Reklama

Reklama

Piatok trinásteho 9

  • Česko Pátek třináctého 9 (viac)
Trailer 2

V úvodní scéně filmu je Jason rozstřílen komandem FBI na hadry, na kterých si v márnici následně pošmákne černošský koroner a stává se Jasonovým nedobrovolným hostitelem. Jason degradovaný na vetřelcoidního červa, přeskakujícího z těla do těla, se vrací ke Křišťálovému jezeru najít svou sestru, protože aby se mohl znovu zrodit, potřebuje tělo s příbuzenskou krví. V patách má ale lovce odměn a sestřina přítele. Deváté pokračování slavné slasherové série 80. let a mezinárodně srozumitelné synonymum pro hnusnou svatokrádež. (choze)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (193)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Priznám sa, že patrím medzi vyznavačov kultu osobnosti Jasona Voorheesa, a tiež že túto časť som videl ako poslednú a to len jediný krát. A myslím, že to tak aj ostane. Scéna pred úvodnými titulkami ma výborne navnadila a tešil som sa na ďalšie Jasonove vražedné vyčínanie. Ale potom to išlo teda poriadne rýchlo dole z kopca. Celé sa to zvrhlo do akejsi pochybnej reinkarnačnej vyvražďovačky. Nonsens! Spolu s ďalším dielom "Jason X" to patrí do kategórie hlúpych zbytočných filmov, ktoré len ničia legendu. Diely "Friday the 13th.", ktoré boli natočené po roku 1990 už absolutne postrádajú atmosféru predchádzajúcich častí. Keď skončili 80.roky, tak mal skončiť i "Piatok trinásteho". * ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to slabý horor, ktorý je rozhodne najhorším dielom tejto vydarenej série. Má iba priemerný príbeh o Jasonovi, na ktorého je prichystaná pasca, armáda ho rozstrieľa, jeho telo je zničené a tak si všetci myslia, že už je s ním koniec, ale jedna jeho časť to vydržala a prechádza z človeka na človeka, ktorých ovláda a potrebuje nájsť svoju sestru, ktorá ho ako jediná môže znovuzrodiť. Ale jej priateľ chce tomu zabrániť. Spracovanie je ale dosť slabé, celý tento nápad o zničení Jasona a jeho premenu na červa, ktorý prechádza do ľudí je veľmi zlý a v tejto sérii nemá čo robiť, ale aj napriek tomu sa na to ešte zo začiatku dá pozerať a možno až polovicu filmu si to určitú úroveň udrží, ale potom už je to len nuda, kde až na pár výnimiek ako napríklad úplne poslednú scénu s odkazom na konkurenčnú sériu vôbec nič nezaujme. Hororových scén tu je pomerne dosť a nie som s nimi až tak moc spokojný, ale nie sú najhoršie. Mierne napravujú dojem z nezáživného deja, sú celkom slušne krvavé a páčia sa mi aj masky, teda hlavne jedna z druhej polovice, ale výraznejšie ma zaujala iba likvidácia v stane. Herecké obsadenie ma zaujalo len minimálne, jedine Steven Williams vo vedľajšej úlohe za niečo stojí, zvyšok ani nestojí za reč. A aj Jason v tých pár minútach vyzerá jednoznačne najhoršie z celej série. Réžia je veľmi slabá, ale aspoň technická stránka je bez väčších problémov, hlavne efekty sú celkom slušné. Takéto poníženie si postava Jasona určite nezaslúžila, ale tento film nestojí za pozornosť ani ako samostatný film. Objektívna kvalita filmu- 35%, film sa páči mne na 38%. ()

Reklama

petero 

všetky recenzie používateľa

Keď skombinujete Piatok trinásteho s Tajomným zlom a dáte to treťotriednemu režisérovi, ktorý do toho napchá kopu odkazov na iné horory (k tu už zmieneným pridám ešte Hellraisera) takto to dopadne. Vtipné scény vyznievajú trápne. Kane Hodder – predstaviteľ Jasona v posledných častiach, sa tu objaví aj v úlohe strážnika márnice a predviedol herecký výkon ako z porna. Ale to len tak na okraj. Skúste si predstaviť Chrisa Rocka s jeho nonstop zubatým úškrnom ako lovca Jasona. Nedá sa. Navyše je to trápny shit, ktorý za celí čas nič nedokáže. Za zmienku stoja niektoré vydarené vraždy (to v stane je fakt brutus) a to že v polovici asi režisérovi načisto prdlo v bedni alebo ho pobozkala múza ktovie kde a od prepadu policajnej stanice je to naskutku husté našlapané céčko, ktoré vyvrcholí masakrom v bufete. Efektné nasvietenie jedným svetlom a cool spomalené zábery, proste: Amerika v noci. Je až k neuvereniu s akými výplachmi začínala New Line Cinema. ()

obitus 

všetky recenzie používateľa

Paramoun prodal práva na celou sérii New Line Cinema a ta místo aby natočila dlouho odkládaný crossover, zplodila tohle hovno. Jason převtělující se z postavy do postavy nefunguje v žádném směru a těch pár narážek na slavné horrory (originální Necronomicon z Evil Dead, později použitý v komiksu Freddy vs. Jason vs. Ash) to prostě nezachární. Souhlasím s fanouškovskou většinou, že tohle je nejhorší Pátek vůbec. ()

Joker Punx 

všetky recenzie používateľa

Devátý díl Jasona v režii Adama Marcuse se úplně liší od předchozích dílů. Kane Hodder zase jako Jason. Tento díl jsem už viděl stažený z netu s titulkama. Jason ve svý podobě se tam ukáže jenom na začátku a na konci filmu. Hned na začátku filmu Jasona zneškodní policejní komando, Jasonovo tělo skončí v márnici a tam se převtělí do černýho koronera, no a pak je to jako ve filmu Shocker - Jasonova duše se převtěluje do jiných lidí a zabíjí. Nevím proč ale tenhle díl se mi prostě hodně líbil. Speciální efekty nejsou tak úplně špatný a vraždy oukej. Atmosféru to má už úplně jinou než předchozí díly a už to neni ten old schoolovej Jason ale mě to prostě pořád bavilo. Pořád je pro mě nějvětší sračka pětka. Tady je aspoň pořád pravej Jason i když je tam tak málo. Jo a konec mě překvapil, hokejovou masku Jasona stáhne do pekla Freddy Krueger, je tam jen vidět jeho známá rukavice s břitvama ale bylo to dobrý. ()

Galéria (75)

Zaujímavosti (30)

  • Jméno postavy Creightona Dukea (Steven Williams) je složeno z názvů dvou amerických univerzit. Z Univerzity Creighton, která se nachází v největším městě státu Nebraska v Omaze, a z Univerzity Duke v Durhamu ve státě Severní Karolína. (Stocki)

Súvisiace novinky

Bayův Pátek třináctého

Bayův Pátek třináctého

15.02.2006

Maskovaný vrah Jason Vorhees se s největší pravděpodobností dočká návratu na filmová plátna. O znovuzrození hororové ikony s hokejovou maskou se postará režisér Michael Bay a jeho produkční firma… (viac)

Reklama

Reklama