Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Divízia je tajná organizácia, ktorá robí vojenské pokusy na ľuďoch s výnimočnými schopnosťami, aby vybudovala neporaziteľnú armádu. Na úteku pred zabijakmi z Divízie sa tínedžer Nick Gant (Colin Ford) dozvie od svojho otca (Joel Gretsch) poslednú radu - ak mu jedného dňa nejaká žena daruje kvet, musí jej bezpodmienečne pomôcť. Vzápätí ich útočisko prepadne komando Divízie a otec zomrie rukou agenta Henryho Carvera (Djimon Hounsou). O desať rokov neskôr žije dospelý Nick (Chris Evans) v Hongkongu, kde si v bezpečnej anonymite vybudoval skromnú existenciu, býva v rozpadnutom domčeku, neúspešne sa živí telekinetickými trikmi a fígľami a všade má dlhy. Jedného dňa sa pred jeho dverami zjaví mladučká Cassie Holmesová (Dakota Fanningová), ktorá dokáže vidieť a nakresliť budúcnosť. Požiada ho o pomoc pri pátraní po tajomnom kufríku s drahocenným obsahom, a tiež po mladej žene, ktorá dokáže zmeniť budúcnosť mutantov, akými sú aj oni dvaja. Na Nickovo prekvapenie je tou záchrankyňou z Cassieinej vízie jeho bývalá priateľka Kira Hudsonová (Camilla Belleová), ktorá dokáže ovládať myšlienky druhých. Zatiaľ však nie je celkom isté, či Kira bude pre výnimočných ľudí záchranou, alebo naopak, ich prekliatím. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (442)

Fr 

všetky recenzie používateľa

Na tomto světě jsou neobyčejní lidé…. Ach jo. Pozorovatel, slídil – ten umí to a ten zas tohle. A všichni dohromady… . Tohle všechno už tu bylo a nutno dodat, že v mnohem zajímavějším podání. Dialogy typu ,,nevím proč, ale vím, že to vyjde“ dávají ději plynulost (podrobnosti jsou nám k ničemu) a všichni se tváří, jako by nešlo ani o život. Stejně tak ve finále někteří nezdržují a pro rychlý spád páchají sebevraždy. A D.Fanning? Budu raději, když zůstane mezi obyčejnými smrtelníky! Hodnocení je tak 2 a půl, ale zřejmě toužím být ,,postižen“ nadpřirozenými schopnostmi, tak dám 3*! PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * Co uvidíme (možná) příště? Na tomto světě jsou neobyčejní lidé. ,,Nechtěli jsme být takový! Prostě jsme se narodili! Míjíme vás každý den na ulici a většina si nás ani nevšimne. Vše začalo Volbami 2009…“ Váš J.P. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Neoriginálne (asi každý si spomenie na X-Men, Hrdinov a Jumpera) a očividne lacné, ale zároveň solídne natočené, s fajn hercami (z Dakoty je celkom charizmatická lolitka), vizuálne neopozerané a s niekoľkými nápaditými akčnými scénami (prestrelka dvoch telekineticky nadaných postáv). Skrátka a dobre, slušná zábava. Nenadchne, ale určite nenudí. ()

Reklama

Falko 

všetky recenzie používateľa

Pri mnohych filmoch dokazem pochopit nizke hodnotenia aj pri tych filmoch, ktorim ja davam vyssie, ale pri tomto filme mi je to skor zahada. Vobec mi to neprislo nudne, nasli sa tam mozno kratke nudne chvilky, ale tych bolo malo. Pacil sa mi namet o pokusoch na ludoch, ktori mali nejake zvlastne schopnosti a preto na nich robili od konca 2. svetovej vojny rozne pokusy. Niektori videli do buducnosti, ini vedeli hybat predmetmi, dalsi vedeli zase vnuknut neexistujuce myslienky inym ludom, ktori tomu automaticky uverili. Ze to pripomina POCIATOK (2010) ? Ano, mozno je to skopirovane z inych filmov, aj ked Pociatok bol natoceny o rok neskor, ale tento bol zase iny a kedze sa podla Dakoty Fanning mohla menit i buducnost podla toho, ako prave zmenili sucasnost, tak prave to je to, co mam na tychto filmoch najradsej. Scena z lietajucimi pistolmi v restauracii nemala chybu. Je pravda, ze Christopher Nolan by sa so scenarom a s filmom pohral omnoho dokladnejsie, ale aj tento film sa mi pacil. ________ Colin Ford - (Malý Nick) +++ Joel Gretsch - (Nickov otec) +++ Chris Evans - (Nick Gant) +++ Djimon Hounsou - (Henry Carver) +++ Dakota Fanning - (Cassie Holmes) +++ Camilla Belle - (Kira Hudson) +++ Neil Jackson - (Victor Budarin) +++ Hudba: Neil Davidge +++ ()

larelay 

všetky recenzie používateľa

Aj ked sa tomuto zanru vyhybam oblukom, Push ma pritahoval takou silou, ze som nemohla oddolat. A som velmi rada, ze som neoddolala, pretoze som neuveritelne nadsena, ked ma dokaze nejaky film pozitivne prekvapit, potom ako ocakavam priemer. To, co sa mne pacilo a preco davam 4, je fantasticka hudba, skvela atmosfera, Dakota, Chris, humor a hlavne to, ze nie som poznacena serialmi typu Heroes ani 4400... Takze pre mna je pribeh a postavy velmi velmi originalne. ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Podivný hybrid vykrádající xmeny, heroes, 4400... a všechny filmy s mutanty resp. "nějak" nadanými lidmi. Chris Evans nechává průměrný výkon a jeho postava je hrozně zaostalá (v podstatě nic moc neumí). Dakota fanning tady nezachraňuje nic ani opilá, ale bod pro autory. Camilla Belle má pěkný obličej, ale to je bohužel opravdu vše. Někdo viditelně našel nepoužitý scénář na nějakou novou ságu/seriál a pokusil se o přenést do filmu pomocí pestrobarevných obrazů HK a chvílemi silné infantilních záběrů (křiklouni hadr). Celé to mělo šanci, úvod působí fajn, ale vše je až příliš moc "předpovězené" (mimochodem nesmyslně:))) a hraje si to s myšlenkami a mytologií na několik dalších dílů, které nebudou. Ústřel, který mohl být mnohem lepší.... ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (14)

  • Autory komiksové minisérie, ze které film vychází, jsou Marc Bernardin a Adam Freeman, pod ilustrací je podepsaný Bruno Redondo. (HellFire)

Súvisiace novinky

Igor ví, jak to bylo s Frankensteinem

Igor ví, jak to bylo s Frankensteinem

07.09.2012

Klasický hororový román Mary Shelleyové byl zfilmován už nespočetněkrát... a ještě nás pěkných pár verzí čeká. Každá bude jiná. Nedávno dotočené I, Frankenstein australského režiséra Stuarta… (viac)

Režisér Sherlocka cestuje časem

Režisér Sherlocka cestuje časem

15.08.2010

Paul McGuigan (foto) svými prvními filmy (u nás známe hlavně Nabít a zabít) sice zaujal, ale velkou díru do světa neudělal. Push vyloženě zklamalo. Za zářivý comeback však můžeme považovat režii dvou… (viac)

Filmové kočky: Nová generace

Filmové kočky: Nová generace

27.01.2009

Jen předevčírem jsme psali o možné trojce Charlieho andílků, ve které by Drew, Cameron a Lucy dostaly mladší posilu. Už se i ví, kdo by to měl být – o filmovou kariéru se pokoušející Rihanna. A to… (viac)

Bourne potkává X-Men

Bourne potkává X-Men

16.06.2008

Tak by se dal zjednodušeně popsat sci-fi thriller Push, který právě natáčí Paul McGuigan (Nabít a zabít). Odehrává se v tajném světě psychické špionáže. Chris Evans hraje mladíka Nicka, jehož otec… (viac)

Reklama

Reklama