Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mickey, reklamný textár z Tel Avivu, je v rámci plnenia povinnej vojenskej služby vyslaný bojovať do Libanonu. K nemu a posádke ďalších izrealských vojakov sa pridáva i skupina zahraničných reportérov, ktorí o konflikte točia dokument, a práve Mickeyho si vyberú ako hlavnú postavu. Film sleduje osudy skupiny obyčajných mužov, ktorí bojujú za politiku svojej krajiny nevediac, ktorý deň bude ich posledný. (IZFNP)

(viac)

Recenzie (1)

IZFNP 

všetky recenzie používateľa

Je to ako sledovať dva filmy, nakoľko od deväťdesiatkovej pohody sa v druhej polovici presunieme do o niečo ťažšie stráviteľnej drámy pojednávajúcej o surrealite a absurdnosti vojny. Obe polovice však majú čo ponúknuť, a ich prepojenosť si divák uvedomí najmä pri opakovanom zhliadnutí, u ktorého ocení mnohé motívy, s ktorými scenár od začiatku pracuje. Je to môj prvý izraelský film a veľmi prekvapene musím uznať, že bol naozaj dobrý. Po hereckej i technickej stránke sa vlastne jedná o západ pripomínajúci snímok, ktorý síce nenarába s nijak osvetovou témou, ale rozhodne s ňou narába po svojom a úspešne. Šanca, že sa budete nudiť, tu síce je, nakoľko tempo je pomalšie, ale taktiež je tu vysoká šanca, že vás film uhranie. Tak či onak, film si šancu zaslúži. ()

Zaujímavosti (2)

  • Film sa odohráva v posledných dňoch Libanonskej vojny, tiež nazývanej ako Operácia Mier pre Galileu. Izraelské vojská v ňom napadli južný Libanon, ako odpoveď na pokus o vraždu izraelského veľvyslanca vo Veľkej Británii palestínskou teroristickou organizáciou. (IZFNP)
  • Herečka Idit Teperson, ktorá hrá americkú dokumentaristku Joannu, má v skutočnosti izraelský pôvod. (IZFNP)

Reklama

Reklama