Reklama

Reklama

New Orleans uprostred zúriaceho hurikánu Katrina. Detektív z miestneho oddelenia vrážd Terence McDonagh zachráni väzňa pred utopením, ale zaplatí za to neznesiteľnými bolesťami chrbta, ktoré zvláda len s pomocou silných liekov. Z akcie si odnesie povýšenie a slušnú závislosť. Napriek tomu je z neho o pár rokov jeden z najlepších vyšetrovateľov v okolí. Počas vyšetrovania brutálnej masakry rodiny afrických prisťahovalcov zo Senegalu sa dostane na stopu miestneho drogového dílera. Očitý svedok vraždy sa pre neho stane nepohodlným a Terence ho má chrániť. Lenže Terence zrazu nevie, či má riešiť seba, korunného svedka alebo problém svojej lásky, luxusnej prostitútky Frankie, ktorú zmlátil klient. Jeho život sa dostáva do veľmi nebezpečnej špirály a je otázne, či ešte dokáže zaradiť spiatočku... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (526)

Renton 

všetky recenzie používateľa

Scénář: William M. Finkelstein .. Nicolas Cage i jeho duše ještě pořád zvládnou odtančit prim, zde problém nemám. Irituje mne (die) happy end, provázanost na úvodní záchranu a vůbec ta podlízavá americká šablona, která moc vlastních nápadů nepřináší. Proti tomu je pozvolné tempo a pár wtf záběrů přes leguány zcela v rovině. Stará škola joo - jenže ta kde se nevyučuje jako dřív, nýbrž kde osazenstvo zestárlo a to si bere svou daň. Samozřejmě, horší počin než předloha. ()

Flipnic 

všetky recenzie používateľa

Původní verze stála zejména na vykreslení postavy a "příběhu" velice nadaného poldy-feťáka ... Byla to naprostá pecka, která skvěle vystihovala svět drog v 70. a 80. letch ... Příběh byl jen okrajovou návazností na to, aby film nějak vyústil ... Až mysteriozní završení filmu, bylo možná trochu moc, ale přesto mělo svůj význam ... V remake jsem rozhodně nevěřil, ale to, co předvedl Cage, je naprostá pecka, dovoluju si říct, že v rámci dnešního světa drog, se svým hereckým projevem a proměnou skutečně vyrovnal i Kietelovi z původní verze ... Už jeho vyzáž byla pro roli skutečně dokonalá. K tomu špičková kamera a dokonce i zajímavý děj a úžasné vyjebávky ... I když nebyl tak drsný a odpudivý jako Kietel z původní verze, i tak si roli moderního feťáka, ale přesto nadaného poldy užíval naprosto bravurně ... a vyjebal úplně se všemi ... Nebýt zasazení drog a proměny hrdiny pod jejich vlivem, byla by to průměrná kriminálka. Ale tady obě stránky filmu hrály prim a děj byl výtečně srovnán se sfilmovanou sondou do světa moderního feťáka poldy ... Komu se zdál být film debilní, nelogický, dialogy přiblblé, totálně iracionální atd., tak je to jen tím, že neví nic o drogách ... Já s čistým svědomím a "bohatou minulostí" můžu tvrdit, že "TAKHLE TO JE" ... A proto dávám za 5*, protože je film pro mne prostě srdeční záležitostí, jak s tou umělou euforií, tak hnusem, smutným životem a sociálním úpadkem ... Nečekaná pecka, kterou ale běžní diváci nepoberou ... ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $25miliónovTržby USA $1,702,112Tržby Celosvetovo $10,583,889Tržby za predaj DVD v USA $4,029,925 //počet predaných kusov 261,108║ Bol som zvedavý ako Nicolas Cage zvládne vážnejšiu úlohu po tých všelijakých fantasy filmoch ale nakoniec to bolo bez šance na úspech, lebo režisér Werner Herzog až moc uletene popustil uzdu pri tvorbe tohto filmu. Ťažko sa tu je niečoho zachytiť, čo vlastne chcel týmto pokusom povedať, lebo toto išlo dosť mimo mňa, taktiež tie dokumentárne zábery zvierat boli fakt mimo. /videl v kine: 30%/ ()

nunka 

všetky recenzie používateľa

Špatnej polda nie je ničím výnimočne strhujúcim. Je to poriadne oldschool krimi, tváriace sa vážne s ponurou temnou atmosférou, v popredí s výdatne fuckujúcim Nicolasom Cageom, pohybujúcim sa na hrane zákona. Po stránke formálnej tomu chýba kompaktnosť a keby hlavným hrdinom nebol Cage, snímok by zostal fádny a prázdny. ()

robbiee 

všetky recenzie používateľa

[imdb: 7.1/10] | me: Nevybalancovaný film hlavne po dejovej, ale aj po hereckej stránke. Zmeny kvality behu deja a spôsobu zobrazovania jednotlivých situácii sa menia zo zaujímavých až po nudné a do konceptu filmu nezapadjúce. S tým je aj spojená zmena herectva hlavne Cagea, keďže miestami je úplne presvedčivý feťák, ktorý ma všetko a všetkých v pi*i a inokedy zase dobrý chlap, čo chce pomôcť, pričom je nonstop ponorený v drogách a chlaste, čo akosi s dobrou reálnou stránkou osobnosti nemá veľa do činenia. Tieto neustále zmeny ako po dejovej tak aj po hereckej stránke sa hromadia a spolu s chybami scenáru vyusťujú v záver, ktorý už len dáva hollywoodsku bodku a sklame. Tento remake pôvodnému filmu (s dokonalym Harvey Keitel-om) nesiaha ani po päty, je nereálny a zbytočný (ako už niekto napísal) ako rola Vala Kilmera v ňom. Je fajn, že herecké kvality Cagea je opäť vidno, lenže sú nevyvážené kvôli nedotiahnutému nekvalitnému scenáru. Ako remake to mohlo byť fajn, chcelo by to však viac celistvosti, vyváženia a reality. (2 a pol *) ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (10)

  • Nicolas Cage (Terence McDonagh) sa vyjadril, že nedroguje a nikdy nedrogoval s výnimkou pár víkendov pred 25 rokmi. Odvtedy je čistý a proti drogám. No keď bol v Austrálii, dostal sa k nemu scenár k tomuto filmu a v Austrálii je bežné, že keď doktor zavádza pacientovi sondu, dostane roztok s istým percentom kokaínu, aby sa mu rozšírili cievy a sonda s kamerou mohla prejsť. Cage dostal takúto dávku a následne si písal poznámky o tom, aké mal stavy (sucho v ústach, prehĺtania, pocity nepremožiteľnosti), pretože mu to pripomenulo stavy spred 25 rokov. Následne si po "vytriezvení" poznámky prechádzal a na ich základe hral. (HOMERjeALIEN)

Súvisiace novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (viac)

Nicolas Cage přichází o zrak

Nicolas Cage přichází o zrak

26.01.2014

Těžko říci, jestli má Nicolas Cage špatného agenta, nebo už o něj přední hollywoodští filmaři nemají takový zájem, pravdou ale je, že v poslední době jde oscarový herec z jednoho průměrného žánrového… (viac)

Reklama

Reklama