Reklama

Reklama

Max Payne je zatrpknutý individualistický newyorský policajt, ktorý neuznáva pravidlá hry, pretože už nemá čo stratiť. Vyšetruje sériu záhadných vrážd, ktoré by mohli súvisieť so smrťou jeho manželky a dieťaťa. Maxov svet je temný New York, mesto rozkladu, mesto zločinu a drog. Na svojej ceste naráža na mocné sily – skutočné aj nadprirodzené, ktoré sa snažia skryť zdrvujúcu pravdu a Maxa navždy umlčať. Je počuť zvuk ohromných krídel a takmer v tme je možné zazrieť ich tieň. Okrídlený démon Valkýra s rozďavenými ústami a červenými očami je kľúčovou stopou k tým, kto zničili Maxovu rodinu. Je však aj tým, kto ohrozuje Maxa a iných posiela na desivú smrť... (TV JOJ)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (1 130)

Niktorius 

všetky recenzie používateľa

Zoufalost, jejíž tvůrci vsadili na vypiplané repliky herních lokací a slušivě stylizovaný vizuál a scénář odbyli nesoudržnou patlaninou osazenou hromadou herních postav, jimž však není věnován žádný prostor. Nejhůř ovšem nesu totální selhání Johna Moora, jehož schonost pracovat s moderními kamerovými fintami a stvořit slušné akční scény zde jen lehce probleskuje v hrstce kratičkých scén, ukrytycýh v jedné velké režijní mizérii, jakou by si bez většího úsilí střihnul i Filip Renč. 30% P.S: Největší zklamání je jednoznačně finále - zatímco u toho herního jsem cítil ultimátní pocit satisfakce, tady jsem si málem nevšimnul, že detektiv Payne vytouženou pomstu nalezl... ()

somnar 

všetky recenzie používateľa

Jedinou plnokrevnou akcí letos zůstanou fakt jenom Wanted a Taken. Max Payne bohužel minul cíl. Vystřílel většinu svého prachu na perfektní temnou stylizaci, zápletkou místy připomínal solidní noirovou detektivku, ale trailery přece slibovaly nářez jiného typu a kalibru. Max Payne měl být hlavně nekompromisní střílecí záležitostí - a tady zklamal na plné čáře. Vizuál fajn, herci také, ale ta akce! Nemastná, neslaná, za dva dny už jsem si skoro na nic nevzpomněl... Byl tu obrovský potenciál, proměnit ho v něco kompaktního ale evidentně bylo nad síly všech zúčastněných. 60% ()

Reklama

Trellíno 

všetky recenzie používateľa

Jedna z nejfilmovější her taktéž nezfilmovatelná? Je to v hajzlu a na hry bych se už být filmovýma producentama vážně vykašlal. Občas fajnový obrázky (proč sakra celej film nevypadá takhle), ale jinak bída a dějově absolutní průser (Nebyl Payne náhodou totální psanec, kterýmu šlo po krku celý město? Neřádila ve městě tak šílená vánice, která zhroutila veškerou infrastrukturu? A co jste to proboha udělali s Lupinem? A kde je nějaký pořádný finále?). Možná šance, že film zaujme ty z vás, co se s hrou nikdy nesetkali. Pro ostatní totálně nasírací záležitost, zvlášť pro ty z vás, co jedničku dohráli pětkrát a dvojku třikrát, což je můj případ. Kašlu na to a jdu sosat jedničku. ()

choze 

všetky recenzie používateľa

Původně jsem tomu vrazil odpad, protože dvojka Maxe Paynea patří k mým nejoblíbenějším hrám a natočit podle střílečky podprůměrný akčňák, kde se v první hodině vystřelí jen symbolicky, je na trest smrti. S odstupem - Mooreův Payne fakt nefunguje. Scénář je i přes haluze s drogou tuctový a kdo je skutečný padouch jsem věděl od chvíle, kdy se ta postava objevila na scéně. Herci mi neseděli typově a hlavně hrají mizerně - Wahlberga mám jinak rád, ale tady je za nesympatické dřevo a Kunis je krásná baba, ale drsňačku jsem jí nežral ani náhodou. A i když se ve finále střílení dočkáme a nevypadá zle, není tu akční scéna, kterou bych si pouštěl opakovaně. Ale uznávám, že vizuál si Moore pohlídal a má tam hromadu pěkných záběrů i nějakou tu atmosféru, byť to střídání deště a sněžení mi přišlo na sílu. Svým způsobem je paynovštější Raid, který se stejně jako hra odehrává v jednom pochmurném baráku a je opravdu temný a fyzický, jen přestřelky byly nahrazeny fighty. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý akčný kriminálny film, ktorý je filmovou adaptáciou slávnej počítačovej hry. Má pomerne dobrý príbeh o policajtovi, ktorého rodina bola pred tromi rokmi zavraždená, čo ho zmenilo a tak sa z neho stal ostatnými neobľúbený samotár, ktorý žije len pre nájdenie ich vrahov. A práve sa zaplietol do série brutálnych vrážd, ktoré by mohli s hľadanými vrahmi súvisieť a tak začne prípad vyšetrovať, pričom ho stopy vedú až k vysokým miestam a mnoho ľudí je proti tomu, aby sa mu podarilo uspieť. Spracovanie je ale veľmi rozporuplné, ak chceli tvorcovia uspieť, v prvom rade si mali ujasniť, čo vlastne chcú točiť. Keďže sa malo jednať o adaptáciu akčnej hry, tak by som očakával plnohodnotný akčný film, čo ale neplatí, lenže problém je, že toto nefunguje ani ako pravá kriminálka, keďže dej je až príliš jednoduchý a celý ten nápad s drogami mi pripadá ako z nejakého braku, čo nemá v serióznom filme čo robiť. A navyše to vôbec nefunguje ani ako dráma o problémovom hrdinovi, ktorý sa nevyrovnal s minulosťou, na to je to jednoducho až príliš hlúpe. Ale napriek tomu, že tú nezvládnutosť cítiť prakticky stále, nemôžem si pomôcť, ale mne to nejakým zvláštnym spôsobom sadlo. Väčšinu času sa síce nič výraznejšie zaujímavé nedeje, ale dá sa na to pozerať a v poslednej tretine sa to už aj slušne rozbehne. Akcie je tu málo, čo je škoda, keďže sa vydarila. Tvoria ju iba prestrelky, ktoré sú perfektne natočené, odohrávajú sa vo veľmi dobre zvolených prostrediach, majú slušný počet zabitých a chválim aj výber zbraní, obzvlášť na prácu brokovnice je skutočne radosť pozerať. A tak škoda, že sú až v poslednej tretine a navyše ma mrzí, že väčšinou sa strieľajú iba policajti. Herecké obsadenie je celkom slušné, ale problém je s postavami. Mark Wahlberg mi celkovo sedí, ale toto moc nezvládol, vôbec som mu to neveril a navyše na detektíva nepôsobí práve najbystrejšie, Mila Kunis ma už celkom bavila, ale nemá moc priestoru, Beau Bridges mi zase prišiel väčšinu času zbytočný, podobne aj Chris O'Donnell, ktorý ale nakoniec ani moc priestoru nemá a hlavný záporák Amaury Nolasco sa hodí tak na druhotriedneho zabijaka a nie na hlavného záporáka, na to nemá žiadnu charizmu. Čo sa týka réžie a technickej stránky, chválim vizuálnu stránku, na tú je skutočne radosť pozerať, ale inak to absolútne nefunguje v žiadnom ohľade. Filmovú adaptáciu tejto látky som si teda predstavoval určite úplne inak, síce nie som práve počítačový hráč, ale hry som predsa len hral a Max Payne je pre mňa tou najlepšou vôbec. Toto je jednoducho nezvládnuté, nedotiahnuté, neakčné, bez nejakých lepších nápadov, ale ako som spomínal, aj napriek množstvu záporov mi to sadlo a to dokonca aj opakovane a preto to lepšie hodnotenie. Objektívna kvalita filmu- 53%, film sa páči mne na 74%. ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (30)

  • Do některých kin šel film pod kódovým označením "Sour Shoes". (duklak2)

Súvisiace novinky

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

02.09.2011

V obou případech je fakticky rozhodnuto, že pokračování bude. Nebráníme se. S Die Hard 5 to studio 20th Century Fox myslí smrtelně vážně a Bruce taky, protože se aktivně zúčastňoval na výběru… (viac)

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

25.03.2009

Už před několika týdny se objevila zpráva, že Mark Wahlberg si zahraje v „mstitelském“ thrilleru The Prisoners o otci unesené 6-leté holčičky, který vezme spravedlnost do vlastních rukou. Znělo to… (viac)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (viac)

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

14.09.2008

...a k tomu Colin Farrell v Sherlocku Holmesovi či filmový Duke Nukem... Ano, jsou tu „Fámy, drby, klepy 2“ ;-). Veterán Michael Caine si naplno užívá mediální pozornosti, spojené s úspěchem Temného… (viac)

Reklama

Reklama