu lidí vidí jen ten film. Tyhle věci jsou ale skutečnost a dějí se dnes a denně. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Šialene drsný príbeh, až ťažko uveriť, že by mohol byť podľa skutočnej udalosti, skôr podľa skutočného románu. Už len postava krkavčej matky, Frankensteina v sukni, to bilo do očí najviac, takúto rolu Nataschi asi nikto nezávidí. Prvá drsná polovica sa príbehovo dala chápať, ale v poslednej časti sa to priblblými obratmi zvrhávalo (olúpenie mafiánskych šéfov) až po nebeský záver. Akoby v závere došla scénaristovi sila vymyslieť niečo normálne. –––– Niekedy sa osud na chvíľu odvráti. Možno sa zameria na nešťastie niekoho iného a anjeli šťastia vás zveria do bezpečných rúk. –––– Život nie je o minulosti, ale o budúcnosti. A o tom, ako ju šťastne môžete dosiahnuť. ()

Reklama

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Vyborny britsky filmecek o mladom cloveku, ktoremu zivot hadze same polena pod nohy. SPOILER!!! Najprv ho tyrala matka, psychicky aj fyzicky, potom kde kto s nim zamietol /Kevin Lewis mal bar ...../. KONIEC SPOILERU!!! Videl som tu aj Jamesa Lisku /Sluha 1961, King Rat/. Napriek tomu maximalne zaujimava podivana, reziser Nick Moran sa predviedol. 92 % ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Dětí jako Kevin je bohužel hromada a jen málo z nich se dokáže vyšvihnout a žít normální život. Přesto to není zase jev tak výjimečný. Z tohoto hlediska není tenhle příběh nijak originální v porovnání s tím, co se na toto téma standardně točí. V tomto případě jeho specifičnost spočívá ve zpracování, které se zaryje pod kůži a v hereckém obsazení, kdy i přes výrazný projev Ruperta Frienda jednoznačně boduje Natascha McElhone. Tuhle herečku mám strašně rád, protože na mě vždy působila svou zvláštní krásou i výborným vystupováním. Ale tady se změnila v čarodějnici nejtěžšího kalibru a v noční můru všech týraných dětí. Jediné, co bych filmu vytkl, byla jedna ze závěrečných scén, která působila jako ze špatné romantické komedie (všichni asi vědí, co mám na mysli). Nicméně pokud se stala tak, jak je podávána, tak se filmařům poníženě omlouvám.. 90% ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Krutý príbeh, no predsa reálny. Kevin si už od detstva užil len samé ponižovanie a týranie - niet divu, že sa to potom odrazilo aj na jeho ďalšom živote, v ktorom bol vlastne nepoužiteľný. Asi takto to vyzerá, keď dieťa nedostane žiadnu poriadnu výchovu a nikto k nemu neprechováva žiadnu úctu alebo empatiu. Aj keď potom mal šťastie, že sa ho ujali rozumní a ohľaduplní ľudia, a vtedy ma prekvapilo, prečo sa sám rozhodol rútiť po tej naivnej ceste podnikania. Ako inak, aj to sa mu skôr či neskôr vypomstilo a opäť ho nečakalo nič iné ako dno. Je to smutné, keď naivita ťahá človeka stále zlým smerom - a vlastne o tom bol aj tento film. Napriek tomu ma až tak moc neočaril ako som spočiatku očakával. ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (3)

  • V závěrečných titulcích se objeví skutečný The Kid Kevin Lewis. (SniperG1)
  • Natáčalo sa v časti Croydon, ktorá leží na juhu Londýna. (MikaelSVK)
  • V scéne, keď Kevin (Rupert Friend) leží s rozbitou hlavou na zemi, mu z rany tečie krv pomaly, no keď mu na ňu otec priloží ruku, môžeme vidieť, ako mu krv neprirodzene rýchlo stiekla po čele. (Odpocivadlo)

Reklama

Reklama