Reklama

Reklama

Valentín

  • Slovensko Na svätého Valentína (viac)
Trailer 2

Deň svätého Valentína prichádza každý rok, či už sa nám to páči, alebo nie. Milostné životy vystavuje skúške, vždy je šanca na romantické chvíle, alebo na trápne fiasko. Môže to byť deň zmätený, komplikovaný, ale na jeho konci láska víťazí nad všetkým. Film Na svätého Valentína sleduje príbehy takmer dvoch tuctov ľudí, ako počas tohto sviatočného dňa nachádzajú a strácajú lásku vo všetkých jej podobách. Medzi aktérmi je napríklad veľmi zaneprázdnený kvetinár (Ashton Kutcher) a jeho najlepšia priateľka, učiteľka (Jennifer Garner), ktorá má pomer so ženatým mužom, lekárom (Patrick Dempsey). Obchodník (Bradley Cooper) a vojenská veliteľka (Julia Roberts) na dovolenke vedú dlhý rozhovor počas medzinárodného letu. Je tu tiež postarší manželský pár (Hector Elizondo a Shirley MacLaine) starajúci sa o svojho malého vnuka, ktorý sa trápi, pretože mu chýba spolužiak a jeho matka. (TV Markíza)

(viac)

Videá (21)

Trailer 2

Recenzie (487)

zablaga 

všetky recenzie používateľa

Chcete napodobniť Love Actually, pričom vám ujde scenár, takmer žiaden príbeh či niečo milé...Nahádžete tam dobrých hercov a keď bude film vraj veľa stáť, musí aj za veľa stáť?!?( To sa mi podarilo). No aspoň užívatelia čsfd, nie sú slepí:) Nie je to odpad, je to tak medzi 1-2 hviezdičkami, no je to rozhodne slabota.. ()

teutates 

všetky recenzie používateľa

Aj napriek momentálnemu citovému rozpoloženiu rozoznám romantickú "sragoru" od "hlbšieho citu"... aaa toto je romantická sračka (toť môj názor) plná známych tvári, takže aj ak by som vážne nechcel dať 5-6/10 len kvôli hereckému obsadeniu proste musím... nepovedal som, že sa mi to nepáčilo, ale je to stáaale to samé do kola " na sv. Valentína", koho to zaujíma... nenudil som sa, ani obzvlášť nebavil... proste relax. ()

Reklama

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Deň sv. Valentína, teda 14. február je podľa mňa len komerčný sviatok, o ktorom sa to síce vie, ale ľudia akoby sa ho nechceli zbaviť, lebo je to aj sviatok lásky, čo je veľmi krásne, no zneužíva sa na rôzne darčeky a komerciu okolo. Tento film bol len obyčajnou kópiou britského filmu Láska nebeská, akurát prerobeným na túto tematiku. Ďalším vážnym prehreškom sú pre mňa absolútne nezaujímavé príbehy, ktoré sú síce často prestrihávané, no žiadna dobrá atmosféra v nich nie je. Nepáčil sa mi ani jeden z tých umelých príbehov a navyše film nemal ani pamätné momenty, pre ktoré by som si naň mal spomínať. Vlastne možno jeden, to požiadanie o ruku pri rannom vstávaní, no tým pádom hneď stratil originalitu, takže nám chlapom zostáva len zas vymyslieť niečo nové. Mierne ma vyviedli z miery, keď som počul, že pes vo filme mal meno Puškin, prišlo mi to k tomu známemu Rusovi neúctivé, tiež tie homosexuálne veci neviem doceniť. Ako vidno Američania nám už pomaly vytvárajú nové hviezdičky, tu ich rovno spojili do páru. Myslím Taylor Swift a Taylora Lautnera, to sú také tie pretlačované hviezdičky, ktoré buď zažiaria a budú sa chviľu držať a zarábať veľké peniaze a tvoriť gýčovú kultúru alebo ich zas niekým novým pre pubertiakov nahradia. Toto mala byť komédia, no mňa nebavila, človek by tomu kvôli tej krásnej téme lásky chcel dať viac, no ani ten koniec nebol šťastný pre všetkých, čo možno nie je aspoň nasilu a je to realistickejšie, než keby to mal byť okopírovaný koniec z Lásky nebeskej, ale tomuto to body nedodalo, preto sa do toho radšej nemali púšťať. ()

Dudek 

všetky recenzie používateľa

Láska nebeská; Paříži, miluji Tě; New Yorku, miluji Tě a nyní i Na. sv. Valentýna - čtveřice současných snímků, které propojuje motiv mnohopostavové romantiky. Čtyři mozaiky, na jejichž srovnávání se dají krásně vysledovat rozdíly v chápání moderní romantiky na starém a novém kontinentě. Zatímco první dva jmenované, tedy evropské příspěvky, se zařadily na vrchol romantického žebříčku, druhé duo bývá považováno za nepovedenou americkou snahu dostihnout současnou evropskou zamilovanou scénu. Evropští tvůrci sázejí na civilní příběhy obyčejných lidí, pravou bláznivou zamilovanost předvedených na silných kulisách nenapodobitelné vánoční atmosféry, resp. krásy Paříže. Nebojí se naplno a často ukazovat emoce, sáhnout po ubrečených písních, ba dokonce využít přehnané trapnosti. Na krátkém prostoru vytvoří postavy, o nichž nevypovídá minulost, ale jejich současné chování. Postavy, které chybují, nepůsobí vykonstruovaně a na diváka působí živým, nikoli umělým dojmem. Jednoduše vytvoří něco co je velké, nezapomenutelné, ale hlavně citlivé a dojímavé. Američtí tvůrci se naopak sázejí na silné dialogy, důležitost každé jednotlivé scény a v neposlední řadě na závěrečné překvapení diváka. Nahazují nitky, ukazují kousky skládačky a na konci nechávají diváka, aby sám porovnal své předpoklady s konečným rozřešením. Zápletka jednotlivých příběhů se tak smrskne na seznámení, náznak a konec. Zbytek působí jen jako zbytečná vata. A to je i problém Na sv. Valentýna. Jednotlivé příběhy postrádají živost. Místo přirozených dialogů posloucháme patvary jak z PR oddělení, civilní postavy jsou nahrazeny vyumělkovanými herci a zápletka, pokud není úplně zbytečná, je jen čekání na poslední dílky, které do skládačky zapadnou. S tímhle nezmohl nic ani Garry Marshall, který se nejspíš stal vězněm vlastního štábu. ()

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Místy až příliš přeslazené, naivní a ten kalkul je v tom pořád hodně cejtit. Některé příběhy a hvězdy nedostaly dle očekávání příliš prostoru a někdy je to opravdu škoda, např. u dua Copper-Roberts. Na jedno kouknutí se to ale bez problémů přežít. Herci hrajou, až na úděsného Kutchera, velmi dobře a celé to hodně příjemně uteče. Další Láska nebeská to ale rozhodně není. ()

Galéria (133)

Zaujímavosti (25)

Súvisiace novinky

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (viac)

Den matek dostane vlastní film

Den matek dostane vlastní film

02.07.2015

Garry Marshall (Pretty Woman) se na stará kolena zakoukal do ansámblových romantik. Na sv. Valentýna vydělalo 216 milionů dolarů, takže rychle přišlo pokračování Šťastný Nový rok. To ale sesbíralo … (viac)

Bradley Cooper je k sežrání

Bradley Cooper je k sežrání

15.02.2010

Každý druhý producent v Hollywoodu chce do svého filmu Sama Worthingtona... a ti ostatní chtějí Bradleyho Coopera. Po tomhle víkendu, kdy Na sv. Valentýna utržilo 52 milionů dolarů a připsalo si tak… (viac)

Reklama

Reklama