Reklama

Reklama

Blesk

  • Česko Blesk (viac)
Trailer

Sériový vrah je stále na slobode a každý deň zomrie jeho rukou ďalší policajt. Keď zákon nedokáže ochrániť svojich vlastných ochrancov a policajných príslušníkov, potrebuje muža, ktorý to dokáže, aj keď poruší všetky pravidlá. Tým vyvoleným je drsný a nekompromisný londýnsky policajt Brant (Jason Statham). Do akcie vyráža so svojím kolegom, strážnikom Nashom (Paddy Considine), hoci by si radšej vybral iného parťáka. S Nashom si nerozumie, nemá ho rád a ich vzťahy nie sú ideálne. Pre oboch policajtov sa však začínajú preteky s nemilosrdným časom, pretože každý deň pribúdajú nové obete a nepolapiteľný sériový vrah sa im vysmieva. (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (8)

  • V USA sa film v kinách vôbec nepremietal, premiéru mal iba na DVD a Blu-ray. (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa v auguste 2009 v Londýne. (m.a.t.o.)
  • Prvý film, ktorý vznikol v produkcii spoločnosti Lionsgate UK. (m.a.t.o.)
  • Hurling - hra, o které se Brant (Jason Statham) zmíní, je irský národní sport. Hodně zjednodušeně řečeno jde o baseball na fotbalovém hřišti. Všichni hráči mají krátkou jasanovou pálku (hurley) a jejich úkolem je dopravit malý míček (sliotar) buď přímo do brány hlídané brankářem (3 body) nebo mezi tyče nad bránou (1 bod). Hráči smí sliotar chytit do ruky a udělat s ním nanejvýš čtyři kroky, poté ho musí odpálit. Hráči nenosí žádné chrániče, ale od roku 2010 jsou povinni mít helmu. Rychlostí až 150 km/h může sliotar doletět do vzdálenosti i 100 metrů, což dělá hru velmi rychlou a nebezpečnou. (Maulincio)
  • Předlohou k filmu se stala kniha „Blitz“ od populárního irského spisovatele krimi Kena Bruena z roku 2002. (Conspi)

Súvisiace novinky

Malíček míří do Labyrintu

Malíček míří do Labyrintu

27.09.2014

Irský herec Aidan Gillen se objevil třeba v Temný rytíř povstal, kriminálce Blesk nebo letošním dramatu Kalvárie. Nejvíc lidí ho ale zná jako Malíčka ze Hry o trůny, kde pletichaří jako o život a… (viac)

Reklama

Reklama