Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Súdobá crazy komédia o troch bohémskych kamarátoch, ktorých vzrušenie z dobrodružstiev na hranici zákona, neviazaná zábava, sexuálna sloboda, radosť z maličkostí a žiadne obavy pred budúcnosťou privedú k spolupráci na krádeži slávneho obrazu Andyho Warhola z jednej bratislavskej výstavy. (oficiálny text distribútora)

Zaujímavosti (9)

  • Pôvodne sa mal film s obnovenou premiérou v roku 2020 dočkať aj 4 hodinovej špeciálnej "Director's Cut" verzie a spomienkového filmu o filme s backstage zábermi, no žiadne materiály sa v archívoch RTVS ani SFÚ nenašli a boli pravdepodobne premazané. (forneus1)
  • Film sa po dlhých rokoch nevyjasnených autorských práv dočkal digitálneho reštaurovania do formátu 16:9 a HD rozlíšenia až v roku 2020. Obnovená premiéra prebehla 20. augusta 2020. (forneus1)
  • Takmer celý film sa nakrúcal v Bratislave, malá časť sa odohrávala neďaleko Lozorna. (forneus1)
  • Nakrúcanie filmu trikrát odložili. Problém bol v scenári, ktorý mal až 360 strán, následkom čoho presahovala prvá verzia štyri hodiny, pričom distribútor chcel, aby mala konečná verzia iba dve hodiny. Po dvadsiatich rokoch vznikol nápad urobiť "director´s cut" a prestrihať ho do pôvodnej dĺžky, Slovenská televízia však v archíve materiály nenašla. (Raccoon.city)
  • Fond Pro Slovakia investoval do filmu 5 miliónov slovenských korún so slovami: „Chlapci, my vieme, že z toho dobrý film nebude, ale spravte si ho. My vám tie peniaze dáme." (Raccoon.city)
  • Scenár filmu bol ocenený na americkom festivale Sundance a vo Francúzsku dostal Cenu ministerstva kultúry. (Raccoon.city)
  • Scenárista Maroš Hečko a režisér Štefan Semjan písali texty k filmu takmer rok. (Raccoon.city)
  • V pôvodnom triu priateľov mal byť aj Roman Luknár, ale nakoniec odmietol kvôli angažmá v Španielsku. (Raccoon.city)

Súvisiace novinky

Semináru slovenského filmu, Nitra

Semináru slovenského filmu, Nitra

24.10.2009

5. - 8. 11. 2009 sa v Nitre (Aula UKF v Nitre) uskutoční II. ročník Semináru slovenského filmu. Seminár slovenského filmu bude tento rok pri príležitosti dvadsiateho výročia novembrovej revolúcie… (viac)

Reklama

Reklama