Reklama

Reklama

Wakfu

(seriál)
  • Francúzsko Wakfu
Francúzsko, (2008–2024), 28 h 34 min (Minutáž: 21–23 min)

Hrajú:

Fanny Bloc, Adeline Chetail, Patrick Béthune, Geneviève Doang, Thomas Guitard, Dorothée Pousséo, Gérard Surugue, Philippe Dumond, Benjamin Pascal (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(4) / Epizódy(78)

Pouť malého sirotka, nadaného kouzelnými schopnostmi, za jeho rodinou se díky družině hrdinných, bodrých i směšných dobrodruhů mění v epickou výpravu za záchranou světa... Hrdinský fantasy seriál Wakfu vypráví o malém sirotkovi Yugovi, který pátrá po svém původu a pravé rodině. Na jeho pouti ho vedle věrného Aze, ptáčka z druhu tofu, doprovází družina různorodých hrdinů – bodrý starý hledač pokladů a lovec odměn Ruel Stroud, zvídavá princezna Amálie Sharam Sharam, její udatná ochránkyně Evangelyna a fanfarónský nemotorný rytíř sir Tristapán z Percevalova. Yugův osud je ale současně svázaný s prastarým rodem eliatropů, draky a především wakfu, tvořivou energií, jejíž rovnováhu ohrožuje vyšinutý vládce času Nox.

Produkce francouzského studia Ankama Animation vychází ze světa stejnojmenné taktické MMORPG videohry, ale má vlastní příběh a hrdiny. Plynulá animace vznikala v programu Adobe Flash a design postav i konkrétní výrazové prostředky přiznávají inspiraci ve stylu japonských animovaných seriálů a filmů. S předními anime navíc Wakfu sdílí snahu provázat dramatický příběh s výraznou ekologickou rovinou. Originální svět seriálu v sobě spojuje prvky západní tradice fantasy s východními motivy duality pozitivní a negativní energie či ovládání elementů. (Česká televize)

(viac)

Recenzie používateľa Melios k tomuto seriálu (6)

Wakfu (2008) 

Wakfu je pozoruhodná fantasy rozprávka nie len pre malé deti, no aj pre tých starších. Ako jeden z mála seriálov podľa hry dosiahol to, aby jeho príbeh bol zrozumiteľný pre väčšiu škálu divákov a jeho príbeh je schopný pochopiť úplne každý. Svoje herné univerzum vôbec neuráža ba mu dokonca aj robí skvelú reklamu. V seriáli sledujeme príbeh niekoľkých postáv podľa klasickej hrdinskej šablóny. Tristepin je nebojácny rytier, no poriadny idiot. Yugo je šikovný mladý chlapec s nepredstaviteľnými superschopnosťami. Ruel je starý "strážca zákona",ktorého nezaujíma nič iné len peniaze. No a dievčatá Evangeline a Amalia sú ako vystrihnuté z tej najtuctovejšej rozprávky o princeznej a jej služobníčke. No práve v tom je to kúzlo. I keď sú postavy podľa šablóny nedá sa povedať, že sú nesympatické a neoriginálne. Vo výsledku je celý tento seriál jeden obrovský úspech poukazujúc ako by mali vyzerať video-herné seriály. K tomu si pripočítajte rovnaký vizuál a postavy zdielajúc s hrou a perfekte hlboký LORE, v ktorom sa nedozviete len to, čo vám hry buď nepovedia, alebo len načrtnú, ale i ten zbytok. Vytvoriť fiktívny šport pre seriál je toho presnou ukážkou. Skrátka super seriál, v ktorom všetko žije. Okorenené skvelým humorom a odkazmi na popkultúru. Ako hráč hry Wakfu iba odporúčam. Známka: A ....Myslím, že mám nového favorita.... ()

Série 1 (2008) (S01) 

Niekedy je skrátka lepšie nechať veci plynúť, užiť si ich a urobiť si na ne názor až po skompletizovaní. A to je presne prípad prvej sezóny tohoto úžasného seriálu, ku ktorého dopozeraniu som sa musel násilím dokopať viac ako trikrát. A absolútne to neľutujem. Niečo, čo začalo ako infantilný seriál pre deti podľa známej a váženej hry hodný tak maximálne zlého dabingu a produkcii na kanál "déčko" vyvrcholilo do vážneho fantasy kresleného seriálu, na ktorého dokonalosť sa ani nedá nájsť slov. Prosto som spokojený s takpovediac všetkým. Plus český dabing je naozaj kvalitný, čo sa tak často nestáva. Všetci hlavní protagonisti sú v úplnom topu a to isté môžem povedať aj o Noxovi, pretože tak charizmatického záporáka som už dlho nevidel. Ak toto predviedla prvá séria, potom sa bojím opýtať, čo predvedie tá druhá :) ()

Yugo l'Eliatrope (2008) (S01E02) 

Wakfu vo mne evokuje "Avatara: Posledného vládcu vetra". Farebný, živý, rušný a decky vyspelý. Príbeh ma zaujal, už v hernom origináli a som rád, že som sa dočkal aj jeho prerobenia do seriálovej verzie. Unikátny projekt... ()

Le Sac de Ruel (2008) (S01E09) 

Prehľadom najlepšia epizóda ()

Le Mont Zinith (2008) (S01E26) 

Lepší koniec som si ani nepredstavoval. ()

Reklama

Reklama