Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh inspirovaný skutečnou událostí, která se odehrála na lodi britského válečného námořnictva. Při zpáteční cestě z Tahiti v roce 1789 propukla na lodi vzpoura vedená prvním důstojníkem Fletcherem Christianem ( Clark Gable) proti sadistickému kapitánovi Williamu Blighovi (Charles Laughton).

Vzbouřenci pod vedením Fletchera Christiana našli domov na ostrově Pitcairn, kde jejich potomci žijí dodnes. (contrastic)

(viac)

Zaujímavosti (7)

  • Ešte i v roku 2018 išlo o posledný film, ktorý získal Oscara za najlepší film, a pritom nevyhral žiadneho iného Oscara. (marker023)
  • Obsazení bylo zvoleno záměrně. Charles Laughton byl homosexuál a Clark Gable zase pověstný tím, že gaye nesnášel. Před kamerou to posloužilo svému záměru. (Terva)
  • Role, kterou v tomto filmu hraje Franchot Tone, byla původně určena pro Caryho Granta. Nikdo snad z toho, že tu roli dostal místo Caryho Granta Franchot Tone, neměl menší radost, než Clark Gable. V té době totiž Gable a Tone bojovali o přízeň Joan Crawford a neměli se vzájemně v lásce. (Pavlínka9)
  • Clark Gable si musel před natáčením filmu oholit svůj slavný knírek. Britští námořní důstojníci totiž v době, kdy se děj filmu odehrává, knírek nosit nemohli. (ČSFD)

Reklama

Reklama