Reklama

Reklama

Kráľ Aztékov

  • Česko Tyranosaurus: Zhouba Aztéků (viac)

V ráji na zemi přežijí jen ti nejvznešenější.
Píše se rok 1518 a španělský dobyvatel Ernesto Rios se chystá prozkoumat odlehlé údolí v Mexickém zálivu. Tam žijí Aztéčtí bojovníci v křehké harmonii s neuvěřitelnými tvory, mezi něž patří i Tyranosaurus Rex. Dobyvatelská touha po hojnosti ale naruší tuto symbiózu a Tyranosaurus spustí vražedné běsnění. Rios tak musí spolu s krásnou aztéckou princeznou zničit tyto obry, aby se sami nestali jejich potravou. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (204)

zdeny99 

všetky recenzie používateľa

Hernán Cortés dobyl roku 1521 říši Májů, jenže jej pak čekalo veliké překvapení, a tím byl tyranosaurus.... Když se podívá člověk na zdejší obrázky, tak se dozví vše, co může od filmu očekávat. Filmové triky s počítačově vyrobenými tyranosaury (samec a samice) jsou na úrovni počítačové grafiky z poloviny 90. let. Chvílemi jsou šestimetroví, za chvíli tak dvoumetroví. Nejhůře graficky propracovanou scénou je ta, když je zabit první tyranosaurus, který spadl do propasti a napíchl se na kůly. Už jen kvůli tomuto mne zaráží, že se tvůrci za tento film nestydí. Možná se ani sami nesnažili, jelikož věděli, že tohle bude obrovský průser. A tak herci si to jen tak na place odstáli a odžvanili. Vždyť proč by ne, když aztécká osada čítá přibližně 15 lidí, kteří navíc již umí plynule španělsky. Proti nim táhne Cortéz se šesti muži. Už z toho jde poznat, že i příběh bude o ničem, a také že byl. Jen se ve spleti hluchých míst čeká na tyranosaura a to je vše. Alespoň ten druhej tyranosaurus byl docela originálně zabit. Jeho popálená tlama byla fakt hnus. Ale stejně jediné, co se mi na celém filmu líbí, je poster. [741. hodnocení, 66. komentář, 10%, 27. nejhorší film] ()

Haitower odpad!

všetky recenzie používateľa

Film do detailu dokonale strašný, obal s Májskou pyramidou, svatba a svatební "noc" ve chvíli, kdy celý Váš rod požírá kolem pobíhající počítačový ještěr, chaoticky a dokola pobíhající lidé, opakující se záběry ještěra. Poslední dobou jsem těmhle filmům přišel na chuť a jako odreagování po náročném dnu večer ve dvou, je to naprosto ideální film na zasmání, stejně jako další tvorba geniální společnosti Asylum. Kdyby zde byly pouze filmy od nich, dostal by dinosaurus 4****, protože Sharknado je ještě o třídu výš. Bohužel, zde se hodnotí kvalita filmu ve srovnání se vším ostatním co se tvoří a tak by bylo jiné, než-li odpadové hodnocení urážkou ostatních snímků (snad s výjimkou tvorby Tomáše Kučery). ()

Reklama

Colonist 

všetky recenzie používateľa

Už dlouho jsem se takhle nepobavil. Celá rodina jsme řvali smíchy, div nám netekly slzy. Je to příšerný film a objektivní hodnocení musí být odpad, ale index zábavy je na 5 hvězdiček. Je to tak krásně špatný a debilní, prostě "so bad it´s good". Edit: Já tomu zkrátka odpad dát nemůžu, alespoň jednu hvězdičku to ode mě dostane. Kam se na tohle hrabe The Room a Birdemic. ()

S.Kok.i 

všetky recenzie používateľa

Kráľ Aztékov má jeden veľký nedostatok, ktorý podľa mňa netreba konkrétne pomenúvať. Každý kto film videl, určite tuší, alebo vie, aký nedostatok mám na mysli. No aj napriek tomuto technickému hendikepu, si dovoľujem tvrdiť, že titul 30. najhorší film je pre tento počin trošku krutý a zaslúžil by si kapánek viac percent. Napr. na IMDb má 29%, čo je skoro 2,5x lepšie hodnotenie. Áno chápem, nie je to ten tip filmu, pri ktorom budete mať otvorené ústa a tlieskať od nadšenia, no zároveň to nie je ani niečo, čo by malo patriť medzi top300 odpadov Československej filmovej databázy. Aj napriek jednoduchému scenáru a viacerým mínusom, ktoré film obsahuje som sa počas celú dobu pozerania celkom bavil a myšlienkami som ani raz nevybočil. Hercov by som tiež nehádzal do jedného vreca, mne sa väčšina výkonnostne pozdávala a na môj vkus hrali v rámci možností celkom uveriteľne (vadili mi len scénky, kde niekto umieral, tie boli absolútne bez emócii). Niektorí herci si získali aj moje sympatie (čo sa mi nestalo SKORO ani pri jednej časti Final Destination), napr. krásna Dichen Lachman hrajúca postavu Ayacoatl. Za zmienku však stojí aj herec Jack McGee hrajúci postavu Gria. Scénky s nim sú takým odľahčujúcim spestrením filmu a každa jedna ma bavila. Tento komentár pôsobí možno až moc pozitívne, vzhľadom k môjmu hodnoteniu, ale pri tom počte negatívnych komentárov som nechcel byť ďalší hejter a pokúsil som sa to napísať inak. Ak chcete zistiť negatíva filmu, na to je tu ďalších cca 180 komentárov :-) Moje hodnotenie: 35%, 4/10. ()

Smok odpad!

všetky recenzie používateľa

Osoby a obsadenie: Ian Ziering v parochni zdedenej po Paľovi Haberovi a jeho 5 (!!!) (slovom päť) conquistadorov v plastových brneniach. Šesť pomaľovaných aztéckych týpkov, ktorí z nedostatku inej činnosti vo voľnom čase vytrhávajú ľuďom srdcia na betónovej (!!!) pyramíde o veľkosti manželkinej skalky na zadnej záhrade, hocikomu, kto ide okolo a dvaja ohavne animovaní tyranosauri (podľa filmárov azteca). Dej: Bohužial žiadny. Výsledný efekt po zhliadnutí: Lepší pocit ako po dopozeraní tohto filmu sa mi dostavil už len po rannej defekácii. Tak teraz tak nejak neviem, čo sa viac oplatí. ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (4)

  • Na filmovém plakátu je zobrazena Mayská pyramida El Castillo z Chichen Itzá v Mexiku. (rakovnik)
  • Ve filmu byla použita německá vlajka, kterou měl na sobě jako tetování aztécký náčelník. (chaometic)
  • U náčelníka jdou v puse několikrát vidět plomby, což je zvláštní u domorodce z pralesa. (MrAldridge)

Reklama

Reklama