Reklama

Reklama

Než sa mu podarilo nezmazateľne a navždy zmeniť vývoj lekárskej vedy, musel Ben Carson (Cuba Gooding Jr.) prekonať množstvo prekážok. Spočiatku to totiž s jeho šancami uplatniť sa v živote vôbec nevyzeralo ružovo, práve naopak vyrastal v polorozpadnutom rodičovskom dome, obklopený nepredstaviteľnou chudobou a predsudkami, v škole patril k priemerným, ak nie rovno podpriemerným žiakom a navyše často podliehal výbuchom nekontrolovateľnej zúrivosti. No jeho mama Sonya (Kimberly Elise) nikdy neprestala veriť, že Ben to jedného dňa ďaleko dotiahne, a tak ho cielene viedla k tomu, aby využil všetky šance, ktorá ona sama nikdy nedostala, a pomáhala mu tiež rozvíjať jeho fantáziu, jeho inteligenciu, no predovšetkým jeho vieru v samého seba. A práve táto viera ho napokon spasila – umožnila mu totiž nasledovať svoj sen a stať sa... Jedným z najlepších neurochirurgov na svete! (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (54)

Kryšpín 

všetky recenzie používateľa

Nádherný a dojemný příběh u kterého máte slzy v očích, i když je všechno v naprostém pořádku. Většina filmů je ve stylu "Jak Honza ke štěstí přišel", ale tady štěstí nemá co dělat. Všechno je to vypracovaný tvrdou pílí a podporou osoby, na které vám nejvíce záleží. Určitě jste slyšeli - uč se a někam to dotáhneš. Nevěřili jste tomu, co? Ale i touto cestou se můžete dostat na vrchol. Pokud jste tedy opravdu vyjimečným... A nebo v sobě máte něco vyjimečného. Jako má Ben Carson vyjimečné ruce. ()

larelay 

všetky recenzie používateľa

Po narocnom dni si clovek vecer sadne k telke a povie si: Potrebujem nieco pozitivne, nieco nenarocne, nieco vesele, ale zaroven ludske a zo zivota. Tentokrat to vyhrali Nadane ruky a pribeh Bena Carsona. Ucel splnilo, ja sa citim ovela lepsie, film zahrial na dusicke a zaroven som sa opat raz dozvedela nieco viac o vynimocnej ludskej bytosti. Z filmu je televizna tvorba citit na hony, ale vyborne herecke vykony mladeho Bena a jeho matky su famozne, Cuba ma vsak bohuzial opat nepresvedcil. Vrelo odporucam vsetkymi desiatimi :) ()

Reklama

René.girl 

všetky recenzie používateľa

Opravdu nádherný film, který mě opravdu dostal. To, že je natočen podle života skutečného neurochirurga, který dosud žije, je už jen dovršení toho skvělého pocitu, který vám film předá. Proto si myslím, že není potřeba se nějak hlouběji pitvat - film má jednoduché poselství - You Can Be Anything You Want To Be In This Life - As Long As You're Willing To Work At It! ()

Nemik96 

všetky recenzie používateľa

Po zhlédnuti mohu říct že po filmu TEN NEJLEPŠÍ a RADIO řadím ZLATE RUCE na 3 místo filmů s CUBOU GOODINGEM Jr. v hlavní roli které jsem zatím měl možnost vidět. Výborny příběh který dokazuje, že i když jste na základní škole úplní trotli nemusí to znamenat že se v životě nedostanete jako v případě Bena Carsona až na vrchol. ()

TeeAge 

všetky recenzie používateľa

Pohodový televízny film o nepohodovom živote neurochirurgov. Cesta, ktorá vedie k tomu, aby človek zvládol podobné zákroky, je neuveriteľne tvrdá, naviac, ako aj v každom inom obore, i tu platí dvakrát viac, že proces učenia a nutnosti sa zlepčovať nikdy nesmie skončiť. Je to obor na plný životný úvezok, a práve pre to zdvýham svôj klobúk pred všetkými, ktorý prinášajú takúto obeť spoločenstvu. Samotný film má svoje muchy, hlavne scenáristicky a obrazovo, ale jeho posolstvo je krásne a dosť efektívne znázornené, takže za mňa spokojnosť. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (2)

  • Herečka Kimberly Elise, ktorá hrá Benovu maminu, je len o necelý rok staršia ako Cuba Gooding Jr., predstaviteľ dospelého Bena. (dodo24)

Reklama

Reklama