Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V kráľovstve kde kráľ jazdí len na lov a nestará sa o nič iné, prosí kráľovna úpenlivo o potomka. Keď jej dôjde trpezlivosť obráti sa na čerta, žijúceho neďaleko v starom mlyne. Za krátko sa kráľovne narodí dievčatko. Malá princezná vyrastá po boku Štepána, syna komornej. Časom sa do seba zamilujú. Keď ale výjde najavo, že kráľovna podpísala s čertom zmluvu a princezná sa má stať Luciferovou nevestou v deň svojich osemnástich narodenín, kráľ usporiada ples, kde sa má princezná zasnúbiť s princom z inej zeme a tak uniknúť svojmu osudu. Jedným z nápadníkov je Luciper, ktorého princezná odmietne a ten na ňu uvalí kliatbu. Štepán musí krásnu princeznú oslobodiť za každú cenu... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (401)

Mia... 

všetky recenzie používateľa

Eva je krasna princezna, to se musi nechat. Jeji nevinny vyraz tvare a velke vykulene oci dodavaji veruhodnosti princeznovske naivite a tak to ma byt, tedy myslim, tedy jsem. Postava Vaclava Sandy je take jakz takz dobre ztvarnena, rekla bych. Takovym Troskovskym stylem, jeho typickym. Tim nerikam, ze je to spatne. Vlastne se mi to i libilo. Sabina je skvela herecka, naramne me bavila i pobavila, tezko ji pasovat na kralovnu, kdyz neustale i ve svem veku vypada spise jako princezna, ale zahrala to bravurne. Kral normalni. Nic extra, nic spatneho. Zkratka nevycuhoval. Ovsem postava certa me privadela k lehkemu silenstvi, to se neda poprit. Ve sve promenene postave s kamizolou to bylo jeste horsi nez v postave certa, abych rekla pravdu. Nejen, ze herecky vykon stal temer za sebevrazdu, ale uplne nejhorsi na nem, a to v obou postavach, je jeho hlasovy prednes. Neda se poslouchat. Tehle hlas proste nebyl stvoren pro platna. Mluvi, jako kdyby umirala ryba na schodech do kostela. Mozna spise pulec. Procitene to je asi jako kdyz panenske drevo se snazi vydavat sexy vzdechy. Vyvolava stejne pocity a temi je chut vzit kus spalku a pretahnout je oba po hlave. Trosku to vylepsil vyplazovanim jazyka v podobe certa a kulicima se ocima. Ale byl to velmi chaby a tezko zaznamenatelny pokus k naprave. Upozornit ovsem musim na to, ze to neni scenarem, tahle role nabizi velke moznosti, jen se ji musi chopit herec a ne blbec. Pak me jeste pozastavuje, ze Lucifer v podani tak velkeho herce, nebyl zase tak dobre zahran. Ovsem, celkovy dojem byl uchazejici. Maloktery reziser dokaze, aby pohadkova atmosfera opet dychala. Zdenkovi se tohle velmi dari u vsech jeho pohadkovych del a tak davam horsi ctyri hvezdy. Amen. ()

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Klasická Troškova pohádka, ovšem s ještě horším příběhem a otřesnou ústřední dvojicí. Navíc zde není nic, o co by se mohl Troška trochu opřít. Princezna ze mlejna měla známý písničky, Z pekla štěstí mělo draka a Gotta a Hádanka měla aspoň Dolanskýho. Jenže tady není, až na charismatického Němce (který je ale jen 2 scénách) naprosto nic. Škoda, už ani ta pohádka nejde Troškovi nijak objáhit. ()

Reklama

hippyman

všetky recenzie používateľa

nedokoukáno, nehodnoceno... troska Troška trošku nezvládá moderně-barokní mluvu i dialogy, Sabinka piští a pitvoří se jako za časů DO-RE-MI a schíza Suchá-Řípa nějako zapomněli hrát, nebo zase přehrávají jako z učebnice... povětšinou trapnost, ústřední dvojice sice neokoukaná, ale bohužel nezajímavá, prostě tragédie. ještě ten Goťák tam chyběl a bylo by to komplet... ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Na pohádky musí být nálada, ale mám takový pocit, že na tuhle bych neměl náladu nikdy. Ani ne tak proto, že to točil Troška, nikdy jsem proti němu nic neměl, ale hlavně proto, že je to celkem neoriginální, hraje se akorát na kostýmní podívanou, citují se staré, lepší pohádky a celkově to postrádá kouzlo, které měly i první Troškovy pohádky. Z "Princezny Nastěnky" už tu není vůbec nic, vše je historicky kýčovité a ani některé herecké výkony nejsou zrovna úžasné. Ne, že by se v pohádkách muselo moc hrát, ale někteří herci prostě nebyli dobře vybráni. ()

Terva 

všetky recenzie používateľa

CITÁT - Proč bych střílel čápa?........... V tom bude nějaká čertovina, o půlnoci kdo by chodil do lesa? Jedině snad nějakej vožralej (lá) a když není vidět Měsíc, je v prd....v roklince. Nepřesvědčivé herecké výkony, zbytečně předramatizovaný hudební doprovod a skoro žádné pořádné napětí. Moje dcerka to vydržela asi do půlky a pak si šla hrát s panenkou. CITÁT - Ale tfuj, no tak......... Jedna za námět, druhá za kameru. ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (26)

  • Kulisa Čertova mlýna se nacházela v Židově strouze u Bechyně a ona povodeň byla třímetrová přívalová vlna, která dle slov režiséra Trošky odplavila čertův příbytek snad až do Orlické přehrady. (Robbi)
  • Protože filmaře neměli dostatečný rozpočet, přispěl režisér Troška filmu pěti miliony korun, které získal jako porotce v Talentmanii (2010)na Nově. (Allica)

Súvisiace novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (viac)

Reklama

Reklama