Reklama

Reklama

Remy (Jude Law) a jeho najlepší kamarát z detstva Jake (Forest Whitaker) pracujú ako vymáhači pre spoločnosť Union. Náplňou ich práce je často násilím odoberať majetok spoločnosti od ľudí, ktorí nie sú schopní splácať tovar, ktorý si kúpili. Práca ich baví a sú v nej výborní. Lenže Remyho manželke Carol (Carice van Houtenová) sa jeho práca nepáči. Hlavným dôvodom je to, že spoločnosť Union predáva umelé orgány chorým a umierajúcim ľuďom, a Remy ich doslova na kolene vyrezáva z ich tela. Remy sa teda musí rozhodnúť medzi rodinou a prácou. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (764)

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Jako divák, co Repo: Genetická Opera! hodnotil maximálním počtem hvězdiček, jsem byl rozčarován z té upřímné vykrádačky, ale ve výsledku proti tomu nic nemám. Autoři téma pojali odlišné, reflektujíc až lichvářské postupy obrovských firem, které můžeme vidět i v dnešním světě s důrazem na extrémní komoditu (snaha vést lidi ke splátkám, které určitě nezvládnou a brát jim tak orgány i život kvůli zisku). Samotné ztělesnění vzdoru je pak jeden z jeho základních kamenů, Repoman, člověk vracející nezaplacené orgány zpět firmě. Možná kvůli tomu zbytečnému "už jsem to někde viděl" pocitu, trochu "lacinému" konci, který vydává nepříjemné (i když asi reálné) poselství nebo jen proto, že jsem Sapochnikova Dreamera viděl před Repomenem, to je na hodně slaboučké 4* (holt má oblíbenost žánru a zničených trosek města se nezapře...). Jinak výborná hudba, za ty peníze dobře odvedená práce a slušný první pokus pro Sapochnikova. ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Nedaleká budoucnost, Jude Law jako 'plenitel' (repo man) sbírá nesplacené lidské orgány, než se mu to celý trochu podělá. Mělo to pár chyb (spád ve střední části, menší nelogičnosti i nějaká ta ohranost), ale promíjím - za herce, za krvavou akci, za celkovou zajímavost, za moc pěkný a dojímavý finální zvrat, který tomu všemu dá smysl a smaže nějakou tu potenciální blbost. Tohle nebo GENETIC OPERA? Tohle. ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrý akčný sci-fi thriller. Má veľmi dobrý príbeh odohrávajúci sa v blízkej budúcnosti, kedy si už ľudia môžu nahradiť prakticky všetky orgány, lenže kvôli cene ich majú mnohí problém splácať a od toho sú tu vymáhači dlhov, ktorí si ich násilne vezmú späť. Mladý muž je jedným z nich a má takmer úplne ideálny život, má skvelú rodinu, výborného priateľa a práca ho skutočne baví, pričom je v nej najlepší, ale všetko sa zmení, keď po jednej nehode dostane umelé srdce a keďže ho nehoda zmenila, nie je schopný ho splácať. Ale nehodlá čakať, kým si jeho srdce vezmú späť a tak sa spojí s mladou ženou, ktorá je na tom podobne a urobia všetko preto, aby prežili. Spracovanie sa mi páči, ale dalo sa to podať ešte o niečo lepšie. Film síce nepriniesol nič nové, ale to mi v akčnom žánri vôbec neprekáža, hlavne, že už od začiatku ma to začalo dosť baviť, prvok výberu orgánov tu pôsobí tak príjemne čiernohumorne a navyše mám veľmi rád tento typ zápletky, kde sa z lovca stáva korisť a idú po ňom bývalí kolegovia. Len škoda, že po nehode to na určitý čas upadne, dá sa na to pozerať, ale táto druhá štvrtina mi neprišla najideálnejšie zvládnutá a navyše aj to vloženie ženskej postavy tu pôsobí dosť samoúčelne. Ale našťastie v druhej polovici sa to zase výrazne vylepší a už je to výborná zábava až do konca s mnohými vydarenými situáciami, pričom rozhodne prekvapí záverečná pointa, ktorá mi síce v rámci filmu príde pomerne zbytočná, ale aj tak je zaujímavá. A veľkú pochvalu si zaslúži na pomery komerčnej produkcie až mimoriadne surové, morbídne a prakticky aj dosť úchylné podanie celého filmu, čo z toho robí prakticky nezabudnuteľnú záležitosť. Akcie je tu priemerné množstvo a je skvelá. Nájdu sa tu tri výrazné akčné sekvencie a niekoľko doplnkových, tvoria ju hlavne súboje, ale aj nejaké prestrelky a plno perfektných likvidácií, pričom všetky sú výborne natočené, kvalitne prevedené a nadmieru drsné. Najviac sa mi páči záverečný hromadný súboj v úzkej chodbe, ktorý síce evidentne vykráda podobnú scénu z filmu Old Boy, ale aj tento je výborný, no všetka akcia ma tu veľmi bavila. S hereckým obsadením som nadmieru spokojný, Jude Law v hlavnej úlohe tu drsniaka zvládol až prekvapivo dobre, k tomu príjemná Alice Braga, Forest Whitaker, Liev Schreiber a plno zaujímavých vedľajších postáv. Réžia a technická stránka sú výborné, bezchybná vizuálna stránka, no hlavne to spomínané morbídne prevedenie, tu nemám žiadnych výhrad. A chválim aj vloženie skladby Canon od Pachelbela v jednej scéne, čo ma veľmi potešilo. Keby bola lepšie zvládnutá tá druhá štvrtina a pribudlo by akcie, možno by som dal aj plné hodnotenie, ale aj tak som dosť spokojný, výborný akčný film. 78% ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $32miliónovTržby USA $13,942,007Tržby Celosvetovo $18,600,000Tržby za predaj DVD v USA $8,469,704 //počet predaných kusov 475,961║ štylizácia pochmúrneho prostredia, herci a akcia fajn ale chýba tomu silné príbehové jadro, takto to príde moc rozvláčne bez pevnejšej pôdy pod nohami /40%/ ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Áno, filmov kde hlavný hrdina bojuje proti systému a zároveň uteká s pôvabnou ženskou po boku je halda. Ale keď je všetko zabalené do originálneho hávu a podfarbené skvelou muzikou, je z toho veľmi pekná napínavá porcia akcie, tým skôr keď koniec veľmi prekvapí. Každopádne zaujímavý námet na film o blízkej budúcnosti, ktorá nemusí byť zas až tak nereálna. Je síce fakt, že niektoré scény sú dosť prehnané, ale budiš - je to predsa sci-fi, tak čo. Avšak ten koniec - tak to klobúk dole teda. To som tiež pozeral ako píšu mnohí. Herecké obsadenie celkom v pohode, .Jude Law a Liev Schreiber mali dobré role. ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (4)

  • Na scenári sa začalo pracovať už v roku 2003. (Greenpeacak)
  • Natáčanie prebiehalo väčšinou v Toronte, v provincii Ontario. (Greenpeacak)

Súvisiace novinky

Netflix chystá další interaktivní seriál

Netflix chystá další interaktivní seriál

17.09.2021

Streamovací služba Netflix v roce 2018 nabídla divákům svůj první interaktivní zážitek pomocí epizody Black Mirror s názvem Bandersnatch. V té si lidé mohli na obrazovce sami vybírat, jak má hlavní… (viac)

Mambo s transplantovaným srdcem

Mambo s transplantovaným srdcem

09.12.2007

...a dalšími orgány si zatančí Jude Law. Už jste asi pochopili, že film studia Universal Repossession Mambo není dalším příspěvkem do vlny tanečních slaďáků. Adaptace sci-fi románu Erica Garcii je… (viac)

Reklama

Reklama