Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Joshua McCord (Chuck Norris) je už dlhé roky členom tajnej služby, ktorá chráni amerického prezidenta. Jedným z jeho posledných úspešných zásahov bola záchrana Prvej dámy (Marla Adamsová), manželky prezidenta Matthewsa (Ralph Waite) z rúk teroristických únoscov. Vtedy si Joshua po prvý raz v živote uvedomí, že je už na taký typ akcií pristarý a musí teda za seba čo najskôr nájsť primeranú náhradu. Do úvahy prichádza jedine Deke Slater (Dylan Neal), člen špeciálnej jednotky Delta Force... Aj keď prvá nováčikova skúška nedopadne najlepšie, Joshua v úlohe učiteľa a Deke v role žiaka trpezlivo a vytrvalo trénujú v telocvični aj vonku. Po ukončení výcviku obaja odlietajú do Kolumbie, aby oslobodili amerického vojenského experta a jeho rodinu, ktorých uniesol drogový kartel. Akcia sa podarí, rukojemníkov oslobodia a Joshua na dôvažok pomstí aj smrť svojej manželky, ktorú pred dvadsiatimi rokmi zastrelil jeden z drogových mafiánov. Joshua môže ísť s pokojným svedomím na zaslúžený odpočinok. Alebo nie? (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (77)

Martin741 odpad!

všetky recenzie používateľa

Presne si pamatam, ze som tento film videl niekedy v juni/juli roku 2000, ked som koncil gymnaziium. A asi som fuckt spravil chybu, ze som to zacal pozerat po kultovom Scottovom filme Gladiator. Scenaristicky vyplach nema zmysel riesit, Cak je tragicky herec, ale co ma najviac nasralo, a co film u mna poslalo do odpadu, bola rezia Eric Norrisa /Tusim Cakov syn/. Primitivizmus, reziserska bezradnost a snaha zaujat, presne o tomto je film, a preto tento film nenavidim. 0 % ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Určitě to není tak hrozný, jak tvrdí zdejší hodnocení. Docela pohodovej kousek kterej se do průměru v pohodě vejde. Akce je dost a Chuck si to slušně dává i po šedesátce a zopákne si na konci i souboj s protivníkem z filmu Nezvěstní v boji 2. Určitě nic co by nějak oslnilo, ale černou barvu si to určitě nezaslouží.50% ()

Reklama

ScreamJay odpad!

všetky recenzie používateľa

Toporný béčkoidní film s toporně toporným příběhem a ultra toporným herectvím Chucka Norrise. Na stupnici od jedné do deseti filmové bezduchosti si Prezidentův muž srdnatě drží dvojku, když od úplného dna jej zachránilo pár poctivých manuálních efektů. Nic proti elitně vycvičenému borci, ale nechat na střeše padák jako kdejaký amatér abych pak spustil kropičskou přestřelku, no dejme tomu. Ale vyslýchat někoho, mučit ho a nechat mu mobilní telefon, to už je na pováženou. S využitím prvku jenž propagoval kdysi Rocky a pak jej převzalo XY dalších akčáků, tedy výcviku hlavního hrdiny jenž zpočátku voře na co přijde a pak se stane neporazitelným ovšem díru do světa neudělají, ani s rádoby drsným Chuckovým výrazem jenž spíš evokuje myšlenku na ratlíka, který právě nutně potřebuje ale trpí akutní zácpou. Krom výše zmiňovaných blbin film disponuje typicky hloupými momenty (když si ve vyhrocených okamžicích nějaké postavy prostě postaví hlavu) a hlavně šílenou kamerou, která obzvlášť při snímání letu padákem lítá ze strany na stranu. Dokonce i jeden soused co točí většinou chodníky by to nasnímal líp. I když se to celé snaží tvářit uceleně, výsledek je notně žalostný. Na televizní poměry slušný odpad. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to výborný akčný film s Chuckom Norrisom, ktorý považujem za jeho najlepší film. Má dosť dobrý príbeh o prezidentovom mužovi, skvelo vycvičenom bojovníkovi, ktorý zasahuje v mimoriadnych situáciách, ale kvôli vyššiemu veku sa už rozhodne nájsť a vycvičiť si svojho nástupcu, ktorého nájde v nespravodlivo odsúdenom vojakovi. Spracovanie je presne také, aké aj od tohto filmu chcem, teda scény, ktoré ukážu schopnosti oboch dôležitých postáv, tréning, spoločná akcia a podobne, pričom ma tu bavili aj dialógy a všetko ostatné. A navyše ešte poteší aj prvok pomsty, aj ked´ jeho priestor je tu minimálny. Akcie je tu dosť a je veľmi dobrá. Už na tréning sa dobre pozerá, dlhých súbojov tu až tak moc nie je, ale páčia sa mi a hlavne finálny je výborný. Ale hlavne je tu mnoho môjho veľmi obľúbeného tichého zneškodňovania protivníkov a hlavne lámaním väzov, čo je pre mňa veľkým plusom. Akcii môžem vytknúť jedine množstvo stihov v súbojoch, kde je strih prakticky po každom údere, ale našťastie to neprekáža ich prehľadnosti. Film má televízny vizuál, čo je takmer vždy veľký zápor, ale tu mi to moc nevadilo, pretože kvôli dobre zvolenému prostrediu ako rôzne menšie interiéri, menšie vojenské tábory alebo lesy to nemá moc možností sa prejaviť. Čo sa týka hereckého obsadenia, tak s najviac dôležitými postavami som plne spokojný, či už Norris vo svojej najlepšej úlohe, jeho dcéra alebo Dylan Neal ako nástupca alebo aj hlavný záporák. Ale väčšina vedľajších postáv už pôsobí typicky televízne, ale aspoň nikto z nich už nemá viac priestoru. A bondovská hudba sa sem vôbec nehodí. Síce niekoľko nedostatkov tento film má, ale veľmi sa mi páči. Normálne by mal pre mňa hodnotu 4 hviezdy ako solídny akčný film, ale kvôli skvelej hlavnej dvojici a množstvu tichého zneškodňovania musím ísť s hodnotením vyššie. Pre mňa je to najlepší film s Norrisom a jeden z najlepších akčných filmov. Len škoda, že pokračovanie už je omnoho horšie a patrí medzi Norrisove najhoršie filmy. 85% ()

otík 

všetky recenzie používateľa

Au - to bolelo. Tak tahle hodina a půl težké televizní rádoby zábavy byla skutečně tězko rozdýchavatelná. Uvidíme tu zvláštní, snad ani pro televizi ne tolik typické zpomalené a zrychlené záběry kopů a výbuchů, Chucka Norrise, který většinu filmu jen stojí a pouští moudra z úst a doslova buzeruje svého nástupce, který by ho v realitě asi pěkně zbouchal a taky pěkně levnou televizní výpravu. Nemohu si pomoct, ale pohled Chucka Norrise mi přišel jako pohled vyorané myši a obličej měl buď zaplácaný mejkapem nebo ho má fakt tak hnusný. Už to prostě není to, co bývalo, Chucku. Hudba: Christopher L. Stone ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v texaských městech Brownsville, Corpus Christi, Dallas a South Padre. (Terva)
  • Chuck Norris a jeho bratr Aaron byli vykonnými producenty. Chuckův syn Eric Norris byl pak režisérem druhého natáčecího štábu a společně s Tannerem Gillem byl také koordinátorem kaskadérů. (Rominator)

Reklama

Reklama