Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marion (Julie Delpyová) je temperamentná Francúzska, ktorá si zvolila život v New Yorku po boku hypochondrického Američana Jacka (Adam Goldberg). Ich vzťah začína byť fádny, preto sa mu rozhodnú dodať trocha šťavy cestou do Európy. Po nevydarenom pobyte v Benátkach chcú prežiť pekné chvíle v Paríži. Jack vôbec ešte netuší, že budú u Marioniných rodičov Jeannota a Anny (Albert Delpy, Marie Pilletová), ktorí nevedia ani slovo po anglicky. To im však nebráni podrobiť Jacka sérii testov. Adept na pozíciu zaťa pre zmenu nehovorí po francúzsky. Počas dvoch dní dôjde k mnohým konfrontáciám spôsobov života v Amerike a vo Francúzsku, vyskakujú prekvapenia z minulosti v podobe bývalých partnerov, jazyková bariéra a iné svojrázne vlastnosti oboch aktérov vzťah i príbeh zamotávajú. Jack trpí typickými americkými predsudkami a strachom z teroristov, je mu nepríjemné svojrázne správanie sa Parížanov. Kozmopolitná, nezávislá a milujúca priateľka sa mu snaží byť oporou, ale nezaprie svoje francúzske korene a neodpustí si narážky na Jackov americký naturel. Je jasné, že táto dovolenka bude pre ich vzťah naozaj prelomová... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (131)

Abiosis 

všetky recenzie používateľa

*WOODY V SUKNI* Mám rád filmy, v ktorých sú nosným elementom dialógy. Dva dni v Paríži obsahujú toľko hovoreného slova, koľko by sa zmestilo do troch akčných filmov, siedmych hororov, alebo do polky Quentinovho filmu. Postavy pôsobia veľmi prirodzene a od prvej minúty vás vťahujú do svojho slovného ping-pongu, ktorý sledujete až do (ne)očakávaného konca. Film obsahuje množstvo vedľajších a často len epizódnych postáv, ktoré upútavajú pozornosť svojou nevšednosťou a výstrednosťou a rovnako originálne pôsobí aj nespočetné množstvo scén (napr. spoločný obed páru a jej rodičov, oklamanie amerických turistov, dialóg v posteli a iné). Verdikt v 1 vete: Svižné, vtipné a veľmi ukecané. 04.08.2010 ()

PinokKio 

všetky recenzie používateľa

Konverzační opáčko z Linklaterových filmů s humorem více se blížícím Allenovi .. ale Julien Delpy nemá ten správný režisérský šmrnc a chybí jí něco z břitkosti Woodyho dialogů. Ti dva, Jack a Marion, se snad neměli dát ani dohromady, ale kdyby nebyli tak odlišní, nebylo by o čem tenhle příběh vyprávět .. ()

Reklama

nameadel 

všetky recenzie používateľa

A víte co? Já dám 5*. I kdyby to mělo být jen z principu, že takhle dobrej film nemá v modrym co dělat. Skoro celou dobu jsem se upřímně nahlas smála a to se člověku neděje každý den. Julie Delpy je úžasná a Adam Goldberg, kterej mi vždycky přišel neuvěřitelně směšnej ve 2 Dnech v Paříži fakt stojí za to a dokonce je tu dost sexy. A jako vždy - KOČKA!!!!!! ()

rainman93 

všetky recenzie používateľa

Jaké to opravdu je poznat člověka, s kterým žijete a chcete žít i na dále? Velmi těžké! Vždy si můžete být jistí, že narazíte na něco co se vám nebude lítbit. Každopádně si taky můžete být jistí, že se v tom pořád budete šťourat. Stejně jako si neustále musíte strhávat strup. Okořeněné odcizení o jazykovou bariéru jednoho z ústřední dvojice jen dotváří paranoiu, kterou při podobných situacích chtě nechtě získáváte. ()

StanislachKo 

všetky recenzie používateľa

Za toto by ma asi filmšmekeri najradšej ukameňovali, ale pozeral som to s dabingom. A francúzština nebola preložená ani nemala titulky. A myslím, že nebyť tohto môjho kinematografického pohanstva, asi by to dopadlo v mojich očiach horšie. Lebo základy fr. jazyka ovládam hádam presne na tej istej úrovni ako Goldebrgova postava - nič moc nerozumiem, viem sa pozdraviť, prehodiť pár zdvorilostných fráz a v rámci cudzieho rozhovoru rozpoznať pár fráz, ktoré by mi u priateľky v rozhovore so slizkým cudzím žabožrútom asi trošku zdvihlo adrenalín. Takže tak často opomínanej subjektivite vo filme, tu pripisujem vážnu úlohu vďaka ktorej ma to bavilo! Golberg síce nikdy nebude poriadny herec, ale niektorým filmom bohate stačí takéto civilné vystupovanie a Julke predpovedám a prajem veľkú budúcnosť! ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (5)

  • Adam Goldberg coby Jack ve filmu říká, že jeho matka je katolička a otec žid. Stejně je tomu tak i ve skutečnosti. (zuza99)
  • Marie Pillet byla členkou manifestu 343, stejně jako postava, kterou ve filmu ztvárnila. (Vlado666)
  • Kniha, kterou americký turista ukáže Jackovi, je Šifra mistra Leonarda od Dana Browna. (houseofwax)

Reklama

Reklama