Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický príbeh odhaľujúci pozadie ilegálnej imigrácie do USA cez mexickú hranicu. Sedemnásťročný Casper je členom nemilosrdného a brutálneho mexického gangu Mara Salvatrucha. Keď sa jedného dňa náhodou stretne s rovnako starou Sayrou z Hondurasu, ktorá sa spolu s otcom a strýkom snaží dostať do USA, postupne začne o sebe a svojich životných rozhodnutiach uvažovať inak. Nájsť východisko z jeho situácie však nie je jednoduché. Filmový debut režiséra Caryho Fukunagu mu vyniesol veľký ohlas na filmovom festivale v Sundace a množstvo ocenení z ďalších filmových festivalov. (STV)

(viac)

Zaujímavosti (8)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v meste Torreón v mexickom štáte Coahuila. (MikaelSVK)
  • Na konci filmu označené mesto ako "Reynosa, Tamaulipas" je vlastne "Monterrey, Nuevo Leon." (vander19)
  • Cary Fukunaga písal scenár dva roky. Veľa času pri tom strávil s cestujúcimi vo vlaku a gangstermi v Strednej Amerike. Dvoch členov gangu využil na to, aby sa jazyk, ktorý je použitý vo filme, čo najviac podobal skutočnému. (ČSFD)
  • Latinskoamerický gang Mara Salvatrucha neexistuje pouze ve filmu, ale i ve skutečnosti. Platí za jeden z nejvíce agresivních gangů a má přibližně 100 000 členů. Také "přijímací zkoušky", které jsou k vidění ve filmu, jsou reálné. Noví členové skutečně musí vydržet po dobu 13 vteřin mlácení od ostatních členů, zatímco se nesmí jakkoliv bránit. (quiz)

Súvisiace novinky

Jana Eyrová jako gotický horor

Jana Eyrová jako gotický horor

23.11.2009

Ano, všechno teď bude goth a emo. 260 miliónů za první víkend je 260 miliónů za první víkend (vy víte, o kterém filmu je řeč). Dokonce i klasika Charlotte Brontëové bude v nové filmové adaptaci… (viac)

Reklama

Reklama