Reklama

Reklama

Paľba

(relácia)
Publicistický
Slovensko, 1996

Lov na problémy v spoločnosti pokračuje. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (14)

Gothar 

všetky recenzie používateľa

Jediná relácia v slovenských televíziách, ktorú sledujem pravidelne. Väčšina reportáží je pre mňa varovaním pred ľudmi, ktorí sa snažia ostatných okradnúť rôznymi podvodmi a bez Paľby by som o takýchto praktikách asi nič nevedel. Dal by som 5*, ale občas mi niektoré reportáže pripadajú iba ako útok na city a to v TV nemám rád. ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Paľbu považujem za niečo lepší program ako Lampáreň, čo sa týka investigatívnej žurnalistiky, redaktori a štáb sa nebál vŕtať v chúlostivých témach. Bolo to občas trocha tvrdé a nemalo mierne ironický humor Lampárne a pôsobilo dojmom papierovačiek, problémov, ktoré skončili často na úradoch a v politike, ale v podstate v tejto republike to ukázalo často veľkú pravdu. Ja som si tento program neobľúbil, ja mám radšej pozitívne veci alebo veci ktoré môžem ovplyvniť, na mnoho týchto vecí mali reagovať skôr policajné a súdne zložky, či politické a iné úradné orgány. Ale to nezhadzuje moje hodnotenie, skôr scenár a reálne riešenie problémov, či upozorňovanie. Chaos v tomto štáte sa vyvinul v zlodejinu, zlo všeobecne a potom sa nemôžme diviť protestom Gorila v nedávnej minulosti. Len škoda, že roky to ukazovalo chyby, ale ľudia túto krajinu nezmenili, možno bol problém v nastavení relácie a nadväznosti, ale ako lov problémov to bolo obstojné. ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

"Paľba" je investigatívna relácia, ktorá sa od roku 1996 pravideľne objavuje na obrazovkách súkromnej, komerčnej televízie Markíza. Ako takej jej zákon priamo prikazuje, aby zabezpečila objektívnosť a nestrannosť politicko-publicistických programov. Názory a hodnotiace komentáre musia byť oddelené od informácií spravodajského charakteru. Mám taký pocit, že sa viac krát ocitli na hrane tohto nariadenia. Neraz už mi bolo zrejmé, na ktorej strane stojí redaktor. ** ()

Radocation 

všetky recenzie používateľa

V určitom období prvý a posledný pokus v histórii Slovenska o skutočnú, objektívnu investigatívnu žurnalistiku na televíznych obrazovkách. Žial skončil tam kde v tej krajine skončila pravda, spravodlivosť, morálka a slušnosť- pod nánosmi lží, špiny, legalizovanej kriminality a mainstreamovej i bulvárnej publicistiky. ()

Galéria (3)

Zaujímavosti (1)

  • Relácia Paľba sa na Markíze vysielala prakticky od samého začiatku, prvýkrát sa na obrazovke objavila 2.9.1996 a poslednýkrát v roku 2010. Vystriedalo sa v nej viacero moderátorov a redaktorov, napríklad Henrich Krejča, Ján Pasiar, Dušan Karolyi, Ľubo Lazový a mnohí iní. (VasylDeBylak)

Reklama

Reklama