Reklama

Reklama

Julie

  • Francúzsko Julia (viac)
Trailer

Život extrovertní alkoholičky Julie (Tilda Swinton) se hroutí. Ztratila práci, a aby získala peníze, rozhodne se unést 8-letého syna bohatých sousedů Juliiných prarodičů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videá (1)

Trailer

Recenzie (75)

Hellknight12 

všetky recenzie používateľa

Nedávna premiéra. Čo k tomu dodať? Celkom zaujímavý príbeh o žene, ktorá je notorička. Slušná Francúzska dráma. Veľmi dobré herecké výkony. Atmosféra je tu celý čas pochmúrna čo beriem k tomuto filmu ako plus. Zaujímavá voľba hlavnej hrdinky. Jediné vec čo mi to vadilo bolo, že z Francúzskeho filmu som necítil Francúzsko ale skôr Mexico. Celkové hodnotenie za mňa je 60%. Kebyže vo filme cítim čisté Francúzsko dal by som aj 90% ale bohužiaľ. ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Nezávislá, tak trochu cynická francúzska dráma/thriller s dejiskom v USA (a Mexiku), v ktorej stvárňuje Tilda Swinton nenapraviteľnú notorickú alkoholičku, odhodlanú uskutočniť pre poriadny balík peňazí dvojitý únos malého vnuka starnúceho multimilionára. Celých 138 minút sledujeme kapitolu zo života výbušnej a občas hysterickej ženy, ktorá už nevie ako ďalej, a odhodlá sa k zúfalému činu. Julia nie je nič viac - nenesie nadčasové posolstvo, nie je nijak zásadným dielom svetového filmu a čisto naratívnym prístupom sa sústredí len na príbeh hlavnej hrdinky, ktorý navyše ani nie je uspokojivo ukončený. Tak prečo má význam ho vidieť? Pretože ani jedna minúta nie je zbytočná a ani po dobehnutí titulkov film nevyvoláva pocit strateného času. Pretože pedantná réžia, výborný (i keď nie úplne uveriteľný) scenár a skvelý výkon (pravdepodobne najlepší, aký som videl) Tildy Swinton mi nedovolili po celý čas sa od obrazovky odtrhnúť. Kameru a celkovo audiovizuálnu zložku spolu s kontrastom medzi USA a Mexikom snáď ani netreba komentovať, ale patrí to k tomu najlepšiemu, čo som z roku 2008 videl. S prichádzajúcim záverom je zaujímavé sledovať vývoj vzťahu medzi Juliou a chlapcom, ktorý sa mení z obyčajného únosca a obeť v niečo, čo sa dá opísať ako rodiace sa citové puto.Metaforicky vzaté: svet je džungľa plná dravcov, ktorým sa pretĺka osamelá samica bez zmyslu života až do chvíle, keď ukradne cudzie mláďa. Paradoxne práve toto mláďa jej nakoniec zmysel života dá... SPOILER Film plný paradoxov končí otvorene (úprimne si myslím, že si chlapca nakoniec nechala) a tak tam, kde si na začiatku pokladala pomyselnú otázku Čo bude ďalej? hlavná hrdinka, na samotnom konci si ju pokladá divák. Odpoveď si však už musí nájsť sám. KONIEC SPOILERA Úprimne, nevadilo by mi, keby to malo ešte aj o takú hodinku viac, v Juliinom svete som sa už celkom zabýval a jeho opustenie som nevítal s otvorenou náručou. Koniec však prísť musel, a tak ho má aj tento komentár. Verdikt: 80% ()

Reklama

Ralna 

všetky recenzie používateľa

Nejchytlavější film, jaký jsem za poslední dobu viděla! Tleskám Tildě! Bravůrní herecký výkon, tímto se oficiálně stává mou oblíbenkyní. Film zpočátku spíš nenápadný, ale jak překročíme mexické hranice, vše se (hned několikrát) otočí o 180°. V posledních minutách jsem sotva dýchala a pak jen s úsměvem na rtech kroutila hlavou a potom zase jen zírala. Nic tomu nechybělo, žádný záběr nebyl navíc - což stojí za zmínku při takové stopáži, plus bezva kamera. Takže...vřele doporučuji! ................ Poznámka pod čarou: Tilda mi svým projevem hodně připomínala Cynthii Nixon (míněno v dobrém). ()

klima777 

všetky recenzie používateľa

Velmi si vážím Tildy Swinton a jsem přesvědčena, že po herecké stránce zvládne téměř vše. Tento film jest řečeného pádným důkazem. Osobně se mi však nelíbil. Rozháraný a fragmentální jako Juliin život. Ždímající emoce sladké a lepivé jako whiskey ve vlasech. Nezakotvený v realitě, o jejíž pravdivé a drsné zobrazení usiluje.------------- Tentokrát jsme se nepotkaly. Nevadí. Hvězdičky jsou jen a pouze pro Tildu (Orlando, Orlando...). ()

wipeout 

všetky recenzie používateľa

Zaradenie tohto filmu na Artfilm mi prišlo úplne scestné, pretože toto je páni a dámy komerčný projekt na nerozoznanie od svojich bratov a sestričiek z Hollywoodu. Jediné čo ich odlišuje je pár detailov ako: 1. Krajina pôvodu(aj keď sa spolupodieľalo USA ako koproducent), príbeh sa skoro celý taktiež odohráva v USA až na poslednú štvrtinu. 2. Zobrazenie odhaleného ženského prsníka v jednom zábere s dieťaťom na scéne(čo je zase nepísané pravidlo sa takejto kombinácie vyvarovať). 3. Miesto jedného milióna dolárov na výkupnom sa tu objaví suma 2 miliónov dolárov :). Príbeh má skoro identický spád ako ostatné road-movie thrilery na aké sme zvyknutý. Schéma zúfalá situácia - spáchanie zločinu - zúfalý stále sa komplikujúci únik z výkonu trestu spravodlivosti, respektíve k odmene zo zločinu plynúcej - nevyhnutný kvázi tragický koniec a záverečné titulky s pekným songom na odchod z kina. Zase ale nie všetko je až také zlé. Tak napríklad zo začiatku veľmi snubne sa rozvíjajúca snaha o ponorenie sa do psychiky navonok so svojím pozlátkom zovňajšku atraktívne pôsobiacej alkoholičky- trosky s obsahovo prázdnym životom(v podaní vynikajúcej Tildy Swinton). Naneštastie táto vetva bola rozprávaná len okrajovo a ustúpila akcii, naháňačke a živote o prežitie na strane zločinu. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (3)

  • Film sa natáčal v Los Angeles (Kalifornia, USA) a Mexiku. (Arsenal83)
  • O drobné dilema se postaral distributor snímku, který na přebalu DVD nosiče uvádí jméno hlavní aktérky jako Tilda Swanton. Správné je Tilda Swinton. (Conspi)
  • Hoci Tilda Swinton hrá alkoholičku, sama o sebe tvrdí, že v skutočnom živote si nemôže vypiť, pretože by po jednom poháriku hneď zaspala. (Fabrinka)

Reklama

Reklama