Reklama

Reklama

Epizódy(4)

Obsahy(1)

Vedecko-fantastický seriál. Jaskynní záchranári narýchlo zavolaní k záchrannej akcii prejdú nečakane tunelom čiernej diery, do iného času a priestoru, aby sa s prekvapením dozvedeli, kto je na konci drastickej cesty plnej nástrah a zvratov. (RTVS)

Recenzie používateľa majo25 k tomuto seriálu (4)

Priepasť (1982) (E01) 

Plusom je, že seriál ide hneď na vec, žiadne zbytočné vykecávačky. Ako aj to, že sa celý natáča v exteri=ri a nie v štúdiu. Treba si však zvyknúť na slabšie spracovanie a nekvalitné postsynchróny. ()

Pasca (1982) (E02) 

Konečne sa dostavuje aj atmosféra a efekty nie sú len o svetielkach v tme. Mysterióznosť celkom pekne rastie. ()

Kontakt (1982) (E03) 

Najlepšia časť minisériálu, v ktorom prichádza sci-fi v plnej kráse - cestovanie vo vesmíre, červí tunel, mimozemšťania, kozmická loď, android - síce všetko zabalené viac vo filozofickom háve, napriek tomu otázky, ktoré si kladú členovia expedície sú veľmi fajn. ()

Konfrontácia (1982) (E04) 

Konfrontácia s faktami 80-kovej vedy, či skôr vedy socialistických krajín....často sa spomínajú sovietski astronómovia či sovietski biológovia. Inscenované rozhovory s vtedajšími odborníkmi (Grygar, Kapišinský, ...) síce nie sú tak zaujímavé ako samotný seriál, ale v podstate dobre dopĺňajú vednú stránku seriálu. Z astrofyzika Kapišinského (s fúzikmi) som sa musel pousmievať, nielen z jeho zjavu, ale aj z toho, že už začiatkom 80-rokov tvrdil presne to, čo aj o 30 rokov neskôr, a teda, že všade vo vesmíre ak existujú živé tvory, musia existovať iba na báze uhlíka, ako aj my. Takéto úzkoprsé videnie by žiadny vedec nemal mať. ()

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené