Reklama

Reklama

The 81st Annual Academy Awards

(relácia)
všetky plagáty
Trailer 4
Publicistický
USA, 2009, 195 min

Účinkujú:

Hugh Jackman, Steve Martin, Tina Fey, Queen Latifah, Eva Marie Saint, Tilda Swinton, Whoopi Goldberg, Goldie Hawn, Anjelica Huston, Jennifer Aniston (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Výroční udílení prestižních cen Americké filmové akademie - již po 81. se rozzářený sál zaplní leskem a elegancí filmových hvězd a napjatým očekáváním. (oficiálny text distribútora)

Videá (4)

Trailer 4

Recenzie (117)

Shimitz 

všetky recenzie používateľa

Kdo by byl čekal, že loňský ročník, prý bez jakéhokoli scénáře, jasně převálcuje letošní, který bylo do puntíku secvičený, dlouhý a nudný? Vraťte nám prosím Stewarta, Jackman sice jako zpěvák špatný není, ale komik to rozhodně není vůbec a nechápu jeho blahořečení. Vrcholem bylo předávání hereckých kategorií a buzerantská agitka. ()

ElizabethB 

všetky recenzie používateľa

S uplnym nadsenim priznavam, ze toto bola ta najlepsia Oskarova noc, aku som doposial videla. The 81st Annual Academy Awards s uzasnymi efektami, uvadzane skvelym Hughom Jackamanom, plne dojimavych momentov, vratane udelenia Oscara nezabudnutelnemu Heathovi Ledgerovi, pri ktorom sa zalesklo nejedno oko a super vtipnou scenkou so Sethom Rogerom a Jamesom Frankom... ma velmi, ale velmi potesilo ;). Odhliadnuc od samotnych vysledkov s ktorymi som na 100% spokojna nebola, kazducka jedna minuta udelovania Oskarov mala svoje nezabudnutelne caro…And 5* Oscar goes to… ()

Reklama

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Indická čokoláda, teplé mlieko a Austrálčan, čo hral v austrálskom filme nazvanom Austrália. Prvýkrát v živote som sa rozhodol sledovať priamy prenos a... dostal som síce svižnú, ale nie príliš zábavnú trojhodinovú reklamu na X-Men Origins: Wolverine a High School Musical. Nič proti, Hugh bol so svojím šarmom, elegantným vystupovaním, drvivo dobrým vzhľadom a suverénnymi speváckymi a tanečnými číslami živou vodou večera. Bravo! Zvyšok už si taký potlesk nezaslúži. Odovzdávanie hereckých kategórií považujem za nešťastne poňaté, chlapi to ešte ako-tak zvládali (Cuba rules), ale u žien to bolo odporne patetické a všetky sa tvárili, akoby odovzdávali Nobelovku za liek proti rakovine. Bolo mi trápne. Ďalšie postrehy: Výsledky boli zúfalo predvídateľné až na jedno nepríjemné prekvapenie (Penn). Blackove a Stillerove fóry šli mimo, Rogen a Franco a hlavne Steve Martin ich s prehľadom prevalcovali. Will Smith dokázal vydolovať vtip aj z breptu. Chris Nolan len smutne zízal z davu. Ďakovná reč Heathových rodičov nedojala (už to proste vyšumelo), naopak hlas Paula Newmana menil kameň na maslo. Angie a Brad ako najlepšie vyzerajúci pár večera žiarili, no aj tak ich dokázala zatieniť bezprostredná radosť indickej tlupy pri každej ďalšej soške. Už len kvôli nim som to Milionárovi prial. No a Danny Boyle sa celý čas zoširoka usmieval a dal najlepšiu ďakovnú reč. Bodaj by aj nie. :-) ()

Tirion 

všetky recenzie používateľa

Výborná šou, která neznala klišé, ale jen originalitu, lesk a slávu. Byl to nádherný zážitek v kině Světozor. Bohužel nevyhrál nikdo komu jsem to přál, takže vyhlašuji svoje Oscary. Nej film: Frost/Nixon *** Nej herec v HR: Frank Langella *** Nej herečka v HR: Angelina Jolie *** Nej herec ve VR: Heath Ledger *** Nej herečka ve VR: Amy Adams *** Nej režie: Ron Howard. ()

filip.novak 

všetky recenzie používateľa

Hughu, smekám! Úžasné otvírací číslo, které nakoplo celý večer neuvěřitelným způsobem, posloužilo jako náplast vůči výsledkům - Akademie opět (ne)zklamala a naservírovala nám výsledky více než neodpustitelné. Už i pocta klasickým muzikálům (30. léta - na Oscarech vedly muzikály, barevné pohádky; lidé hledali vyproštění od finanční krize - parafráze k dnešnímu ročníku více než patrná) dávala najevo, že dnešní večer bude patřit „načančaným pohádkám”, takže vítězství Milionáře z chatrče neznělo tak překvapivě. Ale bolelo to. Příště, Davide, tě snad už Akademie docení... ()

Zaujímavosti (5)

  • Když Alan Arkin představoval Philipa Seymoura Hoffmana, nominovaného v kategorii nejlepší herec ve vedlejší roli, Arkin ho omylem nazval jako "Seymour Hoffman Philip". (jezurka42)
  • Bylo tomu poprvé, co Akademie neprozradila seznam předávajících. (jezurka42)

Reklama

Reklama