Reklama

Reklama

Yes Man

  • USA Yes Man (viac)
Trailer 1

Carl Allen (Jim Carrey) prišiel na to ako sa zbaviť depresie a neperspektívnej práce. Doteraz sedel doma a na všetko odpovedal slovkom nie. Ale potom ako absolvoval seminár, ktorý viedol guru, sa Carl rozhodol, že slovko nie zo svojho slovníka vylúči. Bungee jumping? Áno. Naučiť sa kórejsky? Áno. Kúpiť si prvú letenku kdekoľvek? Áno... Carlovi sa otvárajú životné možnosti o to viac keď stretne slobodomyseľnú hudobníčku Allison (Zooey Deschanel). (TV Markíza)

(viac)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (1 335)

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Naprosto skvělá romantická komedie, kterou si jednou za čas rád zopakuji a bavím se přitom pořád stejně. Jim Carrey již v tomto filmu dokázal, že zvládne zahrát i jinak, než jen čistě komediálně, i když i v Yes men se jeho nezaměnitelný komediální styl vyskytuje. Originální námět se podařilo přetavit ve svižně natočený film s několika dobrými vtipy a scénkami, ale hlavně hutnou atmosférou, která vás nepustí až do konce a zahřeje u srdíčka. Jo a Zooey Deschanel je tady neskutečně sexy... 90% ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Hmmm... Nie. Ani nie. Určite najslabšia Jimova komédia, a to som zarátal aj Cable Guya. Je to hrozne "chcené", riedke a debilná zápletka robí s hrdinu nesvojprávneho vola, ktorý naletí nejakej sekte a potom sa z neznámych dôvodov zaslepene riadi jej jediným "prikázaním". Prečo to ku*va robí? Je úplne dementný? Zasmial som sa asi trikrát - Jim robí mŕtvolu, Jim mal veľa redbullov, Jim... eee, nie, na tej tretí gag si nespomeniem, hoci som film práve dopozeral. Našťastie film zachraňuje prekvapivo dobre fungujúca romantická línia (vďaka absolútne očarujúcej Zooey). Celkovo mierne sklamanie. Jim by sa mal po vzore Slya ešte raz vrátiť k svojej najslávnejšej postave ("Aaaaalrighty then!") a potom to s komédiami normálne zabaliť. Malý UPDATE: Zo solidarity k manželke som sa na film pozrel ešte raz a musel som pridať hviezdičku. V okamihu, keď neočakávate smršť carreyovských gagov, odmyslíte si tú "nasilu" zápletku a pristúpite na mierne zatrpknutú romancu, je to celkom príjemná záležitosť. ()

Reklama

Psema 

všetky recenzie používateľa

Oproti Lhář, lhář mnohem méně mentorské, oproti Božskému Bruceovi mnohem méně zábavné a až na tu romantiku vlastně naprosto nijaké. Scénář je katastrofální a ze slibného JEDNOHO nápadu těží zhruba 20% potenciálu. Carrey a jeho nejlepší kamarád obličej ale zachraňují co se dá (další důkaz, že komedii dělají z poloviny dobří herci), Zooey je překrásná a dostatečně trhlá, aby Carreymu stačila, a když Reed začne výrazně brnkat na romantickou strunu, dá se tenhle návrat komediálního krále do svého rajónu bez problémů dokoukat. Žánrovou revoluci hledejte jinde, tady se jede na jednohubkovou jistotu. P.S.: Křečovitější product placement jsem v hollywoodském filmu snad ještě neviděl. ()

Tetsuo 

všetky recenzie používateľa

Smál jsem se, ale nelíbilo se mi to. Carrey je srandovní a Zooey Deschanelová srandovní a roztomilá, ale ten film má naprosto zvrácenou morálku. On se tomu scientologickému sektářství neposmívá, ale těží z něj a v podstatě nám podsouvá, že štěstí je výsledkem spontaneity a nikoli dlouhodobé práce. Snímek má momentálně úkol rozhánět chmury v období Krize, ale přitom je naprosto nezodpovědný a nevede k ničemu jinému než konzumnímu typu chování. ()

robbiee 

všetky recenzie používateľa

[imdb: 7.1/10] | me: Konečne komédia podľa školy Jima Carreyho. Typ na ktorý môžem vsadiť kedykoľvek. Nemôžem povedať, že Ace Ventura alebo Dumb and Dumber sú na rovnakej úrovni, .. to nie,.. ale nie vždy sa podarí masterpiece. Táto komédia ma pobavila presne tak ako som čakal od traileru. Jim je tam stále sám sebou a ja si nemôžem pomôcť, ale jeho spôsob baviť ľudí ma proste baví, ... Je to Jim a to ako to robí on, je zábavny svojským spôsobom, hoci myšlienka filmu je veľmi jednoduchá. Ale o tom to je ... taký bol aj Bruce Almighty a tiež som sa vynikajúco zabával. Je jasné, že aj Yes Man ma svoje silné a slabé stránky, ale v celkovom meradle je to fajn komédia, ktorá rozosmeje a poteší. Bavil som sa a zostal mi dobrý pocit,... Jim by ešte mohol stihnuť zopár svojských kúskov pred tým ako sa už dá iba na seriózne herectvo. ()

Galéria (99)

Zaujímavosti (33)

  • Scéna skoku z mostu se točila pro jistotu až v poslední den "Jeho výraz, když stojí na kraji mostu, je opravdový - směs vzrušení a čisté hrůzy," dodal k Jimovi Carreymu (Carl) režisér. (ČSFD)
  • V moslimskej komunite vyvolal film rozhorčenie. Za prvé fakt, že autor predlohy Danny Wallace vo svojej knihe klame a príbeh nie je jeho, ale vypočul si ho od moslimského Inda, s ktorým sa spoznal náhodne v autobuse - a zámerne vynechal moslimský podtón celého príbehu. Za druhé, keď Jim Carrey (Carl) v práci klikne na stránku Vyhľadávač perzských žien, na obrazovke sa objaví Iránka v ružovom hijaabe (šatke) a hovorí "Ja som Faranoosh", akoby bola akousi postavou z hry "Tekken", ktorú si môžete zvoliť. Keď sa otáča, aby vyzerala lákavo, vietor jej zafúka šatku do tváre, čím sa prakticky vysmieva oblečeniu moslimských žien. Za chybný fakt označujú aj to, že na pozadí videa hrá arabská - nie iránská - skladba "El B'Nia". (Raccoon.city)
  • Munchausen by Proxy, což je název fiktivní kapely Allison (Zooey Deschanel), je ve skutečnosti označením syndromu, kdy někdo záměrně způsobuje zranění nebo nemoci jiné osobě, aby se jí dostalo pozornosti v nemocnici. Nejčastěji se toho dopouštějí matky na svých dětech. (ThinkGeek)

Súvisiace novinky

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

Carrey a McGregor jsou příliš teplí

22.03.2009

Přinejmenším pro americké publikum. Ano, na neděli jsme si pro vás odložili trochu bulváru ;-). Možná už jste si říkali, kam se poděla komedie I Love You Phillip Morris, kterou Jim Carrey natočil… (viac)

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

Jim Carrey a režisér Juno si plácli

09.03.2008

Kariéra Jima Carreyho si nějaký čas dávala šlofíka, ale zdá se, že navzdory fiasku s thrillerovým pokusem 23 se gumový Jim vrací s plnou parádou a momentálně patří k nejvytíženějším hercům vůbec.… (viac)

Reklama

Reklama