Reklama

Reklama

Vzácny papagáj Blu žije v malom meste so svojou paničkou Lindou, s ktorou tvorí nerozlučnú dvojicu. Linda ho pred rokmi zachránila pred pašerákmi, ktorí ho ešte ako mláďa ulovili uprostred brazílskeho pralesa a odviezli do zasneženej Minnesoty. Blu sa kvôli tomu nikdy nenaučil lietať, no v bezpečí a pohodlí Lindinho domova sa natoľko zabýval, že preňho nie je problém uvariť kávu, spraviť raňajky, vyčistiť si zuby alebo poslúžiť Linde ako osobný budík. Keď jedného dňa Blu zistí, že ani zďaleka nie je posledným papagájom svojho druhu tak, ako si doteraz myslel, neváha a spolu s Lindou sa vydá na cestu do exotickej Brazílie za papagájicou Perlou, ktorá žije v samotnom srdci mesta Rio de Janeiro. Krátko po tom, ako sa stretnú, ich unesie skupinka obchodníkov so zvieratami. S pomocou šikovnej a životom na ulici ostrieľanej Perly a partičky ukecaných vtákov sa im podarí škodcom uniknúť, no vyhrané ešte nemajú. Dokáže Blu s pomocou nových priateľov nájsť odvahu, aby sa naučil lietať, zmaril plány únoscom, ktorí sú im stále v pätách a vrátil sa späť ku svojej milovanej paničke Linde? (TV JOJ)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (537)

Pethushka 

všetky recenzie používateľa

Pěkný a barevný film s povedenou animací a hudbou. Jednotlivé postavy (alespoň ty ptačí) jsou velice roztomilé a líbivé. Děj sice není nic moc, ale pohled na nádherné Rio de Janerio to tak nějak vyrovnává. Originální karnevalové scény jsou pastvou pro oči. Na konci nechybí trocha romantiky..pěkné, ikdyž nijak výjimečné. 3,5* ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Obvykle neučím ptáky létat, ale modrý švihák Blu by evidentně potřeboval zrychlit přesuny, když pěškobusem ani pomocí MHD se v Riu nedá bezpečně prchat. Jelikož však mé létácí schopnosti zatím marně vzdorují gravitaci, tak nebudu vyučovat ani tentokrát. Ke spokojenosti mi prostě musí stačit fighty ptáků s opicemi, intelektuální nadřazenost buldoka nad zloději či prostá papouščí romantika a to jsem všechno dostal. ()

Reklama

MartinezZ 

všetky recenzie používateľa

Náhodou, nebylo to vůbec špatné, což mě překvapilo. Samozřejmě nečekejte nějaký extra promyšlený příběh, je to pohádka, stejné jako skoro všechny, ale tohle mělo jedno plus - vypadalo to hezky. Exotika, prales plný barevného ptactva, pěkně se na to dívalo. Akorát bych vypustil dvě zbytečné písničky uprostřed filmu a uslintaného čokla. Jinak ale docela překvapení, na animák. ~~~ Ooo! Ooo! Aaa! Aaa! :(|) ~~~ Kdyby natočili/narenderovali něco jen s malým ptáčátkem Bluem, aniž by tam musel kdokoliv mluvit a lidi by byli jen jako ne moc výrazné "křoví" v příběhu, bylo by to za *****. ()

predators 

všetky recenzie používateľa

Překvapilo mě zpracování Ria. Bylo vidět, že autoři se tam jen neopalovali. Slabší rozjezd graduje ve velké finále, které není zbytečně natahováno a stejně jako Rio, hýří všemi barvami, hudbou a tancem. Jo, soundtrack stojí za to. Ikdyž není Rio nikterak zábavné a mnohá zvířátka by si zasloužila více charakteru, získal si mě svou rozmanitostí a celkovým free přístupem k ptákům. 70% ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $90miliónovTržby USA $143,619,809Tržby Celosvetovo $487,519,809Tržby za predaj Blu-ray v USA $36,099,540 //počet predaných kusov 1,899,109Tržby za predaj DVD v USA $70,358,983 //počet predaných kusov 5,291,365║ Samozrejme nejde o nič prevratné, jedná sa len o letnú oddychovku, ktorá miestami príjemne vizuálom zasadeným do Ria pohladí, videl len v Českom jazyku, teším sa na Slovenskú verziu tá mi určite o niečo viac ulahodí. /70%/ ()

Galéria (97)

Zaujímavosti (16)

  • Vedle filmu vyšla i nová edice populární mobilní hry "Angry Birds" pro iOS a Android s názvem "Angry Birds Rio". (jjjura)
  • Na počest země, kde se většina příběhu odehrává a kde se režisér Carlos Saldanha narodil, vyšel film poprvé na DVD a Blu-ray v Brazílii, a to 7. července 2011. V USA byl vydán až o měsíc později. (Terva)
  • Vo filme sa nachádzajú odkazy na filmovú sériu Doba ľadová (od r. 2002), ktorá je taktiež z dielne štúdia Blue Sky. (patrik1177)

Súvisiace novinky

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (viac)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (viac)

Reklama

Reklama