Reklama

Reklama

Mladík Johnny Strabler (Marlon Brando) je vůdcem čtyřicetičlenného motorkářského gangu Černí rebelové, který svobodně jezdí po zemi, aniž by měl nějaký konkrétní cíl. V městečku Wrightsville uspořádají mladíci pouliční závody a vtrhnou do baru. Zatímco majitel lokálu Bleeker je rád, že u něj někdo nechá větší útratu, jeho bratr - místní policista - se má na pozoru a snaží se předejít nepříjemnostem. Johnny se na první pohled zamiluje do mladé barmanky Kathie (Mary Murphyová). To ovšem netuší, že dívka je právě policajtovou dcerou. Když do městečka dorazí konkurenční gang motorkáře China (Lee Marvin), je jasné, že násilí nebude možné zabránit... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (87)

vitekpe 

všetky recenzie používateľa

Je to vlastne takovy western na motorkach.... Banda prijede do mesta, to "terorizuje" (z dnesniho pohledu naprosto neskodnym zpusobem), pak prijede dalsi banda (s vynikajicim Marvinem jako sefem) a to uz zacina bejt na mistni venkovany moc silny kafe. Pak trosku zmatku, na konci prejetej deda, ponauceni a konec filmu. Brando je sice zajimavej, ale kdyby se na konci neusmal, tak bych ohodnotil jeho postavu jako totalniho idiota. Takhle muzu hodnotit jako obycejneho idiota. Mary krasna. Necekal jsem, ze tenhle film bude nejaky ultimatni zazrak, a taky nebyl. Na druhou stranu uplne zklamani to neni. 3++ P.S.: zajimavosti je, jak malo je tam zastoupen HD...vetsina tech kluku ma jiny stroje, napr:: Velocette, Matchless, Triumph, BSA atd., vse import... ()

zette 

všetky recenzie používateľa

Americke filmy z padesatych let hodnotim jako jedny z nejlepsich vubec. Divoch byl ale hodne spatny film. Brando nez divoch vypada spise jako buzerant a jeho vztah k servirce a nasledne lovestory venku vypada tak neprirozene a unahlene, ze tomu nejde ani na chvili verit. Stejne tak pestni souboje. Dialogy nezazivne, herecke vykony nepresvedcive, zadna pointa... ()

Reklama

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Tak tomuto sa hovorí atmosféra! Pár vecí by som síce spravil inak (keďže som aj z inej doby:), ale napriek tomu, tento film som doslova hltal. Mladý Brando je proste macho a Mary Murphy? Asi som sa zamiloval. Prehnaná korektnosť a moralizovanie už od začiatku, tiež nie sú jednoznačné. Nakoniec je Wild One o dvoch stranách mince, o podieloch viny. O motorkároch a o šálke kávy... Je dobovo štylizovaný, ale pre mňa čarovný. ()

murakamigirl 

všetky recenzie používateľa

Nehollywoodsky koniec tak chrumká pod zubami, až mám sladké *****nutkanie. Ale nepodvolím sa, nie, pretože na to ma až priveľakrát z deja vymetajú necudné myšlienky vyprovokované väzbou Marlon Brando plus motorka :))). Jéé, ja vskutku nechápem, ako mohol prežiť tento záver, byť Mary Murphy a Marlon ma oblaží takým úsmevom, búrim sa proti celému produkčnému tímu, proti zárobkom filmu i proti jeho potenciálnemu budúcemu kultu, no proste na Marlonka skočím a padáme a basta!!! Rebela bez príčiny som nevidela, nutné zmeniť, pretože to máme skoro až sesterské snímky (o tom istom každá inak) a predsa treba mať vedomosť, ktorý rebel bez príčiny rebeluje bez väčšej príčiny, no nie? No jednoznačne. ()

Zeebonk 

všetky recenzie používateľa

S ohledem na rok výborný film s mladým, ale rozhodně ne skvělým Marlonem Brandem. On to sice je frajer, ale kdyby nemluvil jako negr a přestal tak nešikovně balit servírku, tak by mi byl možná i sympatický, ale už se v tom nebudu vrtat, kdo ví jak to tenkrát chodilo. Jinak jsem spokojený, i přes svou značnou naivitu jsem se ani na vteřinu nenudil, Lee Marvin je neodaletný a třešničkou na dortu je výborný konec. ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (10)

  • Film byl v Británii do roku 1968 zakázaný. (formelin)
  • Postava China (Lee Marvin) je založena na skutečném 'bikerovi' Willie Forknerovi, známém též jako "Wino Willy". (Mol)
  • Motorka (1966 650cc Triumph 6T Thunderbird) která byla ve filmu nedílnou součástí Marlona Branda, byla jeho osobní. (formelin)

Reklama

Reklama