Reklama

Reklama

Joru no Shanghai

  • Japonsko 夜の上海 (viac)

Obsahy(1)

Úspěšný a známý japonský vizážista Mizushima odlétá do Šanghaje, aby zde pracoval na Shanghai Music Awards. Po práci nečekaně zmizí. Celý jeho tým jej hledá. Mizushima se vydal do ulic Šanghaje, kde ho srazí taxikářka Xi Lin. Naštěstí se nic vážného nestane. Silou ho natlačí do taxíku a hodlá ho odvézt. Mizushima si nepamatuje jméno hotelu, kde je ubytovaný a nemá žádný kontakt na svůj tým. Dalším problémem je jazyková bariéra. Vizážista tak stráví v taxíku jednu dlouhou noc na cestách po Šanghaji. (-Rastaman-)

(viac)

Recenzie (32)

Ceres 

všetky recenzie používateľa

Velice okouzlující film, ve kterém vyniká Zhao Wei a Motoki Masahiro. Vynikající soundtrack s perfektní skladbou od Frally - Breathe, která vždy naprosto omračujícím způsobem vykresluje scény s Wei Zhao, nádhera. Tohle je dokonalá verze filmu Before Sunrise, tenhle film je prostě jiná liga. "Watashi no koto suki desu ka? - Aishiteru." 100% ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

Ani nevim, co přesně k tomuhle filmu napsat, je to tak trošku melancholický, ale přesto krásný, úžasně natočený, s výborně poskládaným soundtrackem a s hlavni dvojici (Vicky Zhao, Masahiro Motoki), která k sobě bezvadně sedne, ač pro mě trošku prapodivně se dokáže domluvit psaním, i když se jedná o japonce a číňanku, který si jinak vůbec nerozumí. V podstatě se jedná o takovou taxikářskou konverzační roadmovie s příměsí dramatu a romantiky. ()

Reklama

zelvopyr 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film toho chce říci hrozně moc... přehnaně moc... jako dát si na špagety sýr, bešamelovou omáčku, kečup, olivy, ořechy, kokos, rybu, ananas, kaviár, rozinky, puding, zázvor, kakao, hořčici, strouhanku, podmáslí, řeřichu, kacuobuši, brusinky... a pokusit se to sníst. Důsledkem toho, že se řeší 8 vztahů (fakt), je přílišná zkratka a tedy nevyhnutelná povrchnost, klopotnost. Část hereckých výkonů, hlavně ústředního páru a Takenaky, byla výtečná. Ale jen u posledního jmenovaného, který je komik, byly komediální vložky legrační, jinak tomuto dramatu dost ubližovaly. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to vydarená mierne romanticky ladená dráma. Má dosť dobrý príbeh o úspešnom japonskom vizážistovi, ktorý so svojim tímom z pracovných dôvodov prichádza do Šanghaja, ale keď sa rozhodne vyjsť si sám von, stratí sa a navyše ho ešte zrazí miestna taxikárka, ktorá cíti vinu a tak mu chce pomôcť. Lenže on sa v tomto neznámom prostredí nevie zorientovať a tak sú spolu nútení stráviť niekoľko hodín a postupne si k sebe nachádzajú cestu. Spracovanie sa mi páči, dej síce pôsobí pomerne jednoducho, prakticky sa tu toho až tak moc ani neudeje, ale sadlo mi to výborne. Celé to stojí na oboch hlavných postavách, ktoré sú nielen inej národnosti, ale aj spoločenskej úrovne, no aj tak toho majú dosť spoločné, páčila sa mi ich snaha prekonať jazykovú bariéru, problémy so vzťahmi, hlavne z jej strany, táto menšia línia s opravárom, ktorý sa má ženiť sa nadmieru vydarila, aj na to ich postupné spriateľovanie sa pozerá výborne, zaostávajú jedine scény s vedľajšími postavami, ani tie nie sú zlé, lenže hlavné duo na seba strháva všetku pozornosť a tak mi prišli skôr zbytočné, pretože som sa v ich priebehu vždy tešil na to, keď sa dej bude zase venovať hlavným hrdinom. A navyše to celé podporuje výborná, až taká podmanivá atmosféra, ktorá sa niekedy postará o skvelé okamihy. Čo sa týka žánrového zaradenia, na prvý pohľad to trochu pripomína road movie, ale nie je to úplne tak, ani som nemal pocit, že by postavy prešli nejakú výraznejšiu vzdialenosť a vôbec tu nejde o nejaké menšie dobrodružstvá na cestách, romantika tiež nemá až tak moc priestoru, keďže medzi hlavnými postavami nejde o lásku, tá sa rieši len občas, takže to beriem ako správne vyvážený film, v ktorom ide o spriateľovanie postáv v príjemnej atmosfére. Herecké obsadenie je výborné, perfektná Wei Zhao, táto úloha jej skutočne sadla, o moc nezaostáva ani Masahiro Motoki a tak spolu vytvorili sympatickú dvojicu, dobre obsadené sú aj vedľajšie postavy, len ako som spomínal, moc ma nezaujímali, keďže sa väčšinou držali mimo hlavnej dvojice. Réžia a technická stránka sú výborné, príjemný vizuál, pôsobivá atmosféra, tu nemám čo vytknúť, a veľkým plusom je aj skvelý výber hudby, ktorá niektoré situácie výrazne vylepší. Longest night in Shanghai nie je práve typ filmu, ktorému by som dokázal dať plné hodnotenie, ale aj tak sa mi to veľmi páčilo, nie je tu žiadny výraznejší zápor, príjemný filmový zážitok a to aj opakovane. 78% ()

Mkqp 

všetky recenzie používateľa

Něžné, klidné, milé a hodně sympatické. Mělo to své neduhy, ale krásné chvilky je převálcovaly. Navíc krásný soundtrack tomu dodává šmrnc. Najde se sice spousta mnohem lepších filmů, mě se však tento snímek ohromně líbil a zanechal ve mně jen ty nejlepší pocity. Líbila se mi hlavně vztahová stránka, která byla pouze o dvou cizích lidech, kteří se pomalu poznávají. ()

Zaujímavosti (2)

  • Sluchátka, kterými se Mizushima (Masahiro Motoki) v první části filmu izoluje od okolního světa, jsou značky Bose a mají funkci aktivního potlačování okolního hluku. Technologie, původně vyvinutá pro piloty stíhaček, spolehlivě odizoluje například hluk auta, letadla nebo středně hlasitý hovor. (Jirka_Šč)
  • Natáčelo se v Shanghaji a Tokiu. (Cheeker)

Reklama

Reklama