Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Najzaujímavejšie príbehy zo súdnych spisov si našli cestu na televíznu obrazovku. Susedské spory, dopravné nehody, rozvody, boje o deti, pracovno-právne spory, trestné činy – to všetko a ešte mnoho viac ponúkne relácia Súdna šou. Spoznajte príbeh, vypočujte si argumenty oboch strán aj rozsudok a uvidíte, či by ste rozhodli podobne.

TV JOJ pripravila inscenovanie procesov, ktoré vychádzajú zo skutočných prípadov, ktoré sa preberali v slovenských súdnych sieňach. Produkcia relácie sa rozhodla ísť odvážnou cestou – na nakrúcanie používa nehercov, prípadne ochotníkov. V úlohe sudcov, prípadne právnych zástupcov či žalobcov sa objavujú profesionáli z právnickej brandže. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (187)

lenzi 

všetky recenzie používateľa

Sledujem to absolútne nepravidelne (videl som tak do 15 dielov). Myšlienka sa mi páči (pamätám si, že za socíku bolo niečo podobné - tuším sa to volalo - Kto je vinný ?), niektoré časti boli zaujímavé, dokonca vtipné (rozvádzajúci sa chlap, ktorý na Vianoce kupoval darčeky a kapra nemal chybu), niektoré slabšie. Na rozdiel od mnohých kritikov si však myslím, že tí herci nie sú až taký hrozní, totiž jedná sa o obrazy bežných ľudí, ktorí sú vystresovaní na súde, mne príde ten ich prejav a správanie celkom reálne. Nezabúdajme, že tu nejde o žiadneho Matlocka, či iný film z amerických súdnych siení, na ktoré sme zvyknutí. Na vylepšenie skóre pridávam hviezdičku navyše... -) ()

Maslord odpad!

všetky recenzie používateľa

Jediný kto vyťaží z tejto úbohej debilnosti sú komparzisti, ktorí si môžu zarobiť pár drobných. Každý, kto z akéhokoľvek dôvodu pozeral aspoň jeden celý diel, musí byť veľmi nešťastný a osamelý človek. Je to krásny pohľad na povrchnosť nášho národa, nielen na strane akože skutočných súdnych sporov, ale hlavne na strane divákov ktorý živia takéto povrchné vysielanie. ()

Reklama

LuiCJ 

všetky recenzie používateľa

Počas karantény mi prišiel od učiteľky občianskej náuky email: [citujem] - úloha- pozrieť si ľubovoľné 2 časti Súdnej siene, prajem príjemný zážitok.... Povedal som, že ma už nič nemôže prekvapiť. A ani ma v tomto smere nič neprekvapilo. Podobné reality-TV drámy som nikdy nepozeral, vždy mi to prišlo ako neskutočný odpad a premrhaný čas pred televíziou. Popravde, musel som sa premôcť aby som si tie dve časti pozrel. Súdnu sieň ako reláciu som poznal už niekoľko rokov a nikdy som nemal nejakú chuť si to pozrieť. Nemal som prečo. No prišla domáca z občianskej a tak som nemal na výber. Videl som jednu časť z roku 2013 (Na nože kvôli bytu) a z roku 2017 (Smrť z oblakov). Podstatou tejto domácej úlohu bolo vidieť, ako zhruba vyzerá/prebieha taký súdný proces. Osobne som sa nikdy žiadneho nezúčastnil a silne pochybujem, že takto reálne vystupujú zúčastnení na skutočných. Neskutočne trápne (ne)herecké výkony tejto court show iba pridávali na tuposti. Dookola opakujúce sa (ne)argumenty, hlúpe vyjadrenia a trápnosť, ktorá z (ne)hercov vychádzala, to len potápali. Najlepší boli podľa mňa tí ľudia sediaci vzadu, ako sa tam smiali. To isté by som urobil aj ja. A to som aj počas sledovania neraz spravil. Jednoducho som sa smial. Nechápem ako toto môže mať 1187 častí. A niekto ich určite videl všetky. Ja som si zhliadol dve a to mi stačí. Drahá Súdna sieň, bolo mi (ne)potešením, neplánujem si ťa viac pozrieť. A ešte ďakujem aj TV JOJ, že prináša divákom tento odpad už 12 rokov. ()

haffen 

všetky recenzie používateľa

Jednu hviezdicku davam len preto, ze si to az tak nezasluzi odpad, pretoze su aj horsie reality show z tohoto prostredia. 99% divakov to sleduje len preti, aby sa dozvedeli ako to vlastne dopadne. Zvysnych 55 minut je len vata a obrovska nuda popretkavana tonami reklam. Krasny sposob ako zabit viac ako hodinu svojho drahocenneho casu. ()

nevezicak odpad!

všetky recenzie používateľa

V úvodu tohoto .. (co to kura vlastně je? seriál, reality show??) by mělo stát varování : Pozor! Sledování může vyvolat prudké pocity nevolnosti a pořadem vyvolávané pocity mohou pokazit kus vašeho dne.. Opravdu nejsem zastáncem pseudo-reality show, jako Survivor či Faktor strachu, ale netušil jsem, že si někdo může v televizi DOVOLIT uvést takovou marnost. Není to vtipné, není to vážné, není to veselé a bohužel to není ani smutné. Je to fakt ještě horší. ()

Galéria (34)

Zaujímavosti (9)

  • Doposiaľ najsledovanejšia epizóda bola vysielaná 1. septembra 2008, sledovalo ju 452 tisíc divákov. (Greenpeacak)
  • Jaroslav Mendel, představitel JUDr. Ernesta Sadowského, se jako jediný z tria soudců nikdy nezabýval právem ani nikdy nepůsobil v oblasti justice nebo vězeňství. (FIBO)
  • FIBO Na tvorbě pořadu se podílí odborní poradci a osoby s právním vzděláním, někteří z nich ztvárňují role žalobců či obhájců. Mezi mnohými diváky převládá domnění, že se jedná o skutečné autentické záběry ze soudních procesů. (FIBO)

Reklama

Reklama