Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Někde uprostřed Afriky dojde k letecké katastrofě. Nehodu přežije hrstka lidí, kteří budou bojovat s tlupou zombie. Podaří se jim utéct před strašlivou smrtí? (LIVINGDEAD)

Recenzie (87)

6thSun 

všetky recenzie používateľa

Fanoušek zombie filmů je vděčnej za každej kousek, kterej není totálně vypatlaná kokotina bez špetky vkusu, protože pravda je taková, že i když je zrovna boom podobných snímků, těch opravdu koukatelných je pořád jako šafránu (a bohužel mezi ně nepatří ani seriál "The walking dead"). Anglická akvizice s názvem "The Dead" patří nepochybně mezi ty lepší, přestože její prapůvod vzniku vězí zřejmě v něčem tak banálním, jako je scénáristova myšlenka: "Tak kde ještě zombíci nebyli? No jasně, Afrika! Takže jedem natočit safari horor do Afriky...". A ono to kupodivu nedopadlo vůbec blbě. Mínusem jsou blbé dialogy, které navíc odříkávají nudní herci, nicméně atmosféra horké savany s courajícími se (a všudypřítomnými!) černými zombíky je povedená. A jejich likvidace rovněž. Takže za mě lehce nadhodnocené, ale přece čtyři hvězdy. ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Super Nápad! Zombíky v Africe, jsem ještě neviděl.. Nicméně po první půl hodině jsem uvažoval, že film Vypnu.. Naštěstí, Příběh mě začal zajímat více a více. .Celé to bylo krásně zajímavý, Škoda, že zombie chodili příliš pomalu, za to ubírám jednu hvězdu.. Ubírá to Akci, Tempo.. Trošku mě překvapil nečekaný a smutný Závěr.. ()

Reklama

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Začalo to dobre akciou a malo to grády.Africké prostredie ťažkej chudoby už len to je horor a keď sa k tomu pridá vírus zombie tak to je už celkom prúser.Zombie z Afrického prostredia som ešte nevidel a po tomto ho asi ani vyhľadávať ani nebudem.Venujem sa zombie žánru a mam pozretých veľa v tomto žánri a pri tomto filme môžem smelo prehlásiť že to je vtip.Zombie sa pohybovali ako pri riadnom uspávadle.Film sa tváril ako akčná rozbíjačka ako dej plynul tak film spomaľoval.Masky som si tu ani nevšimol a ty herci čo stvárňovali zombie tiež neoslnili.Film si s logikou veľkú hlavu nerobí a narážam na zombie veľmi pomalí sa pohybovali ale keď dvaja hlavný hrdinovia cestovali po krajine všade boli a aj v tých miestach kde ľudia nežijú a tak sa tam ani oni dostať nemohli a tých nedomyslených scén tu je viacero.Ale gore oslnilo bolo ho veľa bolo aj efektné. Ale aspoň nejaká zmena v Afrike sa veľa zombie filmov netočí a preto vždy rád privítam akúkoľvek zmenu a s touto som docela spokojný. Táto snímka pláva v priemerných vodách čo sa týka zombie žánru. ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Pomalší zombie horor z afrického prostredia, ktoré sa premenilo na smrtiacu zónu a kde sa po väčšinovej evakuácii stretnú Američan, ktorý prežil leteckú haváriu a africký vojak, ktorému zombíci spustošili osadu. Tí sa spoja a v road movie duchu putujú krajinou so zámerom prežiť. Film začína vysokým tempom, ktoré však onedlho spomalí a značne zredukuje akčné i hororové scény. Atmosféra ale ostáva kvalitne bezútešná, prostredie je výborné a zombíci sú takí pomalí, až je to nepríjemné (v tom starom dobrom, hororovom význame). Možno by som uvítal trochu kratšiu stopáž, keďže vďaka pozvoľnému tempu som sa miestami začínal nudiť, ale záver to zase trochu rozpumpoval a film sa pre mňa skončil s príjemným dojmom vydareného, dospeláckeho zombie survivalu. ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

No konečne nejaký horor, u ktorého vítam prepísknutú stopáž. Bavilo ma to, a vlastne ani nemám čo vytknúť. Dvaja hlavní hrdinovia - africký vojak dezertér, hľadajúci svojho syna, a americký mechanik, musia spojiť svoje sily proti množstvu negerských zombíkov. Je to ináč trochu v štýle Stake Land, hlavní hrdinovia si pokojne putujú po africkej stepi, okolo nich je kvantum "nemŕtvych" a povaľujúcich sa končatín, no a z času na čas sa do deja pripletú vojaci a zopár ich odprásknu. Pekná kamera a prostredie, sympatické postavy, jednoduchý, ale slušný vzhľad zombíkov a kvalitné gore... tak prečo by som tomu nedal "pätorku"? Veď tých kvalitných zombie hororov v súčasnosti veľa nie je - a tento je určite jeden z tých naj. V žiadnom prípade však nečakajte výraznú akciu, drsné hlášky, naháňačky, neustálu paľbu a podobne, jedná sa totiž skôr o taký pomalší a pokojný hororík. ()

Galéria (19)

Reklama

Reklama