Reklama

Reklama

Laurie Strodeová (Scout Taylor-Comptonová) zastrelila sériového vraha Michaela Myersa (Tyler Mane), pričom sama utrpela ťažké zranenia. Po roku od tragických udalostí býva u šerifa Bracketta (Brad Dourif) s jeho dcérou Annie (Danielle Harrisová) a prenasledujú ju desivé sny. Netuší, že Myers, ktorého telo v osudnú noc zmizlo, ožil, a pri potulkách mestom pokračuje vo svojom krvavom diele. Blíži sa Halloween a do svojho rodného Haddonfieldu v Illinois vkročí brutálny vrah s obhorenou maskou a dlhým nožom. Nezastaví sa pred ničím, veď musí dokončiť neuzavreté rodinné záležitosti súvisiace s jeho pochmúrnou minulosťou. Od tých čias síce vyrástli v meste noví a odvážni hrdinovia, ale podarí sa im dnes prežiť dosť dlho na to, aby zastavili neživého a nezastaviteľného démona? (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (400)

JohnnyD odpad!

všetky recenzie používateľa

Robovi Zombiemu sa to podarilo. Dokázal nakrútiť ešte horší film ako jeho remake Halloweenu. Ak mal prvý film nejaké elementy, z ktorých fanúšikovi nebolo na grc, bola to pôvodná hudba, Mišova maska a Loomis. Po Carpenterovej hudbe niet ani stopy, zdrap, ktorý sa tvári ako maska sa už na seba ani nepodobá a Loomis prešiel takým neuveriteľným prerodom osobnosti, že sa to ani nedá opísať. Inak všetko ostáva na rovnakom - strašní herci, ešte horšie dialógy a naivný príbeh. Ten je inovovaný o snové vízie, ktoré sú úprimne na smiech a dávajú veľký kopanec do zadku logiky (Michael a Laurie sú azda nejako telepaticky prepojení?). Perličkou je biely kôň, ktorý je jedno veľké WTF. "Zaujímavý" koniec je výsmech študovanému fanúšikovi, lebo vie, že vykráda minimálne dve klasiky (štvrté diely Piatka trinásteho a Halloweenu). Nechutným vrcholom všetkého je Michael Myers čoby 40 ročný metalista-drevorubač. Zlaté Halloweeny 3, 5, či 8 - oproti tomuto tu sú to veľdiela. ()

S.Quentin QUALE 

všetky recenzie používateľa

Mám rád originální Halloween, jsem fanouškem Roba Zombieho, takže jsem na rozdíl od většiny i spokojený. Jistě tahle Zambieho dvojka není ani zdaleka dokonalá, ale já jsem tam spoustu pozitivního našel. Naprosto chápu odmítnutí od těch, kterým obecně Zombieho styl nesedí, ale rozhodně bych to kategoricky neodsuzoval za úplně odlišný přístup k MM. Stačí se podívat na 2010kovou NoES, která má pouze o procento míň, ale s tímhle (nebo lepší přirovnání by bylo k jedničce) se ten brak v podobě trapně pitomýho slasheru vůbec nedá srovnat, to byla ostuda! Já tady nemám problém dát 3,5*, tedy 70%. ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Zombieho remake by som kľudne označil za jeden z najlepších slasherov, s akými som sa stretol, mal všetko, čo má film tohto typu obsahovať a navyše vo vysokých kvalitách, ale toto pokračovanie mi už príde dosť rozporuplné. Na jednu stranu určite oceňujem, že sa to Zombie rozhodol pojať úplne iným a na pomery žánru aj celkom originálnym štýlom, ale nedokázal to vhodne skombinovať s tým, čo je tu dôležité a tak je tu taký zaujímavý slasher, ktorý po stránke objektívnych kvalít je stále nad väčšinou konkurencie, ale mňa jednoducho nebavil tak, ako by som chcel. A pritom spočiatku to pôsobí výborne, celá prvá tretina pôsobí mimoriadne dynamicky a úderne a vyniká hlavne časť v nemocnici, ktorá je na celom filme najlepšia, len ju pokazilo nevhodné ukončenie. Ale potom to už upadne, dej nie je dostatočne zaujímavý a hlavne gradovaný, tu som len neustále čakal, kedy sa už začne rozbiehať a potom len náhle príde finále, ktoré je ale tiež len priemerné a už je koniec. A celkom sklamaním sú aj postavy, aj napriek tomu, že sa jedná o pokračovanie predchádzajúceho príbehu a teda sa ďalej venuje preživším postavám, ktoré som si vtedy pomerne obľúbil ma už tu ani moc nebavili. Vedľajšie postavy, ako psychológ Malcolm McDowell alebo šerif Brad Dourif sú bez najmenších problémov, ale obzvlášť hlavná hrdinka je už len neuveriteľne otravná teenagerka a všetky scény s ňou, teda s výnimkou tej záverečnej by som najradšej vystrihol. Ale čo sa týka sanotných vrážd, tak tu Zombie očakávane nesklamal. Vadí mi na nich len to, že väčšina z nich nemá pre hlavný dej vôbec žiadny význam, keďže sa jedná len o bezmenné obete ďaleko od hlavných hrdinov, ale inak sa im nedá moc čo vytnúť, je ich pomerne dosť a opäť pôsobia nadmieru brutálne. A vynikajú hlavne úvod so sanitkou, likvidácia pytliakov alebo časť v striptízovom klube. A režijne je to stále nadmieru kvalitná práca, Zombie zvláda vizuál, ale aj svoju špecifickú atmosféru. Takže celkovo si myslím, že aj tento druhý Halloween sa pomerne vydaril a tie doplnkové psychologické prvky filmu nakoniec ani vôbec neublížili, len by jednoducho potreboval trochu zaujímavejší dej, lepšiu hlavnú hrdinku a zmeniť pomer vrážd, keďže tých samoúčelnejších je tu viac, než tých, ktoré majú pre dej aj nejaký význam. Ale celkovo je to určite žánrový nadpriemer. 65% ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Rob Zombie priniesol v roku 2007 fajn Remake/Reboot, ktorý postavu Michaela lepšie predstavil a ponúkol zároveň slušnú vyvražďovačku. O dva roky neskôr natočil pokračovanie, ktoré je viac brutálnejšie, krvavejšie, ale aj výrazne slabšie. Michael Myers znova nafasoval zopár tučne krvavých scén, no ostatne postavy a hlavne doktor Samuel Loomis je neskutočne nesympatická postava, ktorá je takmer kompletne prepracovaná od toho, ktorú sme videli v prvom diely. Sklamanie. 50% - 2* ()

Indiana 

všetky recenzie používateľa

Já vlastně ani nevim jestli se mi to líbilo. Bylo to takový divný, většina postav nesympatická (hlavní hrdinka z jedničky mi lezla na nervy neskutečně a Dr. Loomis se taky nějak nepochopitelně choval jako idiot) , ale přesto mě to zajímalo. Přišlo mi to jak nějakej zvláštní hororovej experiment v přelomu 80. a 90. let, ale něco na tom prostě bylo. 5/10. ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (22)

Súvisiace novinky

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené