Reklama

Reklama

Obyvatelia Stratfordu nad Avonou nadovšetko milujú záhradkárčenie, ich trávniky a záhony sa hemžia sadrovými trpaslíkmi. Keď sa ich majitelia stratia z dohľadu, aj záhradní trpaslíci si chcú poriadne užívať zábavu a rozkrútia kolotoč súperenia - modrí z jednej záhrady a červení z druhej sú rovnako znepriatelení ako Montekovci a Kapuletovci od Shakespeaera. Na pozadí bláznivých udalostí, ktoré sa v Shakespearovom rodisku nečakane strhnú, sa začne odohrávať romantický príbeh trpasličích milencov Gnomea a Júlie... Animovaná komédia o zamilovanej dvojici záhradných trpaslíkov sprevádzaná piesňami Eltona Johna dodáva najslávnejšiemu príbehu lásky Williama Shakespeara nečakaný rozmer. A čo by na to povedal pán Shakespeare? Bol to skvelý rozprávač a animovaná paródia jeho hry by sa mu iste páčila. (TV JOJ)

(viac)

Videá (8)

Trailer 1

Recenzie (228)

Ajinka126 

všetky recenzie používateľa

Vůbec nechápu pro koho to má být? Pro akcí nezasvěcené děti (protože ty, co znají Kobru 11 by to nebavilo), nebo staré babičky a dědoušky, jenž si na zahrádce skutečně tyto kýčovité trpaslíky hýčkají??? Fakt nechápu, kdo tuto zápletku s trpaslíky posvětil a které studio za TOHLE zaplatilo :D. To nemůže bavit nikoho, ani MĚ - poblázněnou do animáčů. Jen chudák W. Shakespeare, který napsal slavné tragické dílo, asi by si to znova rozmyslel, kdyby věděl jaký kýč se z toho stal. Za postavu Růžobrka přidávám jednu hvězdu, ten měl něco do sebe. ()

playboxguest 

všetky recenzie používateľa

Asi nejnudnější zpracování slavné předlohy, s jakým jsem doposud měla tu čest. Naivně jsem doufala, že to na počest klasiky alespoň neslavně dopadne, což byl jediný důvod, proč jsem se vůbec dosápala ke konci. 3D: *** tomu na zábavnosti taky nijak zvlášť nepřidalo. Možná byla chyba, že jsem u animáků začínala s Tangled, protože ve srovnání s ním je většina ostatních animáků ve 3Dčku jen lehce mastná, málo slaná. A Gnomeo s Julčou se tomuhle podstandardu nevymykají. ()

Reklama

3n3my 

všetky recenzie používateľa

S týmto spracovaním nemám najmenší problém - milé, úsmevné, dobrý nápad so Shakespearom a indíciami na jeho hru (čo ocenia najmä dospelí), po technickej stránke tiež super (3D som ale nevidel). Tipujem ale, že najmä jedno a dvojhviezdičkoví hodnotiaci sa na toto vybrali na Valentína a čakali fakt asi Rómea a Júliu (dokonca niektorí nadupanú inteligentnú komédiu) a zostali sklamaní - k tomu asi len toľko: MP-7 by malo hovoriť za všetko. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Gnomeo And Juliet síce v jadre toho asi moc neponúka, no myslím si, že pár dobrých momentov to má a sleduje sa to celkom v pohode. Samozrejme vieme ohadnúť, že tvorcovia zmenia koniec a bude happy end. Samozrejme to bude viac moderné a je pravda, že koncept nie je veľmi originálny. Stále sa snažíme znovu vytvoriť "Toy Story" len namiesto hračiek tu máme záhradných trpaslíkov. Ale keď si toto dáme z cesty, tak si myslím, že "Gnomeo And Juliet" nakoniec ponúka celkom dobrú oddychovú zábavu, pár dobrých fórov, ktoré pobavia a zapasujú do tohto sveta a vďaka tomu to vnímam ako pohodovú oddychovú zábavu. Postavy toho moc ponúknuť podľa mňa nemajú. Možno s výnimkou jednej nemajú nejakú veľkú hĺbku a viac-menej len hrajú svoju rolu. Máme tu jasného hrdinu, jeho lásku, jasného zloducha (alebo len hajzla... ako chcete) a vieme, že na konci to všetko vyvrcholí v obrovskú akčnú scénku. Ale keď si predstavím, že chceme podať tento príbeh mladým divákom, tak toto nie je zlá verzia. Nepovie to príbeh Romea a Júlie, ale podľa jeho kostry podá niečo iné. A celkom to funguje. Myslím si, že za jedno pozretie to stojí. A ak premýšľate či to pustiť svojim deťom, tak to pokojne môžete. Myslím si, že zabavia s týmto filmom. Hodnotenie: B ()

baaaja 

všetky recenzie používateľa

Zklamalo mě, že skoro všechny vtipné scénky, které se tu objevily, byly obsažené už v traileru.. Tak trochu jsem to i čekala, dost často to tak je, ale vzhledem k originálnímu nápadu na téma a zpracování jsem spíš doufala, že to tak nebude a že by z toho mohlo kápnout i něco víc. Nakonec se z toho vyklubal spíš průměrný animák, s trochou vtipných momentů ale taky s pár ne moc zajímavýma nezáživnýma pasažéma, který bych si pustila při nudným odpoledni jako takovou nenáročnou oddychovku, ale pravděpodobně ne víckrát než jednou nebo max. dvakrát. ()

Galéria (99)

Zaujímavosti (15)

  • Přes smíšené recenze film vydělal 194 milionů amerických dolarů na svůj nízký rozpočet 36 milionů dolarů. (griph)
  • Název filmu, tedy úprava originálního názvu hry, vychází ze slova „gnóm“, což je méně často používané označení pro trpaslíka. (Taninaca)

Súvisiace novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (viac)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (viac)

Reklama

Reklama