Reklama

Reklama

Mesto tieňov

(seriál)
Slovensko, (2008–2012)

Hrajú:

Pavol Višňovský, Soňa Norisová, Róbert Jakab, Ivan Romančík st., Anton Vaculík, Jana Majeská, Táňa Radeva, Alfréd Swan, Eduard Bindas, Ladislav Hrušovský (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(20)

Napätie, úzkosť, strach. Streľba, smrť, plač – aj o tom je kriminálny seriál Mesto tieňov, v ktorom sa na pozadí fiktívnych vzťahov kriminalistov odohrajú zločiny, ktoré sa reálne stali. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (113)

haffen 

všetky recenzie používateľa

To bol, ak ma pamäť neklame, prvý Slovenský krimi serial. Možno, nie, ale každopádne môj prvý čo som videl z naších končín. Zo zvedavosti som si pozrel prvý diel a prekvapil ma. Nechýbalo mu nič čo by správny krimi mal mať. S čistým svedomím dávam 80%. Škoda, že sa nenatočilo viacej dielov. Tých pár stálo za to... ()

Gothar 

všetky recenzie používateľa

Prvá séria bola veľmi dobrá a po prvom dieli druhej série som rovnako unesený. Je pre mňa nepochopiteľné, že Markíza držala druhú sériu v archíve viac ako 2 roky, ale čo už, hlavné je, že sa do vysielania znovu pustili. Všetko už asi bolo napísané, takže to skúsim napísať trochu inak: DNA sú super, Mesto tieňov je najlepší hraný slovenský seriál a všetky ostatné sú ďaleko za ním. Dokonca aj česká verzia bola slabšia. Ostatné pseudokomediálne seriály sú veľmi priehľadné a je vidieť, že s ich scenárom sa tvorcovia trápili omnoho menej ako so scenárom Mesta tieňov. Veľmi sa mi páči atmosféra, ktorá je podporená tým, že prípady sa zakladajú na skutočnosti. V tejto súvislosti odporúčam seriál Najväčšie kriminálne prípady slovenska, ktorý majú na svedomí tiež ľudia z DNA. Páči sa mi aj vizuálna stránka, ktorá je originálna a je v nej vidieť inšpirácia z amerických seriálov. Do kriminálky to sedí výborne. Herci hrajú, hudba dej vhodne dopĺňa a do všetkého veľmi dobre zapadajú aj osobné príbehy postáv. Som jednoducho nadšený, rovnako ma zaujalo aj prvé CSI, len potom toho bolo až príliš a nemal som čas na to, aby som sledoval každý diel z každého mesta. Ale CSI: Bratislava si vždy rád pozriem už len preto, aby som sa uistil, že aj v slovenskej televíznej tvorbe môže vzniknúť niečo hodnotné. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Veru tak Slováci si natočili vlastnú CSI a poviem, že ma úroveň milo prekvapila. Dej neskĺza do zbytočných premrštených či extrémnych fatálii, drží si stále svoje tempo, tajomno, napätie a taktiež herecké výkony sú na naše pomery až moc fajn zahrané. Uvidím čo povedia ďalšie časti ale zatiaľ po prvom diely spokojnosť, aj keď je vidieť že dnešný vizuálny trend, neobíde ani nás, tak ako aj miestamy roztrasená kamera čo by bola asi jediná väčšia nezvládnutá vec. „Najlepšia televízna tvorba zo Slovenska minimálne za posledných 5rokov.“ ()

Eawy 

všetky recenzie používateľa

Na kriminálny seriál od slovenskej produkcie, veľmi zaujímavé spracovanie. Výber hercov, bol v celku dobrý, no musel byť obtiažny. Bolo však príjemné, už tých mužov s tými príjemnými hlasmi(ktorými zvyčajne dabujú) vidieť. Prípady boli dosť zaujímavé.ťah s tým, že boli podľa skutočných udalostí niake to percentíčko divákov priláka. Dala by som percent viac, nebyť toho, že sa mi v niektorých častiach veľmi nepáčila kamera(vyzeralo to, že skôr, či neskôr kameramanovi vypadne z rúk) a ešte tá vec, že herci príliš dychčali.A to nemám rada. Takže takých pekných 60% ()

esterdemi 

všetky recenzie používateľa

Keď som zistila, že je to slovenský seriál takmer som sa rozhodla to ani nepozerať. Asi je to také nepatriotické, ale po Priateľkách, Paneláku a Normálnej rodinke si myslím, že nie úplne nepochopiteľné. Ostala som dosť prekvapená, keď som sa nakoniec rozhodla to kuknuc. Bolo to dobré. Nie je to síce CSI Las Vegas, ale páčilo sa mi to. Minimálne , po prvej časti som sa rozhodla pozrieť si druhú (to sa mi v poslednej dobe pri slovenských seriáloch nestávalo) . + vrátila sa mi viera, že aj slovenský herci vedia hrať a v telke nemusia vždy vyzerať ako preafektovaní blázni a nevyhnuťne ma rozčuľovať. . ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (14)

  • 2. řada se natáčela již v roce 2008, ale do vysílání se dostala až v roce 2012. (fabecc1222)
  • "Mesto tieňov" má za sebou medzinárodný úspech - keď videla prvé nakrútené časti televízia Nova, objednala si u D.N.A. českú prerábku pod názvom "Kriminálka Anděl". (marek.stone)
  • V jednej epizóde si zahral známy slovenský moderátor Martin "PYCO" Rausch. (marek.stone)

Reklama

Reklama