Reklama

Reklama

Po úspešnom zásahu kapitána Damiena Tomasa proti bossom drogových  gangov mu zločinci prisahali pomstu a nachystajú pascu.  Polícia mu podhodí v kuchyni tri kilogramy heroínu a potom ho falošne obviní a zatkne. Medzitým skupina tínedžerov náhodou nafilmuje kamerou špinavú akciu skorumpovaných tajných agentov vedenú Rolandom (Pierre-Marie Mosconi) z bezpečnostnej agentúry, ktorí vystrieľali posádku policajného auta a a zanechali ho v 13. okrsku, aby z tejto masakry mužov zákona falošne obvinili gangy a rozpútali v gete občiansku vojnu. Po týchto udalostiach skorumpovaný šéf bezpečnostnej agentúry Walter Gassman (Daniel Duval) dostane vysokú províziu od magnáta Harriburtona, ktorý chce v gete postaviť komplex budov. Situáciu chce zneužiť na to, aby prinútil francúzskeho prezidenta súhlasiť s použitím atómovej zbrane proti obyvateľom kriminalitou prerasteného 13. okrsku. Tínedžera, ktorý nafilmoval vraždu policajtov a skutočných páchateľov pri čine, naháňa polícia, ale chlapcovi sa podarí včas odovzdať pamäťovú kartu Leïtovi. Práve vtedy mu zavolá špeciálny policajný dôstojník Damien a opäť ho požiada o pomoc. Dvojica priateľov spolupracuje s bossmi piatich nebezpečných gangov, aby spoločne zozbierali dôkazy a dokázali prezidentovi, že ide o vražedné sprisahanie vplyvných podnikateľov proti  obyvateľom geta. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (329)

Campbell 

všetky recenzie používateľa

Oproti kvalitní jedničce výrazný posun dolů. Celý se to točí ted kolem nic moc natočené akce, a hlavní duo se moc nepředvede. Navíc konec je spíše k smíchu a ty gengy jakby smet. Celej příběh je pokleslejší než kdejaké béčko. Celý to působí strašně na efekt a nějak se mi nelíbilo. Navíc tam kde jednička exelovala tak tady spíše upadá. Zklamání. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to veľmi dobrý akčný film, ktorý je pokračovaním perfektnej jednotky. Má celkom dobrý príbeh odohrávajúci sa v blízkej budúcnosti v okrsku 13, kde sa aj napriek sľubom nič nezmenilo a tak tu stále vládne mnoho gangov. Skupina vplyvných ľudí ho chce zničiť, aby tu mohla stavať, pričom neváhajú ani zabiť nevinných, aby spôsobili masové nepokoje a tak musia neskorumpovateľný policajt so svojim priateľom z okrsku opäť spojiť svoje sily, aby tomu zabránili. Spracovanie sa mi páči, dej je už tentokrát o niečo prepracovanejší, kvôli čomu tu pribudne viacero zaujímavých prvkov ako tajná služba, nahrávka, alebo nespravodlivé uväznenie policajta, ale zároveň sa čiastočne vytratila tá ľahkosť jednotky a navyše celá záverečná fáza pôsobí poriadne naivne a to aj v rámci žánru, takže si nemyslím, že by to filmu prospelo, ale zase určite ani moc neublížilo. Hlavne, že je to opäť nadmieru dynamické, nájde sa tu množstvo skvelých situácií a po celý čas si to udržuje slušnú zábavnosť a tak sa je stále na čo pozerať. Akcie je tu plno a je výborná. Je jej ešte viac, než v predchádzajúcom diely a tak sa tu nájde viacero skvelých súbojov, naháňačiek, kaskadérskych kúskov a rôznych doplnkovách akcií. Jedine ma trochu mrzí, že už nie je tak perfektne natočená, pribudlo strihov a aj uhly kamery mi často neprišli úplne najideálnejšie, ale aj tak je to po tejto stránke stále nadpriemer a na akciu je stále radosť pozerať. Najviac sa mi páči dlhá akcia na policajnej stanici, naháňačka s policajtmi po strechách alebo aj úvod v klube, jedine to finále mi už kvôli príliš veľkému množstvu postáv prišlo trochu slabšie. Herecké obsadenie je skvelé, opäť samozrejme najviac poteší vynikajúca akčná dvojica Cyril Raffaelli a David Belle, ale nesklamú ani vedľajšie postavy a záporáci. Réžia a technická stránka sú tentokrát o niečo slabšie, hlavne kvôli vizuálnej stránke akcie, ale aj tak som stále dosť spokojný. Takže jednotka sa mi páčila o niečo viac, ale ani toto pokračovanie jej rozhodne hanbu nerobí, stále je to výborný akčný film, ktorý ma baví aj po niekoľkých pozretiach a bol by som veľmi rád, keby vznikla aj trojka. 80% ()

Reklama

Isherwood 

všetky recenzie používateľa

Absolutně bezproblémová akční jízda, ve které řešit fantasmagorický děj bude leda tak ten, kdo neustále doufá, že se Luc Besson po neznámé mozkové příhodě ještě dá někdy dohromady. Kontaktní souboje přehledné, nápadité a vtipné, parkourových kousků nespočetně. Kdyby režisér uměl stříhat (konkrétně lépe pracovat s gradací a chytřejším střídáním lokací), neváhal bych poskočit ještě o balkón výš. ()

cheyene 

všetky recenzie používateľa

Příjemná, svižná, akční podívaná, která však není tolik zajímavá, jako první díl. Zdálo se mi to až příliš přitažené za vlasy a rádoby vtipům jsem se nezasmál, takže jediné, co mi říká, že mám dát hezké a poctivé 3*, je dynamická hudba, perfektní choreografie soubojů, běh s akrobatickými prvky (parkour) a sympatická dvojka Damien a Leito. Nedostatek: V 18. minutě a asi 30. vteřině filmu můžeme zahlédnout muže v černém oděvu, který evidentně patří ke štábu. ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Dřívější skvělý režisér, nynější neúnavný producent rychlých, bezmozkových akčňáků Luc Besson před lety s režisérem Pierrem Morelem přinesl slušný akční snímek, který oproti jiným prostoduchým mlátičkám přinesl osvěžení v podobě parkourových vychytávek (pro nezasvěcené se jedná o sport ve kterém se efektivně zdolávají všemožné (převážně městské) překážky). Film měl slušný úspěch a proto bylo pokračování nevyhnutelné. Tentokrát má ústřední dvojice podobný problém jako v předchozím díle a opět musí zachránit v názvu zmíněný okrsek před zničením. Rozhodně jsem nečekal zázraky ale samotného mě překvapilo, že i když se ve filmu pořád něco děje, akce a vůbec všeho je více dost, hodně jsem se nudil a už teď tři minuty po shlédnutí mě nenapadá část, která by mě jakkoliv výrazně zaujala nebo snad dokonce strhla a nezachrání to ani fakt, že Belle umí dobře skákat a Raffaelli kopat. Ultimátní slabota. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (7)

  • Vojáci střežící brány do okrsku 13 byli vyzbrojeni útočnými puškami typu Heckler & Koch XM 8. (JohnSmith)
  • Film sa natáčal v Paríži vo Francúzsku a Belehrade v Srbsku. (Laslo)
  • Ve scéně, kdy Damien (Cyril Raffaelli) bojuje v sídle drogových magnátů a urputně se snaží uchránit cenný umělecký obraz, padá během palby nepřátel obraz přední stranou na zem. Když jej však v dalším záběru Damien (Cyril Raffaelli) odkopne do místnosti s kokainem, je na zemi stranou zadní. (DivX)

Reklama

Reklama