Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martin Riggs a Roger Murtaugh majú chrániť korunného svedka Lea. Popri tom však vedú neľútostný boj s Ruddym, juhoafrickým konzulom, ktorý stojí za drogovým syndikátom a praním špinavých peňazí. Obaja detektívi majú dostatok dôkazov, ale Rudd a jeho zabijáci pod rúškom diplomatickej imunity nerušene pracujú ďalej. Riggs, prezývaný Smrtonosná zbraň, sa uchýli k nevyberaným metódam a využije proti Ruddovi aj jeho príťažlivú sekretárku. Medzi gangstrami a obidvoma policajtmi vypukne nevyhlásená vojna. Murtaugh so šťastím unikne nastraženej bombe a Riggsov karavan sa po stretnutí s Ruddovými mužmi zmení v rozstrieľanú trosku. Nezničiteľní detektívi však pomaly získavajú prevahu a Rudd sa chystá na ústup. Schyľuje sa k rozhodujúcemu stretnutiu v priestoroch losangelského prístavu. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (587)

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Plynulý prechod medzi drsnou jednotkou a zábavnou trojkou. Akčný záver je rovnaká zívačka ako minule, má to bohužiaľ o poznanie menej atmosféry, na druhej strane je tu oveľa viac humoru. Riggs a Murtaugh sú zase neschopní, nič nevyšetrujú a len robia problémy, celý príbeh je strašne pozliepaný bolehlav (ale pranierovanie apartheidu a z toho vyplývajúce hlášky sú super) a postava Patsy Kensit je jedna z najprázdnejších ženských postáv v kinematografii. Je to ale nadmieru zábavné a hlavne "rutinná" prvá tretina je veľmi vydarená (rodina, vtipy policajtov, slovná výmena so šéfom polície apod.). ()

mzss1 

všetky recenzie používateľa

Dvojka je rozhodně více komediálnější, než jednička. Akce se tu najde především na konci filmu. Opět jde spíše o humor. Skvělý Mel Gibson spolu s Danny Glovere zde předvádějí opět skvělý herecký výkon. Dále mě bavil i herc Joe Pesci. Hudba podobně skvělá jako v jedničce. Film už se nebral tak vážně jako u jedničky, což vůbec nevadí. Dvojka má o trochu větší spád než u jedničky. Opět jsem se výborně bavil, takže celkově hodnotím na 97% = ***** ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Víťazná zostava sa nemení. A tento tým vyhral so sakramentsky veľkým náskokom. Keď Martin Riggs a Richard Murtaugh v roku 1987 zapustili hlboko do zeme jeden z pilierov žánru "policajnej buddy-movie", nič nebránilo ich návratu. Riggs a Murtaugh pritvrdili ... a napriek tomu im zostalo dosť energie na zreteľný príklon ku komediálnemu ranku. Réžie sa tak ako vždy u tejto losangelskej dvojky obšancoval Richard Donner. A ani tentokrát nezlyhal. ()

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

Zkoušel to Arnie v Rudym horku, zkoušel to i Sly v Tango & Cash. Nikdo z nich je však s takovym úspěchem nenapodobil. Murtaugh s Riggsem jsou očividně jenom jedni. Nejlepší policejní dvojice chrlí nejlepší hlášky v nejlepší Smrtonosný zbrani. Ano, je to tak. Zatimco jednička nás spíš seznamovala, pokračování už posílá tuhle dvojku do nemilosrdnýho kolotoče akce-hlášky-akce-hlášky, aby nás v závěru spokojeně "odnegrovalo". Plus poprvý v sérii se tu objevuje ukecanej kulomet Joe Pesci, prcgumovník, bomba na hajzlu a bradavky Patsy Kensit. Jo a nesmim zapomenout na nejhnusnější (rozuměj nejlepší) záporáky. Tohle už nemůže bejt lepší! Prostě kult, kterej spolehlivě funguje i po dvacátý. ()

petaspur 

všetky recenzie používateľa

Oba vyšetřující parťáci prožívají poklidné období. Už se hodně sehráli, Riggs se dokonce každý večer nesebevraždí a v práci se jim taky celkem daří. Právě proti nim stojí pašeráci drog, se sebejistými úsměvy mávají diplomatickými pasy a netuší vůbec nic o tom, že umístění třaskavin na trvalé adresy obou detektivů jim přinese pouze zjištění, jakým způsobem lze zrušit jejich diplomatickou imunitu přímo na ulici. ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (29)

  • Arjen Rudd (Joss Ackland) používá zbraň Mauser C96 ráže 7.63 × 25mm. (dc125)
  • Když studio Warner Brothers nedalo zelenou smrti Martina Riggse (Mel Gibson), scénárista Shane Black odstoupil z prací na druhém díle. (HellFire)
  • Riggs (Mel Gibson) si ve vodě vykloubí levé rameno, aby se dostal ze svěrací kazajky. Poté si ale "nahazuje" zpět rameno pravé. (Tony.cs)

Reklama

Reklama