Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televízna hra pre mládež o citovom a mravnom dozrievaní ľudí na prahu dospelosti.
Televízna hra pre mládež - adaptácia rovnomennej knižky E. Gašparovej. Príbeh party mladých 18-ročných ľudí, poslucháčov konzervatória, ktorí spoznávajú a prekonávajú prvé úskalia umeleckých úspechov. (oficiálny text distribútora)

Diskusia

bloke

bloke (hodnotenie, recenzie)

No to bolo ozaj strašné, čakal som inscenačný štandard slovenskej produkcie Slovenskej televízie 70-tych rokov (2 hviezdičkovú nezáživnosť bez schopnosti osloviť súčasného diváka hoci i čarom minulosti), ale tu som si pripadal ako v ríši nepoznaného. Dej som nedokázal uchopiť, spústa zbytočných dialógov i scén, nedostatočne vykreslená "zápletka" (= "o čo tu vôbec ide?") nezaujímavá pre 99% divákov iste už aj v čase vzniku... Kožené prednesy čudných dialógov, umiestnenie hercov do scén len aby niekde boli, nezobrazovanie predmetných "dôležitých" udalostí (pre postavy), len ich naznačenie, k tomu otrasný nevyrovnaný zvuk (zodpovedný nejaký p. Šandrik), kde z jednej miestnosti pri rovnakom prednese jeden kričal a druhému nebolo rozumieť... Pripadal som si ako pri sledovaní 3 hodinovej nudy, a to som ešte posledných 15 minút zrýchlene pretočil, aby som si vypočul záverečnú nepointu...

Otras, ktorý si zaslúži zapadnúť prachom večného zabudnutia, jediné čo možno stojí za pozretie sú herečky a pársekundový záber na vtedajšiu Bratislavu (odporúčam s vypnutým zvukom).

Reklama

Reklama