Reklama

Reklama

Umbrella Academy

(seriál)
  • USA The Umbrella Academy
Trailer 1
USA, (2019–2024), 30 h 11 min (Minutáž: 40–60 min)

Predloha:

Gerard Way (komiks), Gabriel Bá (komiks)

Hrajú:

Elliot Page, Tom Hopper, David Castañeda Jr., Emmy Raver-Lampman, Robert Sheehan, Aidan Gallagher, Mary J. Blige, Cameron Britton, Adam Godley, Colm Feore (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(4) / Epizódy(36)

Odcizení sourozenci s výjimečnými schopnostmi se znova setkají po smrti svého otce a odhalí šokující rodinná tajemství a nebezpečí pro celé lidstvo. (Netflix)

Recenzie používateľa silentname k tomuto seriálu (3)

Série 1 (2019) (S01) 

A teraz už len ostáva čakať na druhú sériu. Jop. To je v skratke asi všetko čo viem k tomu povedať, lebo s týmto záverom a s týmito postavami chcem ísť ďalej, aby som poznal čo sa všetko ešte stihne udiať. Posledné 2 epizódy boli jednoducho fantastické. Ale dobrý seriál nestojí len na záverečných dvoch epizódach. "The Umbrella Academy" ma svojou prvou sériou skutočne pohltil. Prvé 2 boli možno trošku slabšie a chce to čas, kým sa to celé trošku rozbehne, no v prípade, že sa veci potom rozbehnú, tak mi to vôbec nevadí. Je tu niekoľko skvelých postáv, ktoré ma chytili a medzi moje TOP 3 asi budú Vanya, Alisson a Hazel. Tieto tri postavy sú podľa mňa zvládnuté absolútne skvele. A priniesli mi asi úplne všetko čo som od seriálu čakal. Vanya je hlavne len nešťastná duša, ktorá sa necíti dobre vo vlastnej rodine. Neustále jej pripomínajú, že nie je ako oni, že je obyčajná a zbytočná a vzťahy sa ešte zhoršia, keď napíše svoju knihu o svojej rodine. Lebo to budú považovať za obrovskú zradu. A dokážem ju absolútne pochopiť a nemôžem byť na ňu nejako vysoko nahnevaný alebo niečo podobné. Hazel na začiatku pôsobí len ako zabijak, no keď sa o ňom dozvieme viac, tak patrí medzi moje top postavy. Nebudem hovoriť, lebo je lepšie ak to uvidíte sami. A Alisson si postupne zase uvedomí, že niektoré veci nie sú tak úplne správne. A aj jej vzťah s Vanyou je pre mňa najlepšími momentkami. A ešte poviem pravdu aj Five je dosť dobrý. A okrem toho je zaujímavé vidieť 58 ročného muža s telom chlapca. To funguje bravúrne. Záver je fantastický a necháva ma chcieť vidieť viac. Priam by som chcel, aby toto bola len jedna polka prvej série a teraz sme mali tú druhú. Myslím si, že by som nebol tak v napätí. Seriál ma rozhodne chytil a dúfam, že ma už nepustí, lebo niekedy seriály nevedia kedy zastaviť. Tak dúfam, že to nebude prípad tohto seriálu. Ešte poviem, že jedno väčšie mínus seriálu je fakt, že sa veľmi skoro a veľmi jednoducho dozvieme, kto je v súčasnosti skutočný zloduch. A hoci má aj story, ktorá je dobre spracovaná a má veľa do seba, tak ako postava mi neprišiel veľmi zaujímavý. Ale ako celok je to skutočne jeden z top seriálov, ktoré som za posledné mesiace videl. A nenechalo ma to rozzúreného a naštvaného na všetko ako to bolo napríklad v prípade "The Handmaids Tale". Nie. Reálne chcem znovu vidieť tieto postavy a vidieť ich osudy. Takže Netflix - dajte mi viac a to čo najskôr. Hodnotenie: A ()

Série 2 (2020) (S02) 

2. Séria "The Umbrella Academy" ma najprv slušne naštvala, no ku koncu to dospelo do zdarného konca. Prekvapivo. S tým, čo tu otvorili som myslel, že niekomu by som najradšej zakrútil krkom, lebo to išlo úplne proti všetkému čo urobili na konci minulej série. Ale potom sa ukázalo, že seriál je inteligentnejší, než som si spočiatku myslel. Vďakabohu. Prvá vec je, že niektoré momentky v tejto sérii boli asi jedny z najlepších momentiek, ktoré som kedy videl. Momentka medzi Benom a Vanyou je pre mňa asi najlepšia. Celkovo všetko čo sa týka Vanye je super. Neustále si uvedomujem ako ju obdivujem a ako vnútorne chápem všetko čím si prechádza a čo to postupne začne spôsobovať. A som rád, že to tentokrát neskončí tak ako naposledy. Čo sa zloducha týka, tak je to ten istý zloduch, ktorého sme mali naposledy a popravde si tu Kate Walsh vyslúžila oveľa viac miesta než bolo potrebné. A vedela byť neskutočne otravná. Je to ten stereotyp zloducha, ktorý potrebuje rozprávať všetko s veľkou dávkou afektu, aby svojim slovám dodal dôraz. Neviem čo viac k nej povedať. Máme tu niekoľko nových postáv. Švédi podľa mňa moc zaujímaví nie sú a skôr mi chýbajú zabijaci z predošlej série. Lila je v pohode a má aj celkom zaujímavú príbehovú líniu. A priniesla niekoľko dobrých momentiek. Posledné dve epizódy sú pre mňa fantastické. Niekoľko vynikajúcich momentiek a zvratov, ktoré zo série robia niečo úplne nové. A teaser na 3-tiu sériu funguje rovnako skvele. Osobne som to zhodnotil, že "Umbrella Academy" je viac banda deciek, ktoré svojimi schopnosťami dokážu viac vecí pokašlať, než spraviť. A o to je ten záver zaujímavejší. Poviem ešte, že sa mi páči aj akými zmenami jednotlivé postavy prejdu a ako všetci musia zažiť pád na dno, aby sa z neho mohli odraziť. Keď sa Luther stretne v tejto sérii po prvýkrát s Vanyou, tak to pôsobilo silne a úprimne. Celkovo si myslím, že napriek veľmi rozpačitému štartu druhej série, kde som asi dával otáznik na všetky rozhodnutia tvorcov, potiahli to správnym smerom a dali tomu všetko, čo seriál potreboval. Určite nie tak silný dojem ako v prvej sérii, ale stále som spokojný. Hodnotenie: A- ()

Frankelovy záběry (2020) (S02E02) 

Dúfam, že sa to zdvihne, lebo som momentálne veľmi sklamaný. Záver prvej série sľuboval niečo trošku iné. A dočkali sme sa 60-tych rokov, kde sa bude riešiť aj snaha zabrániť atentátu na Kennedyho? To už sme videli a bolo to spracované zaujímavejšie. A že bude o 10 dní zase koniec sveta? A že Vanya si nepamätá absolútne nič zo svojho života? A že tu máme troch nemých zabijakov, ktorí ma absolútne nezaujímajú? Neviem. Dúfam, že sa to v ďalších epizódach zdvihne, lebo momentálne som veľmi sklamaný. A nebyť toho, že je to technicky a herecky zvládnuté, tak by som v počte hviezd išiel oveľa nižšie. ()

Súvisiace novinky

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

Seriálový Horizon Zero Dawn našel tvůrce

29.08.2022

Po úspěchu s komiksovou Umbrella Academy se showrunner Steve Blackman ujme na Netflixu rovněž adaptace populární hry Horizon Zero Dawn. Nebude na to navíc sám, po ruce bude mít ještě producentku… (viac)

Blake Lively v adaptaci krvavého komiksu

Blake Lively v adaptaci krvavého komiksu

06.05.2021

Herečka Blake Lively (Mělčiny, Město) bude produkovat a zároveň si zahraje i hlavní roli v nové chystané adaptaci drsného komiksu Lady Killer pro Netflix. Scénář k filmu napíše Diablo Cody (Juno,… (viac)

Nejsledovanější věci na Netflixu v roce 2019

Nejsledovanější věci na Netflixu v roce 2019

02.01.2020

Přestože dostal Netflix v roce 2019 dva silné konkurenty v podobě Apple TV+ a Disney+, stále se jedná o jednoznačně největší a nejúspěšnější streamovací službu na světě. Důvodů je spousta, když se… (viac)

Reklama

Reklama