Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policie začíná řešit vraždu uškrcené oběti. Při pátrání zjišťuje, že tento případ má něco společného s případem, který se udál před 14ti lety na lodi v docích. Do případu se znovu zaplete detektiv, který po dvou letech pátrání nedokázal ke starému případu na nic přijít, ale teď to vypadá, že by se mohl konečně dobrat k rozuzlení. (balone)

(viac)

Recenzie (69)

poz3n 

všetky recenzie používateľa

Asi jsem čekal něco jiného, každopádně příběh se mě bohužel téměř nedotkl. První polovinu filmu jsem navíc tápal mezi postavami a jediný, koho jsem bezpečně rozeznal, byla stará (díky bohu ne doslova) známá Ye-jin Son. Samotný příběh vlastně ani nepřinesl žádnou jobovku, na kterou jsem tak toužebně čekal. Dle mnohých komentářů je tohle film roku a nevím co ještě. Hledám tedy v paměti a snažím se přijít na to, co mi mohlo utéct. Nic však nevidím. 5/10 ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý krimi thriller. Má dosť dobrý príbeh o detektívovi, ktorý rieši vraždu uškrteného muža, ale časom zisťuje, že má niečo spoločné s vraždou, ktorú riešil pred rokmi, ale nepodarilo sa mu nájsť páchateľa. A navyše si uvedomuje, že motivácie neboli úplne neoprávnené. Spracovanie na mňa ale pôsobí až príliš rozporuplne, samotná zápletka vo svojich základoch nepôsobí nijak zložito, ale je mimoriadne prepracovaná a tak treba neustále dávať pozor, inak sa dá ľahko čiastočne stratiť a tým by pár prvkov na konci v konečnom dôsledku uniklo, ale nanešťastie ako celok ani nie je až tak veľmi zaujímavá, no zase nájde sa v nej viacero prvkov, ktoré dokážu zaujať. Takže určite nemôžem povedať, že by som sa nudil, ani pri tejto výrazne nadpriemenej dĺžke filmu tu nie je žiadne miesto, kde by sa dalo nudiť, za čo môže práve tá prepracovanosť, ale nakoniec sa to vlastne ani moc neoplatí, lebo zápletka až tak zaujímavá nie je. Herecké obsadenie je výborné, skvelá Son Ye-jin, detektív Han Seok-gyu, príjemná Lee Min-jung a ani Go Soo nie je zlý, ale čiastočným problémom je, že ani jedna úloha nie je až tak pôsobivá, postavy sú veľmi dobre obsadené a skvelo zahrané, ale až na hlavnú hrdinku ani jedna nie je vo svojej podstate až tak moc zaujímavá. Réžia a technická stránka sú vynikajúce, špičková kamera, zaujímavá atmosféra, tu si dali skutočne záležať a poteší aj dobre zvolená hudba. Tento film sa mi veľmi ťažko hodnotí, objektívne mu prakticky ani nemám čo vytknúť, je vynikajúco natočený, zahraný a aj scenár premyslený, ale keď ma zápletka už vo svojich základoch až tak moc nezaujala, tak to pre mňa môže byť len lepší priemer. Ale určite musím pochváliť, že ma film aj napriek slabšej zápletke prinútil udržať maximálnu pozornosť od začiatku až do konca. 64% ()

Reklama

Ketri 

všetky recenzie používateľa

Mám pocit, že koncovky dělají korejským tvůrcům trochu problémy. Vidím zde zjevnou inspiraci evropskou operou, kdy se umírající hrdina zuby nehty brání odchodu z jeviště. Ale i tak to byl výborný film a nemohu jinak než hodnotit plným počtem a ještě přidat 6.0 za umělecký dojem. Možná by bylo docela zajímavé zjistit, kdo v tomto filmu fandil té straně dobra a která, že to vlastně byla? ()

Pethushka 

všetky recenzie používateľa

Nad nižším hodnocením ani nepřemýšlím. Úchvátila mě samozřejmě fantastická hudba a práce s ní. To jak ve správný okamžik zesilovala, jindy pouze dobarvovala rozhovor a stála v pozadí. Herecké výkony mě ani nepřekvapily, jelikož od těchto herců už to očekávám tak nějak automaticky. Spokojená jsem i s obsazením vedlejších rolí. A co je v tomto případě nejdůležitější, perfektní příběh. Nastupuje sice pomalu a nejistě, ale postupně sílí až k velkému finále. Všechno hezky sedí a nepříliš dramatickým způsobem překvapuje. To mám ráda. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Vďaka dvom odlišným udalostiam, dostatočne doprepletaný príbeh, ktorý sa v prvej polovici doslova pohráva s mysľou diváka. Občas niečo naznačí, až má človek pocit, že by sa mal čoho chytiť, no vzápätí, to zakryje udalosťou, ktorá ho "postrčí" iným smerom. Ako plynú minúty, všetko sa samozrejme krásne zlieva do ucelenej story, ktorá objasní všetky nezodpovedané otázky. Dej je uťahaný, tempo smrteľne pomalé. Neskutočne "elegantne", uhladene a hlavne premyslene na mňa zapôsobil tento film. SPOILER: Záver predostrie niekoľko úvah a myšlienok o živote a láske, z ktorých je človeku priam smutno, keď si uvedomí, že hodnota peňazí prerazila cit lásky. Nuž, ale taký je život ... ()

Galéria (81)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama