Reklama

Reklama

VOD (1)

Krátce po rozvodu jede naivní, ale milující matka jménem Mary (Lorraine Braccová) se svými dvěma syny Mikem a Bobbym (Elijah Wood a Joseph Mazzello) do Kalifornie začít nový život. Když se ale Mary znovu vdá a přestěhuje rodinu do jiného města, oba chlapci musí čelit tvrdé realitě – konkrétně náladovému nevlastnímu otci (Adam Baldwin), který začne Bobbymu vyhrožovat. Zatímco se bratři snaží nepředvídatelnému otčímovi postavit, najdou fantastické řešení. Musí však důvěřovat jeden druhému a věřit v takřka nemožné, když z červeného vozíku mladšího bratra sestaví stroj, který vezme Bobbyho na úžasný a triumfální let. (Cinemax)

(viac)

Zaujímavosti (4)

  • Modré domčeky, ktoré možno vidieť vo filme, boli kedysi súčasťou základne vzdušných síl Hamilton a neskôr slúžili pobrežnej stráži. Vďaka svojej farbe získal komplex domov prezývku "Dedina Šmolkov". (m.a.t.o.)
  • Natáčalo sa aj na železničnej stanici v meste Novato, Kalifornia. Vo filme však nemohol byť použitý žiadny detailný záber z tejto stanice, pretože začiatkom 80. rokov bola poškodená požiarom a v čase natáčania ešte nebola zrekonštruovaná. (m.a.t.o.)
  • Pôvodne mal režírovať David M. Evans, ktorý bol zároveň scenáristom filmu. Nakoniec ho nahradil Richard Donner kvôli tomu, že Evans nemal s režírovaním skúsenosti. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama