Reklama

Reklama

Obyvatelia Stratfordu nad Avonou nadovšetko milujú záhradkárčenie, ich trávniky a záhony sa hemžia sadrovými trpaslíkmi. Keď sa ich majitelia stratia z dohľadu, aj záhradní trpaslíci si chcú poriadne užívať zábavu a rozkrútia kolotoč súperenia - modrí z jednej záhrady a červení z druhej sú rovnako znepriatelení ako Montekovci a Kapuletovci od Shakespeaera. Na pozadí bláznivých udalostí, ktoré sa v Shakespearovom rodisku nečakane strhnú, sa začne odohrávať romantický príbeh trpasličích milencov Gnomea a Júlie... Animovaná komédia o zamilovanej dvojici záhradných trpaslíkov sprevádzaná piesňami Eltona Johna dodáva najslávnejšiemu príbehu lásky Williama Shakespeara nečakaný rozmer. A čo by na to povedal pán Shakespeare? Bol to skvelý rozprávač a animovaná paródia jeho hry by sa mu iste páčila. (TV JOJ)

(viac)

Videá (8)

Trailer 2

Recenzie (228)

Pethushka 

všetky recenzie používateľa

Mám pocit, že začíná doba nepovedených animáků. Pointa Gnomea a Julie je sice pěkná, ale již trochu okoukaná. Způsob podání jiný, ale nudný. Jako pohádka hezké, jako film to postrádá charizma. Postavy jsou málo roztomilé, naprosto chybí vtipné hlášky a přestože to bylo docela krátké, nudila jsem se. ()

BoncheR 

všetky recenzie používateľa

Nebyť toho klišoidného koncu, ktorý sa dal čakať už od prvej minúty filmu (veď, čo iné čakať v rozprávke pre deti) celkom vydarený kúsok. Niektoré nápady boli naozaj originálne, napr. malý zajačikovia, jazdenie na kosačke, porcelánový plameniak... no celkovo to nie je až také skvelé. ((60%)) ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $36miliónovTržby USA $99,967,670Tržby Celosvetovo $193,967,670Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,719,575Tržby za predaj DVD v USA $27,105,754║ Nenáročná oddychovka, ktorá je vo svojom prevedení jednoduchá, šikovná, občas nápaditá, hlavne roztomilá, graficky fajn, by som povedal až nadmieru pozerateľné, prekvapenie. /80%/ ()

Phietros 

všetky recenzie používateľa

Zapomeňte na Romea a Julii, ted je tu pohádkově ulítlý Gnomeo a Jůlie:-) Tihle trpaslíkové ožívající, když majitelé nejsou doma a krom toho proti sobě bojující červení a modří to dokáží pořádně rozpálit. Dějově stejné jako hraná verze, kdyse nám do sebe zamiluje pár a každý je z jiné barvy znepřátelených trpaslíků.. A usmíření se dočkají, až když to vypadá že jsou díky obří sekačce, která vše srovná se zemí mrtví.. ()

tommmy89 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý námet a myslím, že dobrá rozprávka pre deti. Pár scénok bolo vtipných, ale aj trápnych a suchých. Obľúbená postavička: modrý hríbik. Pre mňa taký reverzný animovaný film Júlii a Rómea (Gnómea) v šate záhradných trpaslíkov. P.S.: Rozprávka pre dorast a dospelých bude pôsobiť ako zlátanina všetkého možného - humoru, akcie a suchariny :D 3* za pobavenie sa pri tom, inak rozprávka pre deti do 12 rokov ()

Galéria (99)

Zaujímavosti (15)

  • Několik reálných gnom-obývaných příměstských britských zahrad pomohlo inspirovat místa pro film. (griph)

Súvisiace novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (viac)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (viac)

Reklama

Reklama