Reklama

Reklama

Malé dievča, umiestnené v sirotinci so svojou sestrou, márne čaká každú nedeľu, že sa pre ne ich otec vráti. Kabaretná speváčka s príliš slabým hlasom stojí pred publikom podnapitých vojakov. Mladá krajčírka, ktorej prácou je opravovať lemy v zadnej miestnosti obchodu vidieckeho krajčíra. Príliš chudá začínajúca kurtizána uprostred prostitútok a zhýralcov nachádza útočisko u svojho ochrancu Étienna Balsana. Zamilovaná žena, ktorá vie, že nebude ženou Boya Capela, muža, ktorý ju napriek tomu tak miloval. Rebelka, ktorej konvencie vtedajšej doby bránili voľne dýchať a ktorá si obliekala košele svojich milencov. To je príbeh Coco Chanel, príbeh modernej ženy, ktorá navždy zmenila svet módy. (RTVS)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (240)

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Tohle je ukázka toho, že ne všechny životopisné snímky jsou naprosto úchvatné. Ano, Audrey Tautou se nabízené role zhostila skvěle, na druhou stranu tato nepřináší nic moc invence a jedná se v podstatě jen o suché zachycení úseku života známé ženy francouzské módy, úseku, než se stala tak slavnou a uznávanou. Odtud také onen francouzský název, který je mnohem výstižnější než suchopárný český. ()

FlyBoy 

všetky recenzie používateľa

Na počiatku boli klobúky, neskôr odevy, potom parfumy až napokon rozmach v širokom spektre módneho showbiznisu. Coco Chanel, jej kariérny rast od šijaceho stroja k mamonárskym prehliadkovým mólam, ako aj spätosť s mužmi jej hojdavého života. Takáto celosvetovo uznávaná návrhárka je hodná omnoho nekonzervatívnejšieho zaobchádzania a tento nezáživný blud si ani náhodou nezaslúži. ()

Reklama

dehlie 

všetky recenzie používateľa

dlho som sa v kine tak nenudil. neverím, že coco chanel žila tak nudný a plochý život ako bol film o nej. o jej rebelstve a promiskuite v ňom nebola ani zmienka. o tom ako vlastne prišla k svojmu svetovému úspechu sa divák dozvedá zo záverečných titulkov. film mi prišiel ako príbeh pani pilcherovej, tvorcovia akoby opomenuli úlohu deja. 1000. hodnotený film. ()

MISSha 

všetky recenzie používateľa

Věřím, že kdyby se film moc nezabíral milostným příběhem před Coco Chanel a zaměřil například na výrobu světoborného parfému, na první znaky rebelky která navždy změnila svět módy, svět žen, až by si vytvořila přívlastek módního guru a vytvořila až do dneška trvající impérium. Tak by profil zde, možná zářil červení a film by se zdál více záživnější než ve skutečnosti je. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Koukal jsem na ten film kvůli přítelkyni, který ho chtěla vidět. Popravdě chápu, že značka Chanel není pro chlapa. Na druhou stranu by se mohl těšit alespoň na samotnou Audrey Tautou. Ta ale opět změnila vizáž a vypadá jak Edith Piaf v nejlepších letech. Příběh samotný nemá šťávu, nemá švich lázeňského šviháka a už vůbec nemá žádný průběh. Nic se tam neděje, a když už jo, tak se na to skočí a do minuty už je všecko pryč. Takhle by se životopisný filmy točit neměly. Když už na nějaký koukám, rád bych se dozvěděl o tom jaká byla, co udělala, nějaký zajímavosti. Ale tenhle film neukázal z jejího života vlastně vůbec nic. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (7)

  • Na trzích a u starožitníků sháněli návrháři šňůrky, stuhy, knoflíky a další dobové ozdoby, jimiž doplňovali kostýmy kvůli autenticitě filmu. (vendy63)
  • Módu opálenej pokožky zaviedla práve Coco, a to síce po jednom prílišnom nechcenom opálení počas pobytu pri Severnom mori, keď bola biela pokožka želaná. Na konci kariéry sa však vrátila k pôvodnému štýlu. Prestala chodiť na slnko. (Nykol)

Súvisiace novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (viac)

Reklama

Reklama