Reklama

Reklama

Ďáblova cesta

  • Veľká Británia The Devil's Chair
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nick zaveze svou dívku Sammy do opuštěného psychiatrického ústavu. V jedné místnosti v budově najdou staré křeslo, na které si Sammy sedne. Ukáže se ale, že křeslo není pouhou veteší, naopak má tajemnou moc, která dívku zabije. Za vraždu dívky je obviněn její kluk… (LIVINGDEAD)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (101)

Ruut 

všetky recenzie používateľa

První pětiminutovka navnadí jako málo co. Pak bude půl hodiny Šmudlíků, Gandalfů (!!!) a trapností. A pak? Pak má pravda vyjít najevo a ze studentského výzkumu se stane ... vůbec nic se nestane, protože se pak filosofuje a mezitím příjde něco hrozně digitálního a občas to udělá střík střík a krev lítá a filosofuje se. .. A to je asi vše, milé děti. ()

Nick Tow 

všetky recenzie používateľa

Presne ako hovorí kolega kosta73. Scenár, originálny asi ako adidasky kúpené na trhu od Vietnamca sa snažil Mason silou mocou zachrániť aspoň niektorými formálnymi "ozvláštneniami". A všetky kulhajú a škúlia na obe nohy a na obe oči. Počnúc voice overom (mimochodom, mimoriadne nesympatického) rozprávača, snahou o explicitnejšiu verbálnu i obrazovú "erotiku", a končiac nezmyselnými zastavovaniami obrazu. Krochkať blahom nad tým, že monštrum vyzerá naozaj fešácky mi príde nemiestne - neviem, či by som sa ako filmár uspokojil s tým, že v mojom filme účinkuje kreatúra, ktorá akoby z oka vypadla kultovej príšere z filmu starého takmer 30 rokov (Alien). Ďáblova cesta mi tak trochu pripomína fínsku kapelu Lordi - aj na nich je ako tak pôsobivá iba vizuálna stránka (hudobne je to ten nejprevarenejší rock and roll pod slnkom). Ibaže Lordi sa - na rozdiel od Masona - neberú až tak vážne... ()

Reklama

teutates 

všetky recenzie používateľa

Takže to zhrniem... diabolský "nazgul" (vlastne ani neviem akú úlohu tuna zohrával), psychotický jedinec no a zvyšok okomentoval samotný objekt záujmu. Začína sa to asi takto: "Kde bolo, tam bolo... za siedmymi horami a siedmymi dolami...bla bla" Celý príbeh komentuje "hlavný hrdina", ktorého úprimné poznámky mi neprišli nijako úžasne no a kto by sa tuna nestratil však? 2x podaný príbeh, avšak to čo som videl bolo 2x úplne inak... uúuu kúzlo... 2/10 ()

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Prvá polovica tohto britského hororu je dosť nezáživná, s príchodom svojskej obludy však film naberie na obrátkach, začne pribúdať krvi a násilností, čo je v tom prípade plus. Finále je síce očakávateľné, ale aj tak stojí za to. Hoci Angličan Adam Mason, ktorý spolurežíroval aj Broken zatiaľ ešte nemá na európsku hororovú elitu, stelesnenú najmä francúzskymi a španielskymi filmármi, je na dobrej ceste sa im vyrovnať. ()

fcreading 

všetky recenzie používateľa

Ďalší hororový kúsok tentokrát od režiséra Masona. Zo začiatku sa to pekne rozbehne asi tak do 30 minúty to vyzerá na slušný horor, sem tam to nudí ale po 40 minútach to začne naplno ked neviete komu máte veriť, či hlavnému hrdinovi alebo doktorovi. Koniec mi prišiel tak trochu prekvapivý, zistenie že hlavný hrdina je magor a predstavuje si svoju mrtvu priaťelku. Takže keď to mám zhrnúť, jedná sa o velmi slušný horor strochou porciou gore, a hlavne kde hlavný hrdina seká sekerou svojich nepriateľou z blázinca. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (2)

  • Film měl nesoutěžní premiéru roku 2006 na filmovém festivalu v Cannes. (Terva)
  • Natáčelo se na opuštěné letecké základně Ramsey v Cambridgeshire (Terva)

Reklama

Reklama