Reklama

Reklama

Chlapec A

  • Slovensko Ten chalan (viac)
Trailer

24-ročný Eric Wilson (Andrew Garfield) si odsedel vo väzení 14 rokov za vraždu malého dievčatka, ktorú spáchal v detstve. V tlači bol známy len ako „Chlapec A“. Keď ho podmienečne prepustia na slobodu, aby v skúšobnej dobe začal nový život, Eric vystupuje pod falošným menom Jack Burridge, aby sa vyhol mediálnemu humbugu. S podporou svojho probačného úradníka Terryho (Peter Mullan), ktorý sa k nemu správa láskavo a otcovsky, Eric vykonáva prácu skladníka a zamiluje sa do Michelle (Katie Lyonsová). Pokojný život sa skončí vo chvíli, keď ho vypátrajú médiá. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (347)

Renton 

všetky recenzie používateľa

Scénář: Mark O'Rowe .. Začátek dění, potažmo celou úvodní část, zvládl John Crowley velice poutavě. Směsice scén z různých období, spousta tajemných náznaků, návrat napraveného do normálního života s mnoha otazníky. Bohužel se později celkem utápí v nevyrovnanosti jednotlivých scén, které jsou postupně až neúnosně natahované a celé kouzlo tím tak trochu ztrácí. Nejvíce však snímek zrazují papírové náhody, které kontrastují (černá - bílá) s chlapcovou minulostí a doprovázení jeho přítomné řazení zpět do společnosti. V herci Andrew Garfield má film dostatečně silnou oporu, aby byl poutavý, námět je také zajímavý, ale zpracováním stojí pouze lehce za hranicí průměru. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Skvele zahraná a natočená dráma o chalanovi s veľkým bremenom z minulosti, ktorého sa pokúša zbaviť a začať nový život. Jedna z drám s veľkou filozofickou úvahou. Je vôbec možné začať od znova a svoju hroznú minulosť hodiť za hlavu? Väčšinou to žiaľ nejde a tento film krásne rozoberá všetky dôvody prečo je tomu tak. Hlavná postava celý čas žije s jednou veľkou dilemou, ktorá ho tlačí ako 100 kilové závažie. Priznať sa milovanej osobe, alebo to celý život pred ňou dusiť? Na jednej strane je túžba po priznaní a úľave, na strane druhej je strach z odhalenia. Pekne rozpracovaný vnútorný nepokoj úprimne polepšeného chalana a tiež aj výborne zahraný. Snímok ma preto veľmi navnadil a až do samotného konca som bol nadšený. Škoda len toho záveru, ja by som ešte aspoň 5 minút potiahol a pár vecí bližšie vysvetlil. Ono je celkom pekné, že autori nechali priestor na divákovu vlastnú úvahu, ale občas sa žiada poznať aj názor autora. 85/100 ()

Reklama

Chermy 

všetky recenzie používateľa

John Crowley není zrovna poutavý vypravěč..... Silný příběh chlapce, jehož rodiče stáli nejspíš za starou bačkoru(ani v nejmenším tím nechci zlehčovat rakovinu..) a nejlepším kamarádem se stane narušený puberťák s potlačenou agresí, kterého znásilňuje vlastní bratr, není zas až tak silný, když se u něj nudíte, protože vás víc zajímá druhá dějová linie(proč byl vlastně "Jack" vězněn). Tu vám servírují pouze zkratkovitě. Vím že se tu hraje na silný kontrast špatného a dobrého, ale ta "osudovost" mi připadala příliž okatá. V momentě, kdy si každé vyrčené slovo našlo svůj protipól, film skončil...jaké překvapení. Námět byl zajímavý, zpracování mě nijak neuchvátilo. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý a zvláštny film. Zaujala ma výstavba deja, ako keď archeológ postupne odkrýva jednotlivé vrstvy, aj výkon Andrewa Garfielda (až na niektoré herecké zlozvyky, ktoré ma iritovali). Na druhej strane nemám vo všeobecnosti rád filmy so sympatickými zločincami, ktorým všetci držia palce, zabúdajúc na ich previnenie. A v tomto filme mi okrem toho prekážalo aj niekoľko nevierohodných scén. Na viac, ako na mierny nadpriemer však podľa mňa film nemá, aj keď som jeho údajne úžasný záver nevidel, pretože mi videorekordér posledné štyri minúty nenahral. ()

dO_od 

všetky recenzie používateľa

// "Evil becomes of age." Není mnoho, co bych mohl dodat, Garfield podává skvělý výkon, rozhodně nejlepší film, který jsem s ním zatím viděl a o to víc mi je líto, že zrovna on měl tu smůlu, aby stvárnil nového Spidermana. Nu což, Boy A je velice civilní britské drama, jako takové tedy oplývá vším, co by jste čekali.. a proto nečekejte nic víc. PS. Měl Peter Mullan vždycky tak cool hlas? Je to boží, možná ještě lepší, jak Freemanův. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (5)

  • Boty, které Jack/Erik (Andrew Garfield) dostane na začátku filmu od kurátora, jsou Nike Air Max 90 - Escape v barvě natural/black-greenend brown. (FFilipCZ)
  • Film je voľne inšpirovaný skutočnou udalosťou z roku 1993, kedy dvaja chlapci uniesli a zavraždili trojročného Jamesa Bulgera. (Avathar)
  • Eric (Alfie Owen) o svém novém šéfovi říká, že je jako David Brent. To je hlavní postava kultovního britského seriálu Kancl (od r. 2001). (DJDVD)

Súvisiace novinky

Saoirse míří do Ameriky

Saoirse míří do Ameriky

06.04.2014

Saoirse Ronan patří mezi současné nejtalentovanější mladé herečky. Již ve svých třinácti letech byla nominována na Oscara za vedlejší roli ve filmu Pokání a od té doby jde z filmu do filmu. Nyní bude… (viac)

Reklama

Reklama