Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Založeno na pravdivém příběhu masového vraha a kanibala A. R. Čikatila. Andrej Romanovič Čikatilo z Rostova v letech 1978 - 1990 prokazatelně zavraždil celkem 53 lidí různého pohlaví a věku. Nejdříve je pohlavně zneužil a pak trýznivým způsobem usmrtil. Vyšetřováním bylo také prokázáno, že část svých obětí i pojídal. Popraven byl 14. února 1994 střelou do týla. Podle těchto událostí byl natočen film Evilenko s Malcolmem McDowellem v hlavní roli. (Intersonic)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (109)

zette 

všetky recenzie používateľa

Namet s obrovskym potencialem, ktery se promenil v totalni brakovy film. Hvezdicku davam pouze za namet a herecky vykon Mc Dowella. Velice neverohodny snimek masoveho vraha Cikatila, jak by to asi dopadlo, kdyby Italove nebo Americani chteli natocit film o spartakiadnim vrahovi? Myslim, ze podobne... ()

Epistemolog 

všetky recenzie používateľa

¨Jsem šílená zrůda, omyl přírody.¨ A. R. Čikatilo. Zajímavá je závěrečná část filmu, kdy po Evilenkově popravě asi rok poté Americká ambasáda žádá vydání Evilenka živého. Film z italské dílny je depresivní, jak atmosférou tak politickým cítěním. Výborně se blýsknul novozélanďan Marton Csokas v roli mazaného inspektora a Frances Barber jako psycholog a soukromé očko. McDovvellovi se sice nevyrovnají, ale aspoň to nestojí celé jen na něm. ()

Reklama

PinokKio 

všetky recenzie používateľa

K čemu je herectví Malcolma McDowella, když nevystihuje postavu skutečného Čikatila, který byl spíše zoufalcem oslovujícím na nádražích naivní a hladové děti. Za kus žvance by udělaly cokoliv, netušily však, že lahůdkou na jídelníčku budou právě ony. Více o nejznámějším sovětském masovém vrahovi se dočtete u mě v deníčku .. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Film o Čikatilovi si zaslúži oveľa viac, ako "premárniť" čas diskusiami s vyšetrovateľmi. Áno, aj to je hodné odhalenia charakteru osobnosti, ale tie vraždy boli také silné, že tam to mohlo ísť do explicitnosti. Aby dojem z vraha bol presne taký, akým bol on, teda zvrátený. Film Občan X tento pokus o profil masového vraha ďaleko prevyšuje. Tiež nie je príliš o krvi ani o analýze vrážd. Ale zároveň je viac psychologický a určite aj vynikajúcou sondou do sovietskej spoločnosti. Evilenko túto šancu celkom nevyužil. ()

HonzysKISS 

všetky recenzie používateľa

Začíná to dobře. Díky scénce s holčičkou jsem si už říkal, že se s tím nebudou tolik mazlit, ale postupně se z toho bohužel stane zase obyčejný a ukecaný film, jako skoro každý jiný o masovém vrahovi. Jsou ve filmu občas dobré momenty. Třeba výslech nebo nevídané obrázky, ale všechno je to pojaté tak nějak bez atmosféry. Nejlepší byl vlastně začátek a konec, jinak prostředek filmu spíš o ničem. Je to škoda, mohli z toho vytřískat daleko víc. Ještě k tomu, když měli parádního herce McDowella... ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (16)

  • Režisér David Grieco si z Fantafestivalu odnesl Velkou stříbrnou cenu. (Terva)
  • Sexuálne preferencie Chikatila: brutálna algolagnia, nekrosadizmus, nekrofília, koprofília, pedofília, homosexuálna pedofília, orgánový fetišizmus a antropofágia. (Carol Pifková)
  • Andrei Chikatilo (Malcolm McDowell) byl narozen 16. října 1936 v Jabločnoje Ukrajina a popraven 14. února 1994 v Novočerkassk Rusko. Byl otcem dvou dětí a to Yuri Chikatilo a Lyudmila Chikatilo. (Albydeeere)

Reklama

Reklama