Reklama

Reklama

Dealer III

  • Česko Dealer III (viac)
Trailer 2

VOD (1)

Fanúšikovia Sopranovcov musia vedieť: Filmy trilógie Dealer Nicolasa Windinga Refna majú to najlepšie z blízkeho a osobného zobrazenia každodenného gangsterstva – a nemusíte vidieť žiadny z nich, aby ste pochopili ďalší. Tretia a najlepšia časť série sa zameriava na srbského drogového kráľa Mila, malého zlodeja v pôvodnom filme. Okrem toho, že pripravuje večeru pre 50 hostí na oslavu 25. narodenín dcéry Mileny, pripravuje aj komplikovaný obchod s drogami. Keď namiesto heroínu dostane 10 000 tabletiek extázy, Milo je z novej drogy zmätený a zavolá bývalého bodyguarda a súčasného reštaurátora Radovana, aby mu pomohol. Refn nakrútil nervózny, pohlcujúci film, ktorý sa hrá ako celovečerná verzia paranojou presiaknutej scény varenia cestovín z filmu Mafiáni od Martina Scorseseho. (Film Europe)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (176)

TheRaven 

všetky recenzie používateľa

Ještě o kousek lepší, než první Pusher. Nikoli však tím, že je snad trochu krvavější, to v zásadě není zas tak důležité. Jde o to, že závěrečný díl trilogie je opět zcela jiný, než předchozí dva, je mnohem živelnější, realističtější a především neuvěřitelně depresivní. Refn nám nabízí pohled na jeden kurevsky náročný den v životě stárnoucího překupníka drog, který se snaží svůj život držet alespoň trochu v normálu. Zdánlivou slabost a únavu nejstaršího vycítí mladší „samci“ a pokusí se prodrat do čela tlupy. Ale v téhle branži platí zákon silnějšího a nestačí být silnějším jen fyzicky. Refnovi se podařilo dokonale přenést na plátno psychický vývoj hlavního hrdiny, budovaný každou scénou, každým dialogem, každým obrazem i detailem. Vrcholem filmu je pro mě scéna „rozhodnutí vzít/nevzít“, která je jedním slovem fenomenální, včetně hudebního podkreslení (ovšem, i kdyby rozhodnutí bylo opačné – vyvíjely by se další události jinak?). Závěrečná jatka jsou jen nevyhnutelným vyústěním. Zcela na hlavu je převrácená logika, která tvrdí, že celý film k nim jen samoúčelně směřuje (Refn nepoužívá násilí jako cíl, ale jako prostředek k tomu, co chce říct). ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Viac než dôstojné zavŕšenie trilógie o dánskej pouličnej špine (pretože aj výraz "gangy" je pre nich príliš sofistikovaný - a mierny). Refn opäť povýšil a posledný diel je opäť ešte drsnejší a krvavejší, než predchádzajúci. A rovnako máme opäť inú hlavnú postavu - tentoraz konečne milujúceho otca, nezávislého zločinca, prekupníka drog, feťáka a sympaťáka Mila. Čo znamená opäť príbeh postavený na rovnakej, ale stále rovnako funkčnej schéme idyla-problém-veľký problém-vyriešenie problému podfarbený osobným pozadím hrdinu, čo je tentokráte snaha o vymanenie sa z drogovej závislosti a svadba dcéry. A samozrejme návrat slávi aj surové naturalistické vyznenie, prenasledujúca dokumentárna kamera a epizódne aj pár starých známych. Možno sa zdá, že sa dej rozbieha pomaly, lenže vy už dobre viete, že to nakoniec príde - a keď to príde, je to tradične poriadny nárez! Najmä, keď sa do toho zapojí "polepšený" Radovan. A Milovi sa jednoducho nedá nefandiť. Záverečná scéna v záhrade nad bazénom je tak trochu symbolická - ilustruje to, ako tretí Pusher vyznieva - teda rozklad a rozpad starého, ktoré je postupne nahrádzané novým; novou generáciou vyholených hláv, čakajúcich na svoju príležitosť. Opäť takmer na plný počet, len pocitovo čosi chýba. 85% P.S.: Chcem spin-off, v ktorom sa nasratý Radovan postaví proti tým hnusným muhamedánom a Poliakom, a poriadne ich nakope. Milo a jeho kladivko sa môžu pokojne pripojiť. ()

Reklama

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Nie je ľahké byť kráľom podsvetia. A už vôbec nie, keď takýto vládca starne a prichádza o kšefty a aj o verných ľudí. Pusher III sa snaží ísť inou cestou, ako jeho predchodca. Funkčné, ako sonda do duše záporáka, ktorý je voči niektorým ľudom veľmi milý k iným sa zase správa ako totálna sviňa. Jeho hľadanie duševnej rovnováhy je tak v tomto prípade zaujímavé, uveriteľné a podané s nemalou gráciou. Tie všedné scény (oslava) tu dostávajú (podobne ako v Pusherovi II) iný význam. Emocionálnejší. Čistejší. V zásade som rád, že som to videl. Refn mi učaroval skôr v rámci jeho novodobej tvorby, ale páči sa mi tá špinavosť za tým. A že aj napriek prostrediu v ktorom sa to odohráva sa tam snaží nájsť aspoň náznak ľudskosti. To mu pomáha meniť charaktery za pochodu a zároveň ich robí nezabudnuteľnými. Je to dobrá a vyvážená trilógia. ()

LV.Helter 

všetky recenzie používateľa

Geniálne završenie tejto trilógie. I keď už z Pusheru /// bolo cítiť až moc veľkú komerčnosť, stále to neuberalo na kvalite ba naopak a dať hlavnú rolu "Milovi" je neuveriteľne výborný ťah. Boli tam fakt pár zbytočne daných scen (viz. oslava), ale všetko to kompenzovalo gurmanský-brutálny-krvavý koniec, ktorý bol fakt pekný hardcore i na mäsiara Nicholasa Refna, niečo neuveriteľné.80% ()

Kudly4 

všetky recenzie používateľa

Trilogie zkouknuta během jednoho dne a musím uznat, že tady mě Nicolas W.R. dostal na kolena. Když jsem dokoukal první díl, nevěřil jsem, že druhý díl bude na stéjné úrovni a už vůbec ne, že na tom bude stejně dobře i třetí díl. Naprosto SUROVÁ špína z Dánska, která mě nenechala ani na vteřinu v klidu. Hudba 100%, herci 100%, surovost 100% a tak dále a tak dále. Nejvíce mě chytl za srdce asi první díl a to díky Frankovi. Poslední minuty v Pusher III alá Radovan řezník - perla Dánské kinematografie co se týká brutality, takovej masakr jsem doopravdy nečekal a bylo to zakončení opravdu EXCELENTNÍ. TOP 10. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (5)

  • Lidé na protidrogových setkání byli skuteční narkomani. (Nathanielmon)

Reklama

Reklama