Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Mesiac dopadol masívny asteroid a zmena pôsobenia jeho gravitačných síl spôsobila na Zemi obdobie supersilných búrok, ovplyvnila slapové javy a narušila ustálený režim prílivov a odlivov. Ďalší výskum potvrdí, že povrch Mesiaca je značne narušený a nestabilný, a tak hrozí zničenie všetkého života na Zemi. Tím odborníkov sa obráti so žiadosťou o pomoc na demolačného experta Johna Reddinga - jediného muža, ktorý môže zachrániť ľudstvo pred katastrofou vďaka špeciálnym znalostiam vo svojom odbore. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (59)

tom88 

všetky recenzie používateľa

Označil by som to ako katastrofická sci-fi komédia. Škoda, že tu komédiu nepíšu, ale asi preto lebo to tvorcovia nemali v pláne, trošku sa im to zvrtlo a film pripomína viac komédiu ako seriózny katastrofický film, kde ľudstvu hrozí zánik. Je to béčko a to riadne. Baldwina mám rád, teda ako herec mi nevadí, no moc to tu nezachránil a mohol si tento film odpustiť. Do polovice filmu som myslel, že dám 2*, ale od polovice, keď to už bolo vážne, tak sa to tvorcom maximálne vymklo z rúk. 20% ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Divím se, že dávám tu jednu hvězdičku. Ono je to totiž jako stále se omílející písnička, kde meteorit padá na Zem a lidé se tomu snaží zabránit. Tady teda už meteorit spadne na Měsíc a lidé se snaží přežít, protože to dokáže způsobit nemalou katastrofu po celém světě. Teď už vím, k čemu nám Měsíc je tolik důležitý. Co o tom řikat dál? Je to katastrofický film, kterých na Nově kolovalo nějaký čas tolik a všechny stály kvalitně na stejné úrovni jako tento. Na zdejším hodnocení je to i tak vidět, takže už není co bych dodal dál. Jen doufat, že se nám nestane nic takového, co jsem viděl v tomto filmu. ()

Reklama

Honzíno odpad!

všetky recenzie používateľa

Jak by řekl Homer Simpson: "To je ale **čovina!" Stíhačky dohánějící meteorit v zemské atmosféře. Umělá gravitace v raketoplánu složeného samozřejmostí. Jaderné nílože upevněné jedním řetězem a přemisťované pomocí horolezecké karabiny, výpadek eletriky v Hustonu:)))) atd... Nežádám od sci-fi realitu, ale co je moc, to je moc. Tohle musí napsat a vypustit už opravdu dement. Vrchol demence a obtloustlý Stephen Baldwin k tomu. ()

Aluska88 

všetky recenzie používateľa

Nebylo to zase až tak děsivé. Celý film je víceméně o ničem. Scény jsou poměrně nezáživné a nudné, triky amatérské a celé je to o tom, jak zachránit Měsíc. Pokud čekáte nějaké strhující scény, vzbouřenou přírodu či podobné jevy zapříčiněné onou kolizí, tak se nedočkáte. Bohužel? Spíše možná radši bohudík. Jediné, co snímek alespoň trochu, minimálně, v rámci možností "zachraňuje", je pár vychytaných hlášek a docela působivá hudba. Taková mladší verze Vesmírné exploze. ()

Pitryx odpad!

všetky recenzie používateľa

Kravský film a ještě kravštější děj. Slabý odvar Armagedonu. Nejsem sice odborník, ale zdá se mi, že zde byly evidentní nesmysly a hovadiny. Nepostřehl jsem, kdy si sundali skafandry, ale pochybuji, že by si je při takové misi sundávali vůbec. Na konci obraty v kosmu a oni ani nejsou připoutáni… No, jedním slovem děs. Je ovšem také fakt, že děj má švih i spád. Ale přesto jej musím hodnotit jako hodně podprůměrnou slátaninu se slabými hereckými výkony. Ty totiž také byly pod psa, ale v kategorii filmů B se to dá očekávat. Nova0811018236/8528 ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (8)

  • Snaha vedcov získať vzorky z Mesiaca, aby určili jeho zloženie, je nezmyselná, nakoľko vzorky z Mesiaca priniesli na Zem už výpravy Apollo. (Hodnotim)
  • Scény letu v raketopláne so sebou prinášajú niekoľko faktických chýb. Napríklad raketoplán sa vo filme pohybuje a manévruje pomocou motorov. V skutočnosti raketoplán manévruje pomocou trysiek umiestnených po celom trupe. Pohyb dopredu je potom čiste zotrvačný. Vo vákuu totiž nedochádza k treniu, ktoré by raketoplán spomaľovalo. Mať neustále zapnutý motor by teda viedlo k neustálemu zrýchľovaniu, ktoré by posádka alebo samotný raketoplán nevydržali. Tvorcovia tiež zabudli na stav beztiaže, a tak sa astronauti po palube prechádzajú, akoby sa nič nedialo. Vzhľadom k rýchlosti raketoplánu by tiež v rozpore s filmom bola každá zrážka s väčšími úlomkami fatálna. A nakoniec, keď raketoplán „zaparkuje”, len tak sa vznáša nad Mesiacom. V skutočnosti by si tento manéver vyžiadal silné raketové trysky smerom k povrchu. Inak by sa raketoplán neudržal nad povrchom o nič dlhšie než lietadlo, ktoré by zastavilo vo vzduchu. (Hodnotim)
  • Na rozdiel od filmu, v skutočnosti sa vo vesmíre nešíri zvuk. (Hodnotim)

Reklama

Reklama