Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dráma približuje príbeh troch žien: 50-ročnej, ktorá pred 35 rokmi dala svoju malú dcérku na adopciu, ďalšia je jej dcérou a nakoniec Afroameričanka, ktorá by si chcela dieťa adoptovať. (horacko)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (151)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Pekné, podľa mňa veľmi vydarené. V podstate tri príbehy z troch rôznych pohľadov, ktoré majú napokon spoločné takmer všetko. Aj keď u dvoch príbehov bola jasná prepojenosť už od prvej chvíle, ten tretí mi tam stále akosi nepasoval, aj keď sa dalo tušiť, kam to vlastne celé bude smerovať. Takže taká štipka predvídateľnosti v tom predsa len bola, hoci niekoľko zvratov v deji dokonalo zmenilo tok deju. Teda najmä v závere filmu, kde bolo podľa mňa tempo nasadené už naozaj veľmi rýchlo, čo sa mne osobne až tak nepozdávalo. Ale film ako celok, so svojimi príbehmi a posolstvami bol naozaj pekný a hodnotný. ()

mat.ilda 

všetky recenzie používateľa

Krásný film o tom, jak vláčíme následky našich činů, včetně těch, jimiž jsme se provinili na druhých a ovlivnili tak jejich životy, ale i o tom, že jednou můžeme udělat to, čemu jsme se tolik let báli pohledět do očí a zjistit, že je nám odpuštěno a zbývá jen odpustit sami sobě. Film o několika způsobech mateřské lásky i o tom, jak málo se známe ... I když bych našla drobné vady na kráse, zcela je vynahrazují skutečně výjimečné výkony Annette Bening, Naomi Watts a Kerry Washington. NEJKRÁSNĚJŠÍ OKAMŽIK: Elizabeth, natahující dlaně po své novorozené dceři ()

Reklama

larelay 

všetky recenzie používateľa

Ci sa to niekomu paci alebo nie, zivot je ako jedna velka skladacka, ktora do seba casom krasne bud zapadne alebo nam nejaky kusok zostane a nevieme, co s nim. Tento film je jedno aj druhe, podla toho, z akeho uhla pohladu sa nan pozriete. Osudy vsetkych zucastnenych su podane s takou preciznostou, ze som s nimi prezivala vsetko, co im vyslo z ust, kazdy ich jeden pohyb. Naomi a Annette boli bravurne, to ako sa jedna aj druha nakoniec vyprofilovalii z chladnych zien (ale kazda inym sposobom) do tych milujucich a oddanych (kazda niecomu inemu) bolo nieco neuveritelne. Niekomu sa moze zdat, ze takychto filmov je vela, ale mne sa nikdy neprejedia a dufam, ze tieto male velke filmy tu budu stale a budu nam stale mat co povedat. PS: Bolo vyborne vidiet Annette zase v niecom zmysluplnom, kde mohla naplno preukazat svoje herecke umenie. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Smutná téma, navyše mne pomerne blízka. O hereckých výkonoch sa je škoda baviť, pre to existuje len jedno slovo - dokonalosť. Hlavne u A. Bening a N. Watts. Čo sa týka samotného príbehu a obsahovej skladby, prvá polovica bola geniálna, emotívne pekne podfarbená a s výborne rozohranými ženskými charaktermi hlavných postáv. Od G. Cukora to síce ešte malo ďaleko, no pre potreby uchopenia myšlienky to bohato stačilo. V druhej polovici a hlavne k záveru sa tu už málinko prejavila typická americká, násilná sentimentalita - útok na city diváka. Našťastie neišlo o nič hrozné, tá prvá polovica filmu bola taká výborná a mal som z nej v hlave toľko dojmov, že mi to ani moc nedošlo. Samozrejme, najviac sa mi páčili časti dejovej linky, ktoré sa venovali matke a adoptovanej dcére, časť o dvojici, ktorá si chcela adoptovať dieťa už nebola pre mňa až taká zaujímavá. No vzhľadom k pointe a uzavretiu príbehu bola potrebná, chápem. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Hild 

všetky recenzie používateľa

Výborné drama, které zobrazuje, jak si každý člověk dokáže kolem sebe vybudovat ochrannou bariéru, protože má strach. Strach z ublížení, strach z očekávání druhých, strach z toho, že nemá co nabídnout. Člověk má však vždy co nabídnout, jen je důležité mít někoho, komu to všechno dát. Naprosto jsem chápala všechny postavy, všechna jejich jednání a výborně jsem jim porozuměla, v několika momentech jsem se i sama viděla. Velká útěcha filmu je v tom, že jednou v životě snad vše začne dávat smysl a člověk najde správný směr a svůj účel, tomu alespoň věřím a jak zazní i ve filmu, nikdy není pozdě na novou budoucnost. Postavy ve filmu prodělávají vývoj a na konci v každé postavě divák uvidí tu jejich pravou lidskost, kterou se tak snažily skrýt. Hodně důležité je zde pouto matky a dcery. Velmi povedený film s výbornými výkony Naomi Watts a Annette Bening ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (5)

  • Skutočný vekový rozdiel medzi herečkami Annette Bening (Karen) a Naomi Watts (Elizabeth), ktoré stvárnili matku a dcéru, je iba 10 rokov. Vo filme to bolo 14 rokov. (MikaelSVK)
  • Když Elizabeth (Naomi Watts) v podzemních garážích nakládá do kufru svého auta zavazadla a dětskou autosedačku (čas 1:35:32), tak za ní v rohu stojí zaparkovaný automobil Škoda Octavia. (thomasnikrs)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené