Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tínedžerka Agáta žije so svojou mamou Magdou, ktorú vyhodili z práce. Magda sa rozhodne podnikať, otvorí si kaderníctvo. Vďaka podvodníkovi a nešťastnej hre osudu však príde o všetky investované peniaze i o strechu nad hlavou. Sťahujú sa do sociálnej ubytovne, kde 14-ročná Agáta objavuje zakázaný svet. Kým Magda sa snaží nájsť obživu, Agáta sa zapletie so sídliskovou bandou. Skúša prvé cigarety, alkohol, zažije krádeže v električkách, násilie, strach, ale aj oslobodzujúcu nezodpovednosť. Magdina kamarátka Zora, bezstarostná a energická žena, ktorá si život užíva vo všetkých smeroch a najmä s mužmi, sa snaží Magdu povzbudiť a motivovať. Ponúkne sa, že malú Agátu vezme na čas k sebe. Zora sa však zoznámila s atraktívnym mužom, česko-kanadským emigrantom Yurim. Jej nádejne vyvíjajúci sa vzťah sa zamotá. Zdá sa jej totiž, že Yuri má k Agáte oveľa bližšie, ako by si želala. Vyhodí Agátu z bytu a rozčarovaný Yuri odchádza tiež. (RTVS)

(viac)

Recenzie (59)

Aktuálně.cz (Irena Hejdová)

"Jinak film natočený na Slovensku přes český původ režiséra připomene mondénní slovenské snímky typu Poločasu rozpadu. Jako by u sousedů na filmaře padla deka, která jim nedovoluje - až na výjimky, jako jsou Slepé lásky, aktuálně nominované za Slovensko na Oscara - nahlížet věci bezprostředně a se…" viac

Filmpub.cz (Daniel Žák)

"Nesmyslnost a téměř strojová schematičnost se bohužel neprojevuje pouze ve scénáři, ale i v Tycově režii. Především vykreslení některých „typických postav\" je neuvěřitelně hloupé. Stačí vzít násilnickou bandu, ke které se Agáta ve svém zoufalství uteče. Poďobaní uhrovití pseudopankáči, kteří…"

Premiere.cz (Aleš Smutný)

"Ačkoli Malé oslavy ničím nepřekvapí, potěší svou komorností a hlavně charaktery, které všichni známe z běžného života. Postavy sice řeší většinou triviální problémy, ale hlavně díky skvělému hereckému výkonu mladičké Terezy Nvotové vás to bude zajímat. Škoda toho, že v polovině dostávají prostor…" viac

Tiscali.cz (Jan Jaroš)

"Malé oslavy rozšiřuje pochybnou šňůru zjevných neúspěchů, stíhajících nové slovenské filmy (například Poločas rozpadu, Návrat čápů), ačkoli se tváří sebejistě, ba světoborně – nebo právě proto?"

Reklama

Reklama