Reklama

Reklama

Série(2) / Epizódy(10)

Obsahy(1)

Navonět, zapnout košili, přičísnout ofinu. Avšak co to vše znamená? Pro Bena Coultera večer teď začíná! Leč po pár prohýřených hodinách jej v posteli nevítá úsměv sladké dívky, jíž v nočních ulicích potkal, nýbrž ošklivá rudá rána v jejím hrudníku. Zabil ji, nebo ne? To si bohužel nepamatuje ani on sám a tak nezbývá nic jiného, než jen přihlížet, jak je jeho budoucnost neúprosně spalována právním systémem, do jehož kolotoče byl mladík vtáhnut. (Puddle)

(viac)

Recenzie používateľa *CARNIFEX* k tomuto seriálu (2)

Season 1 (2008) (S01) 

Prvá séria “Criminal Justice” je veľmi lákavá ´podívaná´ pre diváka, milujúceho zmätené kriminálne prípady, v ktorých takmer do poslednej chvíle nie je jasné: “kto, prečo, začo”, konal tak, ako konal. Spracovanie je inteligentné, prelínajú sa dve dejové línie, zločin + život za mrežami väznice, pričom spolu úzko súvisia. Zrejme najmä vďaka tomu, pôsobí sledovanie samotného počinu lákavejšie. Stále je totiž dôvod sústrediť sa, akým smerom sa bude samotná story uberať. Ďalším lákadlom by pre podaktorých mohla byť postava v hlavnej úlohe: Ben Whishaw, ktorý si zahral v pomerne úspešnom príbehu o vrahovi, ktorý z tiel rôznych dám, kuchtil Chanel 6 či Diora. ”Well done, BBC ..” ()

Season 2 (2009) (S02) 

Druhá séria, takmer ako cez kopirák podľa šablóny tej prvej. Schématicky totožné spracovanie, však v tomto prípade ponúka pohľad na absolútne odlišnú formu zločinu. “Pokus o vraždu” je vo všeobecnosti vnímaný ako dokonaný skutok, a tak v sérii druhej, divák nehľadá vinníka, ale dôvody konania ženy, ktorá napriek vonkajšiemu dojmu dokonale vedeného života, bodla svojho manžela kuchynským nožom. Bohužiaľ, v tomto prípade sa už nejedná o tak pútavý, dejovo napínavý kriminálny počin, ale skôr pokornú, zdĺhavú drámu, ktorá viac nudí, než “zabáva”. Slabší priemer .. ()

Reklama

Reklama