Reklama

Reklama

Ordinácia v ružovej záhrade

(seriál)
Dráma / Romantický / Rodinný
Slovensko, 2007, 50 min

Hrajú:

Zuzana Fialová, Jozef Vajda, Tomáš Maštalír, Zdena Studenková, Stanislav Dančiak, František Kovár, Michaela Čobejová, Emília Vášáryová, Zuzana Kronerová (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

„Na svete je málo miest, kde sa rozhoduje o živote a smrti. Ženy ich dôverne poznajú, muži chodia po špičkách“. Seriál Ordinácia v ružovej záhrade odhaľuje trinástu komnatu medicíny, presnejšie gynekologicko – pôrodnícke oddelenie nemocnice nemenovaného slovenského mesta a súkromnú gynekologickú ambulanciu. Tieto prostredia spája nielen spoločné poslanie, ale aj kolegiálne a priateľské vzťahy hlavných hrdinov. Protagonistami nie sú iba lekári a zdravotné sestry, ale aj ich rodinní príslušníci, partneri, priatelia a hlavne pacientky. Protagonisti seriálu kladú dôraz na psychológiu postáv v autentickom súčasnom „živote“. Seriál dáva príležitosť pre zaujímavé herecké výkony a divák má po čase možnosť spoznať slovenských hercov, mediálne známe tváre, ktoré sa z polohy moderátorov a zabávačov vrátia opäť k tomu, čo tak dokonale ovládajú na divadelných doskách.

Seriál Ordinácia v ružovej záhrade zaznamenal obrovský úspech v susednom Česku, kde sa stal dlhodobým seriálom s vysokou sledovanosťou. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (197)

pravo 

všetky recenzie používateľa

Údesné, neviem koho napadlo, že ak niečo kúpi zo zahraničia a dá tomu nový obal vznikne z toho kvalita. Naozaj neviem, čo by som vytkol tomuto seriálu najskôr, ale najjednoduchšie bode, keď poviem klady- pár hercov ma stabilný príjem, pár kameramanov, režisér a ďalší majú stabilný príjem a predajne satelitov a kablový operátori majú vyššie zisky, pretože človek je tvor televízny, ale nie hlúpy. Nechápem v tomto prípade ešte aj tí herci (Vajda, Studenková, Fialová...) sú strašne nepresvedčiví. Zo zaťatými zubami dávam jednu hviezdičku a proste ani neviem začo. (možno za Fialovú.) ()

vincent 

všetky recenzie používateľa

Prejavom arogancie a namyslenosti, ci pocitu, ze som elita v nejakom smere je travenie casu niecim, co viem, ze ma nezaujima a nasledne to riadne skritizujem (i ked je jasne, ze kritiku som mal pripravenu este predtym ako som s tym vobec zacal). Na akeho boha pozerate rodine serialy, ak vas nezaujimaju. Dobre viete o co v takychto serialoch ide, ako su stavane, ako su natacane (konkretne tento dost narychlo, co vidiet hlavne v zle natocenych zaberoch, ktore si niekto musel vsimnut, no neopravil ich. Myslim konkretne trciaci mikrofon na vrchu zaberov). Tak na co to pozerate? To je ako ist na film s nazvom Kong Kong a potom sa stazovat, ze tam pobiehala obrovska digitalna opica. Dajte sa vypchat. Suhlasim s tronom, ta papucovka ma nieco do seba. Nie nevyhnutne ale neuskodi. Ako chrumanie slanych tyciniek, pri sledovani telky. ()

Reklama

Mata84 

všetky recenzie používateľa

Nechapem preco na to vacsina z vas tak nadava.........ved s nevydarenym brakom Medzi nami sa to neda ani porovnat.......je to takmer o 100% lepsie.......rozhodne by som nebola taka kriticka....tento serial si nasiel stalych sledovatelov a je tiez dobre ze sa konecne zacalo u nas tocit ........mna nahodou viac nez solidne a presvedcive vykony hercov a to nielen tych skusenych ale aj mladych presvedcili aj ked samozrejme nie vsetky (je pravda, ze Fialova aj Studenkova posobia vzdy privelmi preafektovane) Konecne dostali sancu sa prezentovat nielen v divadle ale aj prostrednictvom televizie....... ma to svoje "muchy" ale to je pochopitelne a na slovenske pomery je to solidne.........cize mne sa to paci a bodka! ()

D.I.G 

všetky recenzie používateľa

Debilozoidný scenár zachraňujú strašne strašní herci( tých istých desať, ktorí sa na Slovensku používajú všade, lebo iných ani nemáme! ). Spoločne zachraňujú tento skvost slovenskej kinematografie, v tom zmysle že sekerou vyrážajú dieru do dna lode, ktorá sa utopí v mori sračiek, aby ich už nikto nemusel trpieť. Scenár čistý potrat, kýbeľ moču............. Idem radšej natočiť ďaľší diel Hire................. ()

klokyn odpad!

všetky recenzie používateľa

Prečo Slovensko kopíruje originál, ktorý sa už sám o sebe zaraďuje do hlbokého podpriemeru? Po prvej časti môžem povedať, že ORDINÁCIA V RUŽOVEJ ZÁHRADE je síce oveľa menej trápna ako predchádzajúci počin slovenskej televíznej tvorby - MEDZI NAMI, ale scenár je taktiež veľmi hlúpy, herci podávajú otrasné výkony a kamera ani nestojí za reč. Pochybujem, že sa to časom zlepší. Dobrý slovenskí herci si kazia svoje portfólio, ale viem, že mnoho príležitostí ukázať sa v niečom normálnom skrátka nemajú. Prečo Slovensko radšej nekopíruje seriály ako POHOTOVOSŤ, alebo KLINIKA GRACE? Kedy začnem veriť tomu, že dokážeme natočiť aj niečo kvalitné? --- Dotatok: Jediný, kto tam nepôsobí trápne je Tomáš Maštalír, ale kvôli jednému hercovi tú jednu hviezdičku nedám. ()

Galéria (119)

Zaujímavosti (8)

  • Jednou z najsledovanejších epizód bola tá, v ktorej sa ako letuška objavila populárna a zároveň škandálmi opradená moderátorka hlavnej spravodajskej relácie Markízy Marianna Ďurianová. (pravo)
  • Scenáristkou seriálu sa stala aj mladá študentka televíznej dramaturgie Zuzana Dzurindová - ide o dcéru expremiéra Mikuláša Dzurindu. (pravo)
  • Pri natáčaní sa stretli aj bývalí manželia Zdena Studenková a režisér Stanislav Párnický. (pravo)

Reklama

Reklama